FB pixel TP pixel
Novinka s Johnem Wickem v problémech: Náhradní režisér vysvětluje snahu zachránit film © Lionsgate

Novinka s Johnem Wickem v problémech: Náhradní režisér vysvětluje snahu zachránit film

V reakci na množící se spekulace o zásadních několikaměsíčních přetáčkách akčního snímku Ballerina se vyjádřil přímo režisér Chad Stahelski, který byl povolán, aby snímek přetočil. Stahelski se ve svém vyjádření snažil vše uvést na pravou míru a vysvětlil, jaké změny byly ve skutečnosti provedeny.

Filmové novinky 28. 10. 2024 11:45 | Filmové novinky

V poslední době se objevilo mnoho spekulací kolem chystaného akčního nářezu Ballerina náležícího do univerza Johna Wicka. Z původního 7. června 2024 byl snímek, ve kterém kosí své nepřátele Ana de Armas, odsunut na 6. červen 2025. Podle zákulisních informací převzal režisér původní wickovské tetralogie Chad Stahelski režijní otěže po původním režisérovi Lenu Wisemanovi. Wisemanovy bojové sekvence prý nesplňovaly standardy stanovené předchozími filmy a testovací projekce dopadly katastrofálně. Některé zdroje mluvily o tom, že Chad Stahelski musel přetočit většinu filmu, kvůli čemuž se zpozdí reboot Highlandera s Henrym Cavillem. Nyní ovšem promluvil i sám Stahelski a snažil se špatné zvěsti trochu uhladit.

Ballerina prý potřebovala jen drobnou úpravu akčních scén a Stahelski, který se svým scenáristickým a kaskadérským týmem z Johna Wicka 4 dorazil za Wisemanem, jen lehce „vyleštil“ několik akčních momentů, které nebyly podle jeho názoru natočeny v plné kvalitě. Odmítl, že by šlo o nějaké rozsáhlé zásahy, přičemž celá přetáčka trvala jen několik týdnů. Další úpravy vznikly i kvůli nepřízni počasí během natáčení v Rakousku, což dalo Stahelskimu příležitost vrátit se a dokončit větší záběry, které Wiseman nestihl. Film se podle jeho slov vyvíjí velmi dobře a vše se prý „pěkně rýsuje“. Stahelski tak nepřímo podotkl, že všechno, co bylo původně natočeno, zůstává základem filmu, a jeho zásah byl čistě technického rázu. Doplňme ale, že Stahelskiho slova jsou ve výrazném rozporu s tím, co dříve prozradili samotní herci, případně co tvrdí informace z různých na produkci nezávislých zdrojů. Stahelski jako producent má navíc spoustu důvodů k tomu, aby se tvářil, že je situace nadmíru výtečná a bez výraznějších problémů. Několik týdnů dodatečného natáčení však není ani v Hollywoodu dnes standardem a rozhodně nejde o standard v rámci série John Wick.

Zdroj: Collider

 10 se líbí
Nové Star Wars o Jediích jsou v troskách. Scenáristé dávají ruce pryč, režisérka je nezkušená
Nové Star Wars o Jediích jsou v troskách. Scenáristé dávají ruce pryč, režisérka je nezkušená
27.10.2024 13:25:00 | Filmové novinky

Lucasfilm před dvěma lety s velkou pompou oznámil pokračování sequelové trilogie Star Wars, ve kterém bude Rey cvičit novou generaci Jediů. Zdá se ale, že tento projekt nikoho nezajímá. Z paluby nyní prchá scenárista, který se raději bude věnovat filmovému zakončení svého slavného seriálu.

Tajný film s Predátorem odhalen: Nabídne řežbu se samuraji i piráty, vrátí se i Vetřelec
Tajný film s Predátorem odhalen: Nabídne řežbu se samuraji i piráty, vrátí se i Vetřelec
27.10.2024 13:12:00 | Filmové novinky

Šéf 20th Century Studios Steve Asbell v rozsáhlém rozhovoru poodhalil, co studio chystá pro fanoušky oblíbených sci-fi sérií Vetřelec a Predátor. Vedle již ohlášených projektů Asbell naznačil, že vzniká pokračování Romula i dosud tajný snímek o Predátorovi.

Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal
Netflix slaví nečekaný celosvětový hit. Vlkodlačí fantasy dosud nikdo neznal
25.10.2024 17:20:00 | Filmové novinky

Správné načasování je základem úspěchu a málokdo umí tak dobře plánovat jako Netflix. Ten znenadání vypustil do světa nenápadnou fantasy novinku s anglickým názvem Family Pack. A světe div se, najednou má zase globální hitovku, která každým dnem roste. I když o ní před pár dny nikdo neslyšel.

Veleúspěšná Policie Modrava skončila. Nahradí ji záhadné vyšetřování s Donutilem
Veleúspěšná Policie Modrava skončila. Nahradí ji záhadné vyšetřování s Donutilem
25.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Televize Nova ukončila v neděli večer veleúspěšné uvedení reprízovaných dílů Policie Modrava, které vznikly již v roce 2022. A protože se Jaroslavu Soukupovi nechce do pokračování, přichází mysteriózní náhrada, která má ambice stát se novým králem sledovanosti.