FB pixel TP pixel
Nový hrdina v traileru krájí autobusy a připomíná Iron Mana. Filmu hrozilo zrušení © Warner Bros.

Nový hrdina v traileru krájí autobusy a připomíná Iron Mana. Filmu hrozilo zrušení

Studio Warner Bros. ve spolupráci s DC Comics představilo první akční upoutávku na superhrdinské řádění Blue Beetla. V hlavní roli se objevuje hvězda Netflixu a film mohl skončit ve studiovém trezoru.

3. 4. 2023 18:00 | Filmové novinky

Filmové adaptace komiksů od DC Comics zažily v posledních měsících pořádné změny. Samotná filmová sekce DC dostala nové vedení v podobě režiséra Jamese Gunna a producenta Petera Safrana, kteří nedávno oznámili kompletně jiné směřování včetně nového Supermana. Zároveň se ještě v letošním roce dočkáme několika dříve schválených a natočených projektů. Čeká nás snímek Aquaman and the Lost Kingdom, zapomínat ale nesmíme ani na hrdinu Blue Beetla, na kterého nové vedení Warner Bros. docela sází. Když se totiž přehodnocovaly již natočené projekty, tak trochu se očekávalo, že by hispánský hrdina mohl dopadnout jako Batgirl, která navzdory proinvestovaným financím zamířila do studiového trezoru, aby si ji Warneři odepsali z daní. Blue Beetle ale překvapil, když bylo oznámeno, že místo uvedení na HBO film půjde nikoli do propadliště dějin, ale 18. srpna 2023 do kin. Má na to někoho zaujmout?

Z prvního traileru diváci v Česku moc soudní asi nebudou, protože u nás Blue Beetla prakticky nikdo nezná a vizuálně film vypadá opravdu spíše streamingově než jako velká událost natočená pro kina. V hlavní roli chlapce, kterého de facto posedne mimozemský skarab, sice září Xolo Mariduena, jehož jsme si oblíbili jako Miguela v parádním seriálu Netflixu Cobra Kai, zbytek ale působí jako mišmaš všeho možného. Akce s autobusem připomíná marvelovku Shang-Chi, humor je zase blízko Spider-Manovi, schopnosti samotného hrdiny zase dají vzpomenout na nanotechnologii z Iron Mana. Obří meč v závěru ukázky zase potěší fanoušky herní ságy Final Fantasy. Ve výsledku to vypadá na solidní pubertální jízdu s hrdinou, který dokáže v podstatě cokoliv. Otázkou zůstává, zda film bude něčím víc, než jen obligátní výplní volného distribučního slotu. Vedle ostatních hrdinů Marvelu i DC totiž Blue Beetle vypadá zkrátka jako sympatický, leč stále outsider.

Zdroj: Polygon

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Vyproštění 2 v novém traileru bere dech. Chris Hemsworth s rotačákem nemá chybu
Vyproštění 2 v novém traileru bere dech. Chris Hemsworth s rotačákem nemá chybu
03.04.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Léto se nezadržitelně blíží, což znamená, že streamovací služby začínají tasit největší blockbustery sezóny. O slovo se hlásí i Chris Hemsworth, který vymění Thorovo kladivo za rotační kulomet a pustí se do sestřelování helikoptér. Nová upoutávka strhne i jednozáběrovou řezanicí ve vězení.

Nejvážnější seriál od Marvelu? Nový trailer slibuje temný thriller a konec hrdiny
Nejvážnější seriál od Marvelu? Nový trailer slibuje temný thriller a konec hrdiny
03.04.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Filmy od Marvelu prosluly mimo jiné kvůli svému mnohdy dětinskému humoru. Na poli seriálů ale komiksové studio doposud solidně experimentovalo a nebálo se ani povážlivě zvážnět. Vrcholem má být konspirační novinka, která uvrhne Samuela L. Jacksona mezi mimozemšťany toužící po nadvládě nad matičkou Zemí.

Nejnápaditější animák za posledních 9 let je tady! První diváci mluví o splněném snu
Nejnápaditější animák za posledních 9 let je tady! První diváci mluví o splněném snu
03.04.2023 14:25:00 | Filmové novinky

Již tento týden vstoupí do kin animovaná videoherní adaptace Super Mario Bros ve filmu s dvojicí hrdinných instalatérů Mariem a Luigim v hlavní roli. Embargo na hodnocení filmu již vypršelo a kritici tak mohli zaplnit sociální sítě prvními dojmy. Budou fanoušci hry nakonec spokojeni?

Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia
Nicolas Cage odhalil nejoblíbenější šílenou roli. Podívejte se na dílo nespoutaného génia
02.04.2023 13:15:00 | Filmové novinky

Nicolas Cage patří mezi herce, kteří si nekladou žádné limity a dokáží se objevit naprosto v čemkoliv. A ať je film sebehorší, zrovna Cage v něm vždycky stojí za zmínku, protože jeho výkony nikdy nejsou zapomenutelné. Nyní odhalil svou oblíbenou výstřední roli, ve které si mohl dovolit úplně cokoliv. A nezaváhal ani na vteřinu.