FB pixel TP pixel
Beetlejuice 2 v prvním traileru potěší fanoušky. Láká na hvězdu Wednesday © Warner Bros.

Beetlejuice 2 v prvním traileru potěší fanoušky. Láká na hvězdu Wednesday

Studio Warner Bros. odhalilo první trailer na očekávaný návrat démonického bio-vymítače Beetlejuice. V titulní roli se samozřejmě vrací Michael Keaton, jemuž budou tentokrát vzdorovat Winona Ryder spolu s hvězdou seriálu Wednesday Jennou Ortegou.

Filmové novinky

Po prvních fotkách z filmu Beetlejuice Beetlejuice, které studio odhalilo jen o několik hodin dříve, přichází první upoutávka, na kterou se čekalo dlouhých 36 let. Ano, zdá se to neuvěřitelné, ale přesně taková doby uplynula od úmrtí manželů Adama a Barbary Maitlandových, kteří byli protagonisty předchozího filmu. O těch však v prvním traileru nepadne ani slovo. Místo toho sledujeme Jennu Ortegu, jež ztvární dceru zasmušilé Lydie (Winona Ryder) z prvního filmu, kterak se projede po stejném mostě, kde Maitlandovi nešťastně bourali, jak se účastní pohřbu (svého dědečka?), odhaluje Adamův městský model a zřejmě nešťastně probudí stárnoucího Beetlejuice.

Zlatým hřebem jsou samozřejmě první slova vracejícího se Michaela Keatona, který jakoby snad v roli přes tři dekády zůstal. Věk samozřejmě nezastavil a přibývající vrásky zakrýt nelze, komediální energie ale zdá se zůstala. Uvidíme, jak se vydaří zbytek. Za scénářem každopádně stojí tvůrci Alfred Gough a Miles Millar, kteří stvořili i seriálový fenomén Netflixu Wednesday. Zdá se tedy, že minimálně pro Ortegu psali skutečně vyloženě na tělo. Režisér Tim Burton navíc slibuje i minimum CGI, které má nahradit klasická stop-motion animace, aby se dosáhlo totožného stylu s předchozím filmem. Vrátit osmdesátkovou atmosféru se traileru sice úplně nedaří, protože nové kamery zkrátka snímají až příliš čistě a ostře, na finální soudy je ale ještě brzy. Upoutávka především slibuje povědomá místa, postavy a snahu přinést staré kouzlo. A to se zatím daří.

Zdroj: Warner Bros.

Krvavá válka začíná! Rod draka odhalil dva velkolepé trailery na 2. řadu
Krvavá válka začíná! Rod draka odhalil dva velkolepé trailery na 2. řadu
21.03.2024 16:35:00 | Filmové novinky

Válka mezi Černými a Zelenými se blíží a na HBO Max odstartuje již 17. června letošního roku. Prozrazují to hned dvě nové upoutávky, z nichž každá pokrývá jednu stranu dračího konfliktu mezi Targaryeny a Hightowery. Kromě létajících oblud a tasení mečů se ale dočkáme i návratu na Zeď.

Stará garda jako podvod na fanoušky. Kritici odstřelili Krotitele duchů jako vypočítavý nesmysl
Stará garda jako podvod na fanoušky. Kritici odstřelili Krotitele duchů jako vypočítavý nesmysl
21.03.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Zatímco v Česku vstupují noví Krotitelé duchů do kin až 11. dubna, v USA film míří do kinosálů již v těchto dnech. Podle ohlasů recenzentů však není o co stát a výsledek je rozpačitým pelmelem, který nedává skoro žádný smysl a ještě navíc láká fanoušky na něco, co nikdy nedostanou.

Oscarový Oppenheimer už je online za předplatné. Audiovizuální kvalita je obřím zklamáním
Oscarový Oppenheimer už je online za předplatné. Audiovizuální kvalita je obřím zklamáním
21.03.2024 14:00:00 | Filmové novinky

Pakliže jste si nechtěli vítězný snímek letošních Oscarů, Oppenheimer, pořizovat za velké peníze například na Apple TV, případně na fyzických nosičích, konečně máte šanci zhlédnout novinku Christophera Nolana v rámci předplatného. Exkluzivní uvedení na SkyShowtime je však podle očekávání kvalitativním zklamáním.

Největší jarní sci-fi Netflixu je online. Velkolepost a stylovost střídá s banalitou
Největší jarní sci-fi Netflixu je online. Velkolepost a stylovost střídá s banalitou
21.03.2024 12:40:00 | Filmové novinky

Na Netflix vstupuje jedno z nejambicióznějších sci-fi letošní seriálové sezony Problém tří těles. Projekt z dílny tvůrců Hry o trůny sbírá smíšené reakce recenzentů od obdivu za opulentní vizuální zpracování po kritiku za odklon od předlohy.