FB pixel TP pixel
Nový film s Johnem Wickem je v troskách. Testovací projekce jsou katastrofální © Lionsgate

Nový film s Johnem Wickem je v troskách. Testovací projekce jsou katastrofální

Očekávaný spin-off Johna Wicka s názvem Ballerina, který se kvůli dotáčkám o rok opozdí, právě prošel testovací projekcí. První reakce hovoří o naprosté katastrofě, která může ohrozit celou franšízu.

Filmové novinky 24. 7. 2024 18:30 | Filmové novinky

Již v únoru jsme hlásili, že spin-off Johna Wicka Balerina pod režijním dohledem Lena Wisemana, ve kterém měla kosit své nepřátele Ana de Armas odkládá o rok svou premiéru. Z původního 7. června 2024 byl snímek odsunut na 6. červen 2025. Studio Lionsgate, které je tvůrcem série John Wick, zdůvodnilo odklad filmu nutností natočit nové akční scény pod vedením Chada Stahelskiho, režiséra původní tetralogie. Mnozí ale předpokládali, že studio není spokojeno s kvalitami snímku, který se mimo jiné natáčel v Praze, a Stahelskiho povolalo, aby projekt „napravil“. Zákulisní informace nyní potvrdily tyto domněnky, když testovací projekce i po Stahelskiho zásahu údajně dopadla naprosto katastrofálně.

Ballerina je podle prvních reakcí jen ženskou napodobeninou filmů o Johnu Wickovi, ale chaotičtější, je tonálně nekonzistentní, špatně zrežírovaná a mohla by „zabít celou franšízu“. Již dřívější informace o Ballerině napovídaly, že je s projektem něco špatně. Během dotáček bylo oznámeno, že do obsazení filmu přibyly nestandardně postavy hrané Davidem Castanedou a Sharon Duncan-Brewster. Tedy dvě zcela nové role, které nebyly součástí původního scénáře. Herec Ian McShane, který si v Ballerině zopakoval roli Winstona, byl nedávno hostem v pořadu BBC The One Show. Tam naznačil, že film prostě nebyl dost dobrý a že se musely natočit zcela nové sekvence s jiným režisérem (Stahelskim), který se pokouší zachránit franšízu. Podle všeho to vypadá, že fanoušci Johna Wicka očekávají určitý typ choreografické akce a vyprávění, které Wiseman prostě nedokázal dodat. Nepovedená projekce také naznačuje, že Ballerina si ještě nějaké dotáčky vyžádá.

Zdroj: World of Reel

Velký návrat Marvelu: Deadpool s Wolverinem trhnou rekordy, kritici nešetří rozpaky
Velký návrat Marvelu: Deadpool s Wolverinem trhnou rekordy, kritici nešetří rozpaky
24.07.2024 9:40:00 | Filmové novinky

Marvelovský spasitel konečně přichází a zdá se, že jeho velkohubost nebude jen prázdným mlácením slámy. Predikce tržeb jsou totiž u nového Deadpoola extrémní, nehledě na skutečnost, že recenze nejsou tam, kde si je Marvel přál vidět.

Joker 2 ve velkolepém traileru dává lidem, co chtějí. Nebezpečný psychopat čelí soudu století
Joker 2 ve velkolepém traileru dává lidem, co chtějí. Nebezpečný psychopat čelí soudu století
23.07.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Režisér Todd Phillip a studio Warner Bros. představili nový trailer očekávaného snímku Joker: Folie a Deux, který naváže na osudy Arthura Flecka z filmového megahitu Joker. Pokračování bude částečně muzikálem a zaměří se na vztah Jokera s jeho mentálně nestabilní láskou Harley Quinn. Zároveň tvůrci odhalují soudní proces s anti-hrdinou.

Netflix zastavil dokončení akčního fantasy s Charlize Theron. Film byl dotočen už před 2 lety
Netflix zastavil dokončení akčního fantasy s Charlize Theron. Film byl dotočen už před 2 lety
23.07.2024 14:20:00 | Filmové novinky

Akční fantasy Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli zaznamenalo v roce 2020 na Netflixu velký úspěch u diváků. Očekávané pokračování se však potýkalo s problémy v postprodukci. Theron nyní vysvětluje příčiny zpoždění a slibuje brzkou premiéru druhého dílu.

Hororové překvapení roku je obřím hitem. Děsivého vraha Nicolase Cage film chytře tajil
Hororové překvapení roku je obřím hitem. Děsivého vraha Nicolase Cage film chytře tajil
23.07.2024 13:40:00 | Filmové novinky

Letošní léto filmům přeje, a nejen blockbusterům typu Twisters nebo Deadpool a Wolverine. Mezi nečekanými letními hity se objevil i malý nezávislý horor, který se po skvělých ohlasech může pyšnit i úctyhodnou návštěvností.