FB pixel TP pixel
Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny? © TMDB

Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny?

Do našich přehledů jsme nově zařadili dvě online půjčovny, které spíše bez většího zájmu existují už pěkných pár týdnů. Zatímco Be2Can nabízí ty nejlepší filmy z festivalů jako Benátky, Berlín či Cannes, Rakuten nabízí slušnou porci hollywoodských hitů včetně verzí pro 4K.

Streaming novinky 7. 3. 2019 15:45 | Streaming novinky

Be2Can GO

Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny? © TMDB

Toto jméno je filmovým fajnšmerkům dobře známé, distribuční společnost Film Europe pod touto značkou již delší dobu pořádá filmové festivaly zaměřené na účastníky trojice nejprestižnějších evropských festivalů - Benátek, Berlín a Cannes (odtud i jméno). Některé z titulů se podařilo dostat z kin i na jiné platformy - buď na DVD a nebo do vybraných online půjčoven jako iTunes, O2TV a nebo dříve Alza Media. Teď už Film Europe nějaký ten pátek nabízí tyto filmy i prostřednictvím své online půjčovny Be2Can GO, kde si mohou registrovaní uživatelé vybrat z nabídky 12 filmů jako je třeba Zabití posvátného jelena nebo Nikdys nebyl . Exkluzivní tituly to nejsou, chybí také informace o české podpoře. A také pro nové zákazníky to nebude jednoduché se k nim dostat, přímou online registraci totiž web Be2Can neumožňuje. Je třeba jít podobně jako dříve kvůli HBO GO za vybraným operátorem a tam si teprve zařídit smlouvu. U SledováníTV třeba za 89 Kč měsíčně.

Rakuten TV

Be2Can GO a Rakuten TV: Co nabízí dvě nové online půjčovny? © TMDB

Rakuten patří mezi největší japonské internetové firmy, která ráda kupuje firmy z celého světa, včetně takových velikánů jako Buy.com, Play.com či alespoň má podíly v Pinterestu nebo Lyftu. V roce 2012 koupila rozjíždějící se španělskou firmu Wuaki, která spustila o dva roky dříve online půjčovnu ve stylu iTunes. Před dvěma lety se Wuaki přejmenovala na Rakuten TV a postupně také rozšířila do více než 10 dalších evropských států včetně Velké Británie, Německa či Francie. A nyní potichu, zatím v beta verzi, vstoupila i do Česka a dalších zemí střední a východní Evropy. V její nabídce najdete zhruba 600 titulů většinou dobře známých z kina, aktuálně třeba Venom nebo Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená, ze starších třeba Láska nebeská a další klasické hity. Platí se buď za půjčení (v cenách 49-59 Kč) a nebo za koupení (v cenách od 159 do 289 Kč). Princip je tedy podobný jako například na iTunes. Filmy bohužel nemají vůbec žádnou českou podporu a často chybí i anglické titulky (za to je k dispozici francouzský či německý dabing). Největším lákadlem je nabídka zhruba 100 titulů ve 4K z nichž některé nenajdete ani na iTunes (Trainspotting 2, E.T., Rychle a zběsile 7 a 8). Přehrávat tituly můžete buď v aplikaci pro iOS či Android, Rakuten už také podporují vybrané nové televize od LG. Kompletní nabídka

Streamingové služby

Jak vybrat nejlepší streamovací službu?

Je rok 2024 a v Česku už se zabydlely streamovací služby jako Netflix, Max či Voyo. Kterou z nich vybrat? Které jsou ty nejlepší a nejpopulárnější streamovací platformy v ČR? Nabízíme velký přehled všech streamingových platforem u nás.

 240 zobrazení   3 se líbí
Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem
Zákazníci streamovacích služeb jsou nejvíce spokojeni s Netflixem
26.02.2019 15:00:00 | Streaming novinky

Průzkum spokojenosti předplatitelů internetových televizí, který zkoumal, jak uživatelé hodnotí originální obsah jejich poskytovatelů, dopadl nejlépe pro společnost Netflix, na druhém místě následuje HBO a třetí se umístil Amazon.

Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
Prima spustila vlastní půjčovnu, Láska nebeská či Anděl Páně 2 za 49 Kč
18.02.2019 17:20:00 | Streaming novinky

Televizní stanice Prima v minulých dnech spustila vlastní online půjčovnu filmů. V ní nabízí možnost vypůjčit si díly svých populárních seriálu jako Krejzovi nebo Modrý kód. Nabízí také několik desítek zahraničních filmů od klasik jako Láska nebeská přes novější filmy jako John Wick až po novinky jako Jsem božská.

Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
Hra o streamy se rozjíždí. Udrží Netflix svůj trůn?
09.02.2019 11:00:00 | Streaming novinky

Letošní rok bude ve streamingu zásadní. Zavedení hráčí jako Netflix či Amazon se utkají s novými soupeři jako je Apple, Disney a nebo Warner. Do toho stále ještě musí bojovat s dalšími bojovníky jako je HBO nebo Hulu. Kdo v této válce vyhraje a získá Železný trůn a s ním přízeň diváků?

Únorové slevy na iTunes: zamilované filmy, vážné i nevážné
Únorové slevy na iTunes: zamilované filmy, vážné i nevážné
04.02.2019 16:30:00 | Streaming novinky

Jako každý měsíc, i v únoru probíhají na iTunes velké slevy. Tentokrát jsou navázané na online premiéru hudebního dramatu Zrodila se hvězda a najdete mezi nimi hodně romantiky a komedií nejen pro blížící se svátek všech zamilovaných. Maximální cena pro všechno je 149 Kč.