FB pixel TP pixel
Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě © Warner Bros.

Barbie je konečně online. Víme, kde si film přehrát v nejlepší kvalitě

Blonďatá ikona, která v letošním roce totálně zválcovala světová kina, je konečně dostupná online. Diváci, kteří Barbie nestihli v setmělých kinosálech, si ji tak konečně mohou vychutnat i v domácích podmínkách.

Filmové novinky

Největší film v historii studia Warner Bros. Taková je vizitka globálního fenoménu Barbie, který ve světových kinech zaznamenal tržby 1,4 miliardy dolarů a přepsal tak historické tabulky jednoho z nejslavnějších filmových studií Hollywoodu. To se nyní chystá přidat další dolary skrze distribuci online, a tak je už dnes Barbie dostupná na TVOD službách iTunes, Google Play a Rakuten, kde si mohou růžovou krev napustit do žil noví diváci, ale i ti, kterým se společensky podvratná podívaná dostala pod kůži už v kinech.

Snímek s úchvatným Ryanem Goslingem v roli Kena a solidní Margot Robbie jako Barbie má dosud na serveru Rotten Tomatoes, sdružujícím recenze amerických kritiků, vysoce nadprůměrných 88 procent pozitivních reakcí při průměrném hodnocení 7,9 z 10 bodů. Spokojení jsou ale i běžní diváci, kteří na stejném serveru zanechali známku 83 procent při průměrném hodnocení 4,2 bodů z 5 možných. Výrazně hůře si Barbie vede na serveru Metacritic, kde má aktuálně pouhých 5,1 bodů z 10, IMDb naopak uvádí lehce nadprůměrných 7,2 bodů z 10.

Kde si Barbie přehrát?

Pokud dumáte, kde si můžete růžový megahit přehrát v nejlepší kvalitě a za nejvýhodnější cenu, vězte, že výběr není zcela jednoduchý. Nejlépe z něj každopádně vychází poněkud tradičně iTunes od Apple. Zde je totiž novinka Warnerů dostupná ve 4K rozlišení se zvukovou stopou Dolby Atmos. Samotné 4K pak má certifikaci Dolby Vision, takže vás čeká nejlepší možná audiovizuální kvalita srovnatelná se zážitkem v kině. Warnerům navíc na rozdíl od snímku Flash neujela do nesmyslných výšin cena, a tak Barbie startuje na 399 Kč za zakoupení a 329 Kč za zapůjčení. Srovnatelnou technickou kvalitu nabízí i Rakuten, tam už ale cena vystoupala na 410 Kč při zapůjčení a 430 Kč při zakoupení. Tradičně nejméně výhodnou nabídku má Google Play, kde je film sice dostupný ve 4K, ale pouze s „pětjedničkovou“ zvukovou stopou v Dolby Digital, která ceně 420 Kč za zakoupení a 330 Kč za zapůjčení rozhodně neodpovídá.

Zdroj: IMDb / Rotten Tomatoes / People / iTunes / Rakuten / Google Play

Oppenheimer má oscarovou konkurenci. Nové sci-fi uhranulo diváky, mluví se o nejlepším filmu roku
Oppenheimer má oscarovou konkurenci. Nové sci-fi uhranulo diváky, mluví se o nejlepším filmu roku
13.09.2023 11:00:00 | Filmové novinky

Filmový festival v Benátkách je každoroční kolébkou oscarových filmů, kteří se z držitelů “benátských lvů” tradičně rekrutují. Ani letošní rok není výjimkou a vypadá to, že dosavadní favorit Oppenheimer našel svého konkurenta.

Disney Plus slaví. Malá mořská víla má rekordní sledovanost, překonává i nové Star Wars
Disney Plus slaví. Malá mořská víla má rekordní sledovanost, překonává i nové Star Wars
13.09.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Přestože v kinech si Disneyho nová verze klasiky Malá mořská víla vedla vzhledem k nafouknutému rozpočtu spíše podprůměrně, vstup na domovskou streamovací platformu Disney+ byl úchvatný. Výpravný muzikál se ihned zařadil mezi nejsledovanější premiéry od založení služby.

Největší letošní horor Netflixu přichází. Trailer straší vraždami i odpudivými démony
Největší letošní horor Netflixu přichází. Trailer straší vraždami i odpudivými démony
12.09.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Režisér Mike Flanagan sice aktuálně připravuje nové projekty pro streamovací službu Amazon Prime Video. Ještě ale musí splnit poslední kreativní práci pro Netflix. A nezvolil si nic menšího než slavnou povídku Edgara Allana Poea.

Nejlepší komedie Netflixu končí. Trailer slibuje dojemné vyvrcholení
Nejlepší komedie Netflixu končí. Trailer slibuje dojemné vyvrcholení
12.09.2023 16:26:00 | Filmové novinky

Už 21. září se diváci Netflixu dočkají závěrečných epizod skvělého seriálu Sexuální výchova. Streamovací služba nyní představila trailer, který slibuje dojemné loučení a završení hitu o vztahových radostech a strastech teenagerů i jejich rodičů.