FB pixel TP pixel
10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online

Největší film roku konečně dorazil online, a tak máme možnost se podívat na odhalení, zajímavosti či vystřižené scény, které nám tvůrci naservírovali. Sice vám nepovíme, jak budou vypadat Avengers 4, ale pár zajímavostí v lehce spoilerovém článku máme.

Tipy na film

Kdo namluvil úvodní dialogy?

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Mnozí ostřílení fanoušci začali ihned po premiéře spekulovat, že hlas volající o záchranu vesmírné lodi Asgardu hned v úvodu filmu je jim povědomý. Spekulovalo se, že se nejedná o nikoho jiného než o Kennetha Branagha, režiséra prvního Thora. Oficiálního potvrzení se tato spekulace dočkala právě až nyní s uvedením blu-ray/digitiální verze, kde Branagha potvrdila v komentáři právě režisérská dvojka bratrů Russoových.

Proč jsme neviděli zničení Xandaru?

V Infinity War vidíme, jak Thanos získal 5 ze 6 Kamenů nekonenečna, jeden už měl hned na začátku filmu. Power Stone ukradl Thanos z Xandaru, proč jsme ale neviděli, jak k tomu došlo? Podle tvůrců by scéna natáhla již tak nejdelší marvelovský film ještě o pár dalších minut, navíc ve scéně se původně měla objevit i Gamora. Celá scéna prý podle tvůrců až příliš připomínala jejich další střet na Knowhere, proto nakonec bylo rozhodnuto, že film začne hned s Kamenem již ve Thanosově moci. Mimochodem jedna z vystřizených scén, která se objevuje s uvedením Avengers Infinity War online, je i další vzpomínka Thanose na mladou Gamoru, ještě když patřila k jeho oddaným služebníkům.

Jasně, Sherlocku

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Jedno z největších přání fanoušků pro Infinity War bylo, že když už uvidí v jednom filmu dva nejslavnější současné představitele detektiva Sherlocka Holmese, filmového (Robert Downey Jr.) a seriálového (Benedict Cumberbatch), dojde k nějaké narážce. Iron Man a Doctor Strange se sice mocně špičkovali, ale sherlockovskou náražku v ní nenajdete, podle tvůrců by “byla příliš očividná”. A nemáme ji ani čekat v pokračování Infinity War. Ale možná najdou odvahu jiní tvůrci, ostatně v Marvel Cinematic Universe teď máme i oba dva Doktory Watsony - Martin Freeman hraje Everetta Rosse, Jude Law bude hrát v Captain Marvel.

Proč čekal Thanos tak dlouho?

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Jedna z oblíbených výtek proti Avengers Infinity War byla, proč Thanos čekal se svým plánem tak dlouho. Ostatně, poprvé jsme ho viděli už před šesti lety na konci Avengers, proč si tedy nešel pro Kameny nekonečna dříve? Jedna z mnoha fanouškovských teorií byla, že se neodvážil dokud byly naživu jemu známé silné postavy jako Ancient One z Doctora Strange, Ego ze Strážců Galaxie Vol 2 nebo Odin z Thora, ale podle tvůrců je pravda prý mnohem jednodušší. Thanos věděl, že se setká s odporem, a tak chtěl všechny Kameny nekonečna posbírat co nejrychleji. Bleskový sběr mohl zahájit až tehdy, když bude znát polohu všech, nejvíc zabrat mu dal Soul Stone. Až se zajetím Nebuly se mohl opravdu rozjet.

Happy Hogan byl v Infinity War

Seznam postav z celého Marvel Cinematic Universe, kteří jsou v Infinity War, je úctyhodný, ale pár oblíbenců se tam nakonec nevešlo. Nejzásadnější jsou Ant-Man (ten si to vynahradil ve svém vlastním filmu) či Hawkeye (ten si to také vynahradil... po svém), díky uvedení online si ale můžeme ve vystřižené scéně připomenout jinou postavu, která patří mezi ty nejstarší. V úvodní scéně v parku, kde se prochází Tony Stark a Pepper Potts, se totiž nacházel i Tonyho osobní strážce/řidič Happy Hogan. A jak můžete ve scéně vidět, opět mu jde především o šéfovo soukromí a bezpečnost.

Vrať mi ten přehrávač!

Díky svému závěru patří Infinity War mezi nejtemnější díly celého MCU, občasný humor zajišťují ve filmu především Strážci Galaxie v čele se Star-Lordem a Draxem. Původně měl film obsahovat ještě jednu scénu, kdy by došlo k dalšímu kočkování mezi touto dvojkou, a to ještě na lodi, kdy Drax ukradne Star-Lordovi jeho oblíbený hudební přehrávač Zune. Co ale začíná jako legrační blbnutí, končí vcelku podstatným dějovým obohacením - Strážci dostávají zprávu od (zajaté) Nebuly o tom, kam míří Thanos a Gamora. Je tím tedy vysvětleno, proč se Strážci nakonec objevili na Titánu stejně rychle jako Iron-Man, Doctor Strange a Spider-Man.

V Infinity War mohl být i drak

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Největší hvězdou nových Avengers je bezpochyby Thor, a to především díky své misi se získáním zbraně schopné porazit Thanose. Zatímco ve filmu tato mise představuje “jen” cestu na Nidavellir a ukování Stormbreakera, původně pro něj bylo připraveno hned několik navazujících úkolů včetně boje s drakem. Tato myšlenka se do filmu nakonec nedostala, jednak protože to by to natáhlo film a vlastně ještě více zdůraznilo Thora, a také protože podobnou scénu si na chvilku zažil Thor v úvodu Ragnaroku.

Proč Spider-Man umíral tak dlouho?

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Jedna z nejvíce diskutovaných scén filmu je smrt Spider-Mana, a to včetně jeho posledních slov “I don’t feel so good”. Původně ale tvůrci plánovali jeho smrt mnohem rychlejší a Peter Parker se měl rozloučit jen se slovy “I am sorry”. Nakonec to ale změnili a důvod, proč Peter vydržel tak dlouho, je přesně takový, jak si fanoušci ve svých teoriích vysnili. Jeho síla a odolnost je tak mimořádná, že byl schopen i s tak mocným zásahem, jako bylo Thanosovo lusknutí, bojovat vnitřně mnohem déle než většina dalších hrdinů.

Thanos i rukavice jsou poškozené

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Když se Thanos v závěru filmu zpovídá iluzi Gamory a říká jí, že sesbírání všech Kamenů nekonečna a lusknutí prsty na Infinity Gauntlet ho stálo “všechno”, nemyslí to jen obrazně. Fanoušci si samozřejmě všimli silně poškozené rukavice po lusknutí, teď to mají ale černé na bílém potvrzené i od tvůrců. A nejen rukavice je prakticky zničená a znovu nepoužitelná, výrazného úbytku sil se prý dočkal i samotný Thanos.

Co bude dál?

10 nových odhalení s uvedením Avengers Infinity War online © TMDB

Otevřený konec Infinity War nažhavil fanoušky na pokračování, ale ani tři měsíce po premiéře nevíme o Avengers 4 o mnoho víc než v květnu. Ať už na blu-ray nebo na jiných bonusových materiálech k Infinity War se tak prozrazení podtitulu čtvrtého dílu Avengers nedočkáte, a tím pádem samozřejmě ani žádných ukázek či nějakých náznaků. Stejná mlha panuje i okolo nejbližšího filmu z MCU, Captain Marvel, kde také známé jen datum premiéry. Na úplném konci Infinity War jsme sice mohli vidět její znak v pageru Nicka Furyho a dá se očekávat, že Captain Marvel zasáhne po svém vlastním filmu (který se bude ale odehrávat v 90. letech minulého století) výrazně i do děje Avengers 4, ale všechno ostatní jsou tvůrci zatím nepotvrzené spekulace.

To se týká i zatím nejoblíbenější teorie o cestování časem (prosákly fotky z natáčení, kde jsou herci zpátky ve svých kostýmech z bitvy o New York v prvních Avengers), která bývá občas naředěna novým odhalením o osudu Ant-Mana (ten přežil Thanosovo lusknutí díky tomu, že byl v Quantum Realm), ale pořád to jsou jen teorie a tvůrci zatím všechny podrobnosti drží pod pokličkou.

Avengers Infinity War online

Avengers Infinity War je nyní online za 249 Kč na iTunes. Kromě filmu v HD verzi (s českými titulky či dabingem) dostanete v ceně také bonusy iTunes extra, které obsahují:

  • audiokomentář tvůrců
  • úvod k filmu od tvůrců
  • nepovedené scény
  • 3 dokumenty o natáčení v délce cca 30 minut
  • možnost přehrát si pouze scény, kde se poprvé potkávají vybrané postavy z MCU
  • 4 vystřižené scény (3 výše popsané plus prodloužená scéna boje Vision a Scarlett Witch ve Skotsku s Black Order)
  • 3 fotogalerie (z filmu, z natáčení a výtvarné koncepty)
  • filmografie herců a tvůrců
  • kulatý stůl s režiséry (30 minut povídání s osmičkou MCU režisérů MCU - James Gunn, Jon Favreau, Peyton Reed, Ryan Coogler, Joss Whedon, Taika Waititi, Joe Russo, Anthony Russo)

© TMDB

Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War | USA | 2018 | Komiksové filmy | Marvel

Všichni hrdinové z marveláckého vesmíru: Avengers, Strážci Galaxie, Doctor Strange a další se musí spojit proti ultimátnímu nepříteli - Thanosovi. Hrají: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Pratt, Chris Evans, Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Don Cheadle

 84 %
Sledovat Online na Disney Plus  Disney Plus | české titulky | český dabing | od 22. 6. 2022
Sledovat Online na iTunes  iTunes | od 11. 11. 2022
Sledovat Online na Rakuten  Rakuten | české titulky | český dabing | od 25. 3. 2021
 977 zobrazení   33 se líbí
Disenchantment: Jak dopadla Netflix novinka od tvůrce Simpsonových?
Disenchantment: Jak dopadla Netflix novinka od tvůrce Simpsonových?
24.08.2018 | Tipy na film

Matt Groening se po uvedení do seriálové síně slávy, do které se dostal kvůli svým legendám, tedy seriálům Simpsonovi a Futurama, vydává do fantaskní minulosti s Disenchantment. A tentokrát spojil síly s gigantem Netflixem.

10 nejlepších akčních thrillerů o pomstě
10 nejlepších akčních thrillerů o pomstě
22.08.2018 | Tipy na film

Říká se, že nejlepší pomsta je servírovaná za studena. Ne vždycky je to ale pravda, jak vám dokáží borci, kteří řádí v našem výběru nejlepších pomstychtivých thrillerů.

10 nejlepších filmů odehrávajících se ve Španělsku
10 nejlepších filmů odehrávajících se ve Španělsku
17.08.2018 | Tipy na film

Není hezčích lokací na dovolenou než Španělsko, kam můžete vyrazit v létě i zimě a stejně si užijete místní uličky, architekturu i pláže. A pokud sedíte doma na zadku, můžete se sem vydat alespoň ve filmech. Máte radši romantiku, erotiku nebo akci?

Nejlepší film, který jste neviděli: Geniálně napsaný Podraz prostě nestárne
Nejlepší film, který jste neviděli: Geniálně napsaný Podraz prostě nestárne
16.08.2018 | Tipy na film

Kinematografie je plná legendárních filmů, které by měl vidět každý fanoušek pohyblivých obrázků. Jedním z nejvýraznějších je pak fantastická spolupráce Roberta Redforda a Paula Newmana, která nabízí jeden z nejlepších scénářů všech dob.