FB pixel TP pixel
Ceny amerických kritiků ovládla Cuarónova Roma od Netflixu © TMDB

Ceny amerických kritiků ovládla Cuarónova Roma od Netflixu

Období udělování výročních cen nadále běží v plném proudu. Tentokrát vyhlásila ty své asociace amerických filmových a televizních kritiků, která hodnotila nejlepší počiny loňského roku.

Filmové novinky

Američtí kritici sdružení pod Broadcast Film Critics Association včera vyhlašovali své ceny známé jako Critics’ Choice Awards. Filmové ceny se letos udílely po dvacáté čtvrté, zatímco ceny televizní se rozdaly podeváté. Netflix si musí mnout ruce, protože investice, které vložil do projektu s názvem Roma, za nímž jako autor stojí Alfonso Cuarón, se mu s nesčetnými vavříny bohatě vrací. Tentokrát se mu podařilo vydolovat čtyři ceny: za nejlepší film, nejlepší zahraniční film, režii a kameru. Zklamáním se mohou jevit jen dvě ocenění pro film The Favourite, který měl se čtrnácti nominacemi nakročeno k bohatší nadílce. Tři ceny si ještě odnesla marvelovka Black Panther a drama Vice, kde si Christian Bale dokonce odnesl dvě herecké trofeje (pro nejlepšího herce a nejlepšího herce v komediální roli). V hororech bodovalo Tiché místo, komedii vyhráli Crazy Rich Asians a akční filmy ovládl Mission: Impossible - Fallout.

V seriálových oceněních se neodehrálo žádné zásadní překvapení. Tři ceny si odnesli společně The Americans a The Marvelous Mrs. Maisel, kdy první získal cenu za nejlepší drama a druhý za komedii. Za minisérii byl oceněn seriál American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace. Netflix si odnesl cenu pro nejlepší animovaný seriál za BoJack Horsemana, HBO zase bodovala výhradně v hereckých kategoriích: Bill Hader a Harry Winkler (Barry), Thandie Newton (Westworld) a matka a dcera z Ostrých předmětů Patricia Clarkson a Amy Adams. Kompletní výsledky jsou pak k prohlédnutí zde.

 152 zobrazení   5 se líbí
Lednové výprodeje na iTunes: Lego příběh a další dětské filmy za 149 Kč
Lednové výprodeje na iTunes: Lego příběh a další dětské filmy za 149 Kč
09.01.2019 19:20:00 | Filmové novinky

Pořádný úklid skladů dělá v lednu iTunes. Zatímco během Vánoc byly za hubičky k dispozici disneyovky, teď přišly na řadu animáky od Warnerů jako Lego příběh nebo Lego Batman. Ale své si najdou i fandové Scooby-Doo, animovaných DC filmů či milovníci legend jako Rošťáci.

HBO představuje nové záběry ze seriálů Hra o trůny a Watchmen
HBO představuje nové záběry ze seriálů Hra o trůny a Watchmen
08.01.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Během předávání letošních cen Zlatých glóbů vypustila stanice HBO klip, ve kterém můžeme vidět krátké ukázky z jejich největších letošních hitů jako jsou premiéroví Watchmeni či závěrečná řada fantasy Hra o trůny.

Na Zlatých glóbech uspěl v Netflix ve filmech i seriálech
Na Zlatých glóbech uspěl v Netflix ve filmech i seriálech
07.01.2019 14:55:00 | Filmové novinky

Během uplynulé noci byly předány Zlaté glóby pro nejlepší počiny na filmovém a televizním poli, které udělovali zahraniční novináři v Hollywoodu. Letos se ceny předávaly po sedmdesáté šesté.

Punisherův teaser k druhé řadě potvrdil datum premiéry
Punisherův teaser k druhé řadě potvrdil datum premiéry
04.01.2019 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix vypustil teaser k druhé sérii, ve kterém úderně promlouvají a konfrontují se Frank Castle a Billy Russo, a potvrdil datum premiéry přesně za dva týdny - 18. ledna.