FB pixel TP pixel
Dostanou Jeho temné esence i třetí řadu? HBO se schválením váhá © TMDB

Dostanou Jeho temné esence i třetí řadu? HBO se schválením váhá

Spolupráce britské veřejnoprávní televize BBC a kabelovky HBO nám v loňském roce přinesla rodinnou fantasy sérii Jeho temné esence. Po výrazném nástupu ovšem přišel pokles ve sledovanosti, natěšenost opadla a v HBO zavládly pochyby, jestli se do třetí řady tak rychle hnát.

Filmové novinky 30. 1. 2020 0:00 | Filmové novinky

Během podzimu se na našich obrazovkách usídlila fantasy série Jeho temné esence a první zveřejněná čísla sledovanosti napovídala, že se zde rodí nový seriálový hit. Debaty kolem seriálu ovšem postupně odezněly a zatímco například Watchmeni od HBO diváky postupně získávali, adaptace knih Philipa Pullmana naopak mnohé ztrácela. Především nedělní premiéry na BBC ztratily od prvního dílu, který zhlédlo 9,72 milionů diváků, téměř polovinu publika, když závěrečný osmý díl jich vidělo už jen 5,87 milionů. Sledovanost na HBO zůstávala o pondělních premiérách prakticky konstantní, nejvyšších čísel dosáhl na rozdíl od BBC právě poslední díl s půlmilionovou sledovaností.

Dostanou Jeho temné esence i třetí řadu? HBO se schválením váhá © TMDB

Producenti se rozhodli natáčet druhou řadu dříve, než si ta první odbyla premiéru. Své rozhodnutí obhajovali návazností, když nechtěli, aby mladí hrdinové vyrostli příliš rychle, jak se například stalo některým představitelům z Hry o trůny . O druhou knihu s názvem Jedinečný nůž se tak fanoušci bát nemusí, jak to bude s knihou třetí s podtitulem Jantarové kukátko, ovšem ještě není rozhodnuto. Programový šéf HBO Casey Bloys totiž prohlásil, že nyní je v přípravě druhá řada. „Teprve až se dokončí, přijdou na řadu jednání o třetí řadě a její podobě, a samozřejmě si budeme muset promluvit s BBC,” podotkl. Není tak jasné, jestli HBO váhá kvůli poklesu sledovanosti (celková čísla jsou pořád velmi slušná), nebo kvůli otázce, zda poslední knihu rozdělit na dvě řady, s čímž počítá výkonná producentka seriálu Jane Tranter. Dokud ale HBO nedá třetí řadě zelenou, pochybnosti o jejím vzniku stále visí ve vzduchu a kolem Jeho temných esencí je až povážlivě ticho.

 405 zobrazení   4 se líbí
Líbil se vám Zaklínačův masakr v Blavikenu? Podívejte se na jeho rozbor
Líbil se vám Zaklínačův masakr v Blavikenu? Podívejte se na jeho rozbor
29.01.2020 | Filmové novinky

Henry Cavill si pod patronátem Netflixu sedl před kameru a počítač a podíval se detailně na ikonický souboj mezi Geraltem, Renfri a její družinou v masakr v Blavikenu. A informací nebylo málo.

Netflix představil ukázky k dalším sedmi novinkám zimy a začátku jara
Netflix představil ukázky k dalším sedmi novinkám zimy a začátku jara
27.01.2020 | Filmové novinky

Netflix pokračuje ve svém vysokotlakém dávkování obsahu a vypouští jednu lákavou ukázku na nový film či seriál za druhou. Podívejte se na sedm nových upoutávek, které lákají na tituly, jež uvidíme již za pár dní a týdnů.

Máte málo Zaklínače? Do druhé řady stihne Netflix nový film
Máte málo Zaklínače? Do druhé řady stihne Netflix nový film
26.01.2020 15:00:00 | Filmové novinky

Masivní úspěch Zaklínače někteří předvídali, jiné zase překvapil, jisté ale je, že Netflix se bude snažit tento fenomén vytěžit, co to půjde. Po ohlášené druhé řadě se tak fanoušci mohou těšit i na anime film, který se bude odehrávat v Zaklínačově universu.

Zaklínač je na nejlepší cestě stát se nejúspěšnějším seriálem Netflixu
Zaklínač je na nejlepší cestě stát se nejúspěšnějším seriálem Netflixu
24.01.2020 | Filmové novinky

Geralt z dílny Netflixu je na nejlepší cestě stát se nejúspěšnějším seriálovým debutem v historii této streamovací služby. Vyplývá to z dat o sledovanosti, které Netflix zveřejnil v rámci svých ekonomických výsledků za 4. čtvrtletí loňského roku, kde si popravdě s čísly maličko pohrál.