FB pixel TP pixel
České filmy válcují Netflix. Na špici sledovanosti je hned pětice snímků! © CinemArt

České filmy válcují Netflix. Na špici sledovanosti je hned pětice snímků!

České snímky sice za hranicemi mnoho lidí nezajímají, Netflix ale může být s nákupy spokojený. České snímky totiž opět dobývají jeho streamovací službu alespoň v Česku.

6. 3. 2022 12:30 | Streaming novinky

České filmy opět potvrzují svou stabilní pozici u tuzemských diváků. Ačkoli se tomu mohou fanoušci náročnější kinematografie smát, Netflix s nákupem zdejších starších i novějších hitů střílí jednu pecku za druhou a úspěšně na svou platformu láká nové diváky. Již 5 týdnů je v netflixovském TOP 10 komedie Patrika Hartla Prvok, Šampon, Tečka a Karel, jen o týden méně září na streamovací službě Bábovky Rudolfa Havlíka a Radky Třeštíkové, a dle očekávání září i nové přírůstky v podobě zakořeněné trilogie Slunce, seno od Zdeňka Trošky. O jejím nástupu na Netflix jsme informovali v polovině února a již tehdy jsme předvídali, že tohle bude jasný megahit, který v TOP 10 uvidíme velmi dlouho. A to se skutečně stalo.

Jako první velmi výrazně trendoval druhý díl trilogie Slunce, seno a pár facek, brzy se však přidal i první film Slunce, seno, jahody. V posledních dnech to do TOP 10 konečně dotáhl i nejslabší díl Troškovy komedie Slunce, seno, erotika. Diváci tak očividně sledovali filmy víceméně postupně a spolu s nimi se jednotlivé tituly prokousávaly do žebříčku nejsledovanějších titulů. Uvidíme, zda obstojí podobně jako zmínění Prvok nebo Bábovky. Dá se ale očekávat, že ano. Ostatně Troškovy filmy mají na Netflixu obecně solidní výdrž. Z českých titulů se pak nově do TOP 10 prodral i nový přírůstek v katalogu streamera Doktor Martin: Záhada v Beskydech. Aktuálně je tak s spolu s Prvokem a Slunce, seno v pětici českých titulů, které doslova ovládají polovinu žebříčku nejsledovanějších filmů na Netflixu, který aktuálně nemá mnoho svých vlastních hitů. Do TOP 10 se totiž kromě českých titulů dostaly i nově přidané komiksové a dobrodružné filmy Ready Player One: Hra začíná a Venom. Netflix tak slaví úspěch jen s vlastními snímky Víkendový útěk, Proti ledu a Podvodník z Tinderu.

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Další rána pro Zaklínače. Sledovaností ho zřejmě překoná i laciná novinka
Další rána pro Zaklínače. Sledovaností ho zřejmě překoná i laciná novinka
06.03.2022 11:00:00 | Streaming novinky

Do druhé řady Zaklínače nalil Netflix nemalé peníze ve výši přes 100 milionů dolarů. Pokračování slavné fantasy ale nejenže ve sledovanosti netrumflo svou první řadu, ale šlapou mu na paty i další novinky. Mnohdy i výrazně levnější.

HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat?
HBO Max startuje v Česku už za pár dní! Jak ušetřit a co všechno čekat?
04.03.2022 18:00:00 | Streaming novinky

Pokud se nic mimořádného nestane, v úterý 8. března dopoledne odstartuje v Česku streamovací platforma HBO Max. Základní informace už známe, ale co další detaily? Máme pro vás shrnutí těch nejzajímavějších.

HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
HBO má nový masivní hit. Nepřekonal jen Hru o trůny
03.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

HBO má nový seriálový hit, který trenduje nejen na Youtube, Facebooku i Instagramu. V případě seriálu Euforie došlo dokonce k přepisování historických tabulek.

Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
Netflix pod palbou. V Rusku měl vysílat propagandu proti Ukrajině
01.03.2022 13:00:00 | Streaming novinky

Od 1. března má v Rusku platit zákon, který nařizuje službám s více než 100 000 denními uživateli zahrnovat do svého programu ruské propagandistické pořady. Mezi službami byl i Netflix.