FB pixel TP pixel
Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4 © Aerofilms

Miláček Brendan Fraser už je zase ve formě. Comeback dekády dává naději na Mumii 4

Mysleli jsme si, že už se toho ani nedočkáme a přece je tu šance, aby se vrátila nejlepší franšíza našeho dospívání. Hvězda nepravděpodobného hitu o jednom tlouštíkovi totiž už zase připomíná slavného dobrodruha a nebrání se pokračování žánrové klasiky Mumie.

22. 1. 2023 13:20 | Filmové novinky

Brendan Fraser momentálně zažívá dost možná největší comeback desetiletí. Role téměř 300 kilogramů vážícího učitele, který se ve filmu Velryba snaží urovnat si život a nalézt společnou řeč se svou dospívající dcerou, vynesla devadesátkového miláčka Hollywoodu opět do hvězdných výšin. Díky Darrenu Aronofskému, který se rozhodl polozapomenuté hvězdě dát šanci a obsadil ji do (vskutku) velké role - Fraserovy první hlavní po více než deseti letech - sbírá čtyřiapadesátiletý herec jednu cenu za druhou, a dost pravděpodobně si dojde až pro tu nejslavnější, Oscara za Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Zahraniční kritiky nešetří na konto jeho výkonu chválou, BBC dokonce označuje tuto sezónu za dobu “brenesance”.

Zdroj: Variety

Mumii 4 se nebrání

Logicky se tak nabízí otázka, jestli by se Fraser nechtěl ještě jednou vrátit ke své nejslavnější roli, dobrodruhu Ricku O’Connellovi ze série o Mumii. Morbidně obézní učitel Charlie má do vysekaného dobrodruha daleko, Brendan ale klame tělem. Na nedávných Critics’ Choice Awards totiž dokázal, že je opět docela ve formě a dokonce hlásal pozitivní zprávy. Čtvrtému dílu dobrodružné série se nebrání a vítal by, kdyby někdo přišel se správným konceptem.

V roce 2017 se Universal pokusil Mumii rebootovat, do hlavní role obsadil Toma Cruise a vyprodukoval instantně zapomenutelný propadák. Fraser má jasno, jak by měla čtvrtá Mumie vypadat: „Chápu, proč reboot s Tomem neuspěl. Mumie nemůže být čistý horor, má to být dobrodružná jízda, která bude diváky bavit,“ nechal se slyšet. Pokud se tedy pokračování dočkáme, je jasné, že se bude jednat o návrat ke kořenům. A to je asi ta nejlepší zpráva. Teď jen aby někdo zavolal i Stephenu Sommersovi a Rachel Weisz, která svého času odmítla Mumii: Hrob Dračího císaře kvůli bídnému scénáři.

P.S.: Brendan Fraser si nyní uvedl Mumii i v londýnském Prince Charles Cinema. A v outfitu Ricka O’Connella byl zase za borce.

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
HBO navzdory slibům ruší další populární seriál. Netflix zařízl hned dva
22.01.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Nastává doba šetření a streamovací platformy nemilosrdně ruší nerentabilní projekty. Na HBO Max končí populární teenagerské drama, Netflix zase zařízl fanoušky i kritiky skvěle hodnocené komedie.

Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
Je to tam! Netflix v kulervoucím traileru prodloužil svůj nejlepší seriál
20.01.2023 19:20:00 | Filmové novinky

Už jsme mysleli, že se snad nedočkáme, ale Netflix ještě před víkendem vydal oficiální oznámení, že se jeho nejlepší seriál opravdu ještě jednou vrátí. Šestá řada Cobra Kai však bude poslední.

Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem
19.01.2023 17:00:00 | Filmové novinky

Studio Paramount zveřejnilo ukázku na již šestý film ze série Vřískot, který tentokrát hodně výrazně přepíše pravidla. Potenciální oběti tentokrát půjdou zabijákovi po krku, jenže ten výrazně změnil měřítko svého dosahu.

Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
18.01.2023 16:37:00 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water sice ještě stále řádí v kinech a nezdá se, že by je chtěl v nejbližší době opouštět, James Cameron už ale přemýšlí, co nachystá pro diváky příště. Třetí Avatar je dokonce natočený a režisér nyní odhalil, že příběh již nebudeme vnímat optikou Jakea Sullyho.