FB pixel TP pixel
Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice © Warner Bros.

Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice

Ještě než se Jenna Ortega vrátí v pokračování netflixovského hitu Wednesday, uvidíme ji v jiném morbidním projekty od režiséra Tima Burtona. Vrací se totiž legendární Beetlejuice a hvězda seriálové verze Addamsovy rodiny je nepochybně jeho hlavní hvězdou. Michael Keaton se ale dlouho nebavil tak jako tady.

Filmové novinky 18. 7. 2024 18:45 | Filmové novinky

Fantasy komedie Beetlejuice získala na konci 80. let kultovní status a znamenala zásadní kariérní zářezy pro Winonu Ryder a Michaela Keatona. Souboj mrtvých manželů s šíleným bio-exorcistou Beetlejuicem se vyznačoval dokonalou atmosférickou kombinací duchařského hororu a komedie a zapsal se do filmových dějin kreativním použitím masek a Keatonovým excentrickým výkonem.

V novém filmu však očividně půjdou Keaton i Ryder trochu do pozadí. Novou hrdinkou se totiž po Alecu Baldwinovi a Geeně Davis jako čerstvě zesnulých manželích stává Jenna Ortega, jež ztvární dceru duchy milující Lydie z prvního filmu. Když se však nebohé dívky, která svou matku moc nechápe, chopí síly onoho světa, musí Lydie požádat o pomoc svého někdejšího skoro-manžela Beetlejuice, aby jí a jejímu muži pomohl dceru zachránit. A režisér Tim Burton se očividně společně s herci dobře bavil, když vrací na scénu skvělé masky, loutky a humory ve stylu vyvrhávání Beetlejuicových střev.

Snímek dorazí do kin 5. září a zatím vše napovídá tomu, že by mělo jít o velký hit studia Warner Bros. Ostatně kromě Burtona se na filmu podíli scenáristé Alfred Gough a Miles Millar, kteří napsali také Wednesday. Dá se tedy říct, že za filmem stojí úspěšný dream team. Teď jen aby se neukázalo, Jenna Ortega baví diváky díky uvedení na streamingu, ale v kinech už to tak horké nebude. Úspěch série Vřískot, v níž se také objevila, však slibuje opak.

Zdroj: Warner Bros.

Reklama
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
18.07.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se do světových kin přiřítí nejnovější Vetřelec, který si rozhodně neklade malé cíle. Po zklamání z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant se série vrací blíž ke kořenům a snaží se najít kompromis mezi přístupy Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Výsledek zatím vypadá naprosto skvěle.

Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
18.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Letos na podzim se fanoušci Duny Franka Herberta konečně dočkají seriálového zpracování, které doplní úspěšné velkofilmy Denise Villeneuva. Duna: Proroctví nás zavede do historie světa okolo Arrakisu a detailněji představí řád Bene Gesserit a jeho manipulace napříč panujícími rody.

Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
Seriálový Vetřelec je dotočen a má název. Naplní 32 let starý slib Vetřelce 3
18.07.2024 11:50:00 | Filmové novinky

Jeden z nejočekávanějších televizních projektů posledních let se pomalu stává skutečností. Seriálový Vetřelec totiž dokončil základní část natáčení a nyní se přesune do fáze post-produkce. Tvůrci slibují prequel, který nás zavede do historie série.

Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
Avengers 5 se Marvelu rozpadli pod rukama. Vrátí se tvůrci Infinity War a Endgame?
18.07.2024 11:00:00 | Filmové novinky

Že by si Marvel měl dát od svého multivesmíru na chvíli pauzu, si myslí mnoho fanoušků. Studio se přesto mermomocí snažit budovat obří franšízu, nic se ale nevyvíjí dobrým směrem. Jedním z největších problémů současného Marvelu je budoucnost samotných Avengers. Superhrdinská týmovka se totiž kreativně neustále rozpadá.