FB pixel TP pixel
Bude Netflix zdražovat? Rozhodnou výsledky za 2. čtvrtletí © TMDB

Bude Netflix zdražovat? Rozhodnou výsledky za 2. čtvrtletí

16. července vyhlásí vládce placeného online videoobsahu společnost Netflix výsledky za druhé čtvrtletí letošního roku. Počet jeho předplatitelů pak určí, jak významně a jakým směrem překreslí Covid-19 vývoj na streamovacím a potažmo celém televizním trhu.

Streaming novinky

Analytici Wall Streetu v posledních dnech spekulovali, jestli Netflix udrží trend naznačený v prvním čtvrtletí tohoto roku (téměř 16 milionů nových předplatitelů) a opět mocně posílí. To by mu totiž zajistilo mnohem snazší cestu ke zvyšování cen během let 2021 a 2022. Investoři Netflixu nadále velmi důvěřují a věří, že má stále potenciál růst. Během letošního roku stoupla hodnota jeho akcií o 45%, aby ve čtvrtek dosáhla dalšího maxima 492 dolarů za akcii (uzavřela pak na 476 dolarech). Druhá čtvrtletí bývají ve výkazech Netflxu většinou slabší, ale letošní pandemická situace je velmi těžko předvídatelná. Na jednu stranu byla velká část světa zavřená doma, což samozřejmě nahrává Netflixu, navíc zavřené parky, kina a divadla či nekonané sportovní přenosy naznačují, že mnoho jiné zábavy než domácí sledování televize či hraní her lidem nezbyly.

Bude Netflix zdražovat? Rozhodnou výsledky za 2. čtvrtletí © TMDB

Ovšem stoupající nezaměstnanost a uvědomování si nastupující finanční krize mohly některé potenciální zákazníky přinutit k šetření. Oficiální netflixovský odhad pro druhé čtvrtletí je 7 milionů nových předplatitelů, takže by se jejich celkový počet mohl přehoupnout přes 190 milionů, ale sám CEO Reed Hastings naznačil, že jde spíše o hádání než o fundovanou předpověď. Analytici Wall Streetu předpokládají, že větší nárůst bude pokračovat, stejně tak i věrnost zákazníků, a to přiměje Netflix během následujících let k navýšení cen na mnoha teritoriích, což se s velkou pravděpodobností bude týkat už i České republiky, kde Netflix rozsáhlou lokalizací a nákupem místních titulů výrazněji zainvestoval, a dosud od jeho příchodu cenu nezvedl.

 1 874 zobrazení   11 se líbí
Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí
Novinka Amazonu umožní společné streamování filmů až pro 100 lidí
30.06.2020 15:00:00 | Streaming novinky

Vzpomínáte ještě na nadšenecké rozšíření Netflixu, které vám umožnilo sledovat film na dálku s přáteli a komunikovat pomocí společného chatu? Nyní se nápadu chopil Amazon, který ho do své služby Prime Video implementuje.

Kam se hrabou Watchmen. Perry Mason je nejsledovanější debut HBO za 2 roky
Kam se hrabou Watchmen. Perry Mason je nejsledovanější debut HBO za 2 roky
24.06.2020 10:00:00 | Streaming novinky

Kabelová a online televize HBO právě uvedla první díl své nové detektivní série Perry Mason a sama musí být pravděpodobně překvapena počtem lidí, kteří se rozhodli zasednout k obrazovkám.

YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix!
YouTube to balí. Jeden z nejlepších seriálů současnosti míří na Netflix!
23.06.2020 | Streaming novinky

Třikrát hurá. Seriál Cobra Kai, který volně navazuje na události původního filmu Karate Kid mění svůj domov na YouTube za nový naleštěný obývák Netflixu. YouTube tímto krokem definitivně končí s originálními pořady.

HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
HBO Max stahuje kvůli rasismu Jih proti Severu. Problém řeší i další služby
11.06.2020 15:00:00 | Streaming novinky

Vyhrocená situace ve Spojených státech nutí zaujmout postoj i tamní zábavní průmysl. Proto v tuto chvíli diváci na HBO Max neuvidí klasickou romanci Jih proti Severu či na Netflixu komediální seriál Malá Velká Británie.