FB pixel TP pixel
Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu © Lionsgate

Nejhorší blockbuster roku: Vykrádačku Strážců Galaxie kritici označili za chaos a katastrofu

Po slavnostní premiéře hvězdně obsazeného filmu Borderlands režírovaného Elim Rothem zaplavily sociální sítě první kritické ohlasy. Navzdory vysokým očekáváním fanoušků převažují negativní reakce plné zklamání.

Filmové novinky 8. 8. 2024 14:00 | Filmové novinky

Dnes vstupuje do českých kin adaptace populární videoherní série Borderlands v režii kontroverzního Eliho Rotha. Ve filmu budeme sledovat partu nekonvenčních hrdinů, kteří se vydávají na nebezpečnou misi na planetě Pandora, aby našli ztracenou dceru miliardáře a odhalili tajemství ukrytá v legendárním vaultu plném pokladů. Hvězdně obsazený snímek, v němž si zahráli Cate Blanchett, Jamie Lee Curtis, Kevin Hart, Jack Black a Gina Gershon, lákal v trailerech na velkolepou podívanou ve stylu Strážců Galaxie s hromadou akce a nespoutaným humorem. Bohužel, po premiéře v Los Angeles, která proběhla předevčírem, se ukazuje, že film nesplnil očekávání a první reakce na sociálních sítích vyjadřují velká zklamání.

Hlavní výtky směřují k tomu, že snímek je okleštěnou a mládeži přístupnou verzí původně dospělé videohry, která ztratila svůj charakteristický styl a atmosféru. Na stránce Metacritic sdružující reakce profesionálních kritiků má v tuto chvíli Borderlands pouhých 33 bodů ze 100. Například kritik Edgar Ortega označil film za „naprostý chaos“ a stěžoval si na neustálé „otravné hlášky“. Recenzent Adriano Caporusso dokonce popsal Borderlands jako „katastrofou plnou klišé“. Některé hlasy sice chválí výkony Cate Blanchett a Kevina Harta, ale ani oni prý nedokázali Borderlands vytáhnout z průměru. Shak Lambert se pak nebál označit Borderlands za „nejhorší film roku“.

Většina reakcí sice byla zamítavá, na sociálních sítích se ale objevují i pozitivní ohlasy. Uživatel @theatomreview chválí adaptaci jako „vstřícnou vůči publiku“ a vyzdvihuje Jacka Blacka v roli Claptrapa, jiné reakce pak mluví o zábavném akčním filmu. Z prvních ohlasů to nakonec vypadá, že Eli Roth při adaptaci slavné videohry naprosto minul cíl a vytvořil produkt, který nedokáže uspokojit ani fanoušky předlohy, ani běžné diváky. Ostatně film provázely také výrazné přetáčky, kterých se Roth ani neúčastnil, protože už točil další film. Dodatečné práci na projektu se tak měl ujmout tvůrce prvního Deadpoola Tim Miller. Cate Blanchett zase přiznala, že roli vzala hlavně proto, aby se kvůli covidu nezbláznila.

Zdroj: Movieweb

Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady
07.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Daemon Targaryen se během první řady seriálu Rod Draka dokázal rychle stát nejoblíbenější postavou mnoha diváků. Ve druhé řadě je však všechny čekalo velmi nepříjemné překvapení. Daemon totiž prakticky všech osm dílů strávil tak trochu nicneděláním. Tvůrce seriálu nyní vysvětlil, proč se pro jeho odsunutí do pozadí rozhodnul.

Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
07.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Minulý víkend měly na Netflixu premiéru rozšířené verze dvoudílného sci-fi eposu Rebel Moon od Zacka Snydera. Čísla sledovanosti prozradila, že jeho „krvavější a odvážnější“ dobrodružství prakticky nikoho nezajímalo.

Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
06.08.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější akční řádění Mizerů v podání Willa Smithe a Martina Lawrence je po dvou měsících od uvedení v kinech konečně dostupné online. A my víme, kde najdete nejlepší verzi.

Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
06.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Jsou to více než dva roky od chvíle, kdy se kultovní sci-fi Ztraceni objevila v kompletní podobě na Disney Plus. Dlouho se zdálo, že se seriál od ABC nikam jinam nepodívá, jenže změny ve streamovacích válkách nakonec umožnily Netflixu seriál pořídit. Bude to hit?