FB pixel TP pixel
Český T-Mobile a Vodafone nabízí neomezené sledování filmů na mobilu © TMDB

Český T-Mobile a Vodafone nabízí neomezené sledování filmů na mobilu

Dva ze třích českých operátorů včera představily nové mobilní datové balíčky, které umožňují neomezené sledování například Netflixu, HBO nebo Amazonu. Mrkli jsme podrobněji na detaily těchto nabídek, srovnali ceny a parametry a prozkomali případné skryté háčky.

Filmové novinky 16. 11. 2017 0:00 | Filmové novinky

Nejdříve trochu malého opakování - všichni tři čeští mobilní operátoři nabízejí pro připojení k internetu přes mobil různé tarify, ale žádný z nich nemá zcela neomezená data. Pokud byste tedy chtěli sledovat filmy a seriály pouze prostřednictvím jejich mobilního připojení, dříve či později by vám došla data a museli byste ne úplně levně přikupovat. Na některých zahraničních trzích neomezená data u mobilu jsou už standardem, případně tam existuje služba, která umožnuje mít pro vybrané služby výjimku. Toho prvního se u nás jen tak nedočkáme, obdobu druhé varianty včera představily společnosti T-Mobile a Vodafone.

Princip nabídky je jednoduchý - zaplatíte si ke svému mobilního tarifu nový balíček a ten do spotřeby dat nebude započítávat konkrétní weby či aplikace, které tyto data spotřebovávají. Na první pohled to vypadá téměř báječně, je však třeba si hlídat určité háčky, které operátoři do nabídky přidali. Konkrétně to vypadá následovně:

T-MOBILE (StreamOn)

  • Cena za balíček: 249 Kč/měsíčně, do konce ledna 2018 za 199 Kč měsíčně
  • Podmínky: tarif s mobilními daty (neplatí pro služebně starší tarify) nebo předplacená karta s datovým balíčkem, platí i v EU v rámci datového roamingu
  • Podporované weby či aplikace s filmy, které se nebudou započítavat: HBO, My Prime, Stream.cz, Youtube (tedy kanály jako například Filmy v češtině, KoukeYte, Filmy česky a zadarmo)
  • Další zajímavé weby: video platformy jako DVTV, Seznam Zprávy a Pohádky, televizní vysílání od Digi2GO a Mobilní TV od T-Mobile, hudební platformy jako Apple Music, Deezer, Tidal či YouRadio, hudební stanice Evropa 2, Frekvence 1
  • Háček: Pokud ve svém klasickém datovém tarifu vyčerpáte limit (posíláním fotek nebo sledováním videí mimo výše uvedené výjimky) nebo v něm máte z jiného důvodu omezenou rychlost, sníží se vám rychlost nejen u tohoto tarifu, ale také u balíčku Stream ON.

VODAFONE (Video Pass)

  • Cena za balíček: 199 Kč/měsíčně, do konce ledna 2018 akční nabídka: zdarma
  • Podmínky: tarif s mobilními daty nebo předplacenka s datovým balíčkem, platí i v EU v rámci datového roamingu
  • Podporované weby či aplikace s filmy, které se nebudou započítavat: Amazon Prime, HBO GO, Netflix, Stream.cz, Youtube
  • Další zajímavé weby: video platformy jako DVTV, Seznam Zprávy a Pohádky a Sledovani.TV
  • Následující weby budou podporovány v prosinci: Digi2GO, Horizon GO, Kuki.TV, Lepší.TV, Spotify
  • Háček: Pokud máte u Vodafone některý ze starších tarifů, musíte si nejdříve aktivovat nový tarif a pak budete moci využívat i Vodafone Pass.

Vodafone nabízí také další podobné balíčky, kde se nezapočívají data pro vybrané aplikace, již dříve uvedl Social Pass a Chat Pass (pro sociální sítě), kromě videí nově nabízí podobnou propustku i pro hudbu - Music Pass. Všechny tyto balíčky se kupují buď extra a nebo v různých kombinacích, Music Pass stojí samostatně 99 Kč nebo v kombinaci s Videem 299 Kč. Pak byste kromě vidí měli přístup i k následujícím službám jako jsou hudební platformy Apple Music, Deezer, MusicJet, Tidal, YouRadio a rádia Evropa 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Dance Radio, Pigy, Radio Zet.


O2

Jediným operátorem, který ve video oblasti nepodniká zatím žádné kroky, je O2. Ta společnost přitom koncept výjimek u nás představila již před časem, kdy podobnou výjimku v datech dostala hudební aplikace Spotify. A na rozdíl od výše uvedených nabídek, bylo možné si spojit i předplatné Spotify Premium s vyúčtováním za lepší cenu.



Jak je vidět ze srovnání, nabídky jsou velmi podobné, o něco lépe je na tom aktuálně Vodafone, který nabízí o něco levnější cenu čistě z pohledu fanoušků filmů a také má lepší nabídku “volných” webů. Z telekomunikačních zákonů platí pro operátory pravidlo, že musí do této nabídky pustit kohokoliv, kdo si o to požádá, takže teorieticky i O2 TV by mohlo být součástí T-Mobile balíčku a naopak. Nabídku zatím využívají především streamovací platformy, naopak pro klasické stahování jako má iTunes nebo Google Play to zatím řešené není, což je škoda.

Jak už to tak bývá, nabídka je o něco méně výhodná u nás než třeba v zahraničí. Německý T-Mobile nabízí tyto propustky v rámci svých téměř neomezených tarifů, tudíž nepřiplácíte si za tuto službu extra. Naopak co je stejné a pro jistotu to ještě připomínáme - cena se vztazuje pouze za výjimku u operátora, není v ní cena za samotnou službu - tedy Netflix, HBO a další si musíte platit dále. A ještě doplníme, že obě nabídky jsou už platné a můžete si hned aktivovat telefonicky, osobně na pobočce či v internetové samoobsluze.

 89 zobrazení   10 se líbí
 Jak to bude dál s House of Cards? Netflix hledá náhradu za Spaceyho
Jak to bude dál s House of Cards? Netflix hledá náhradu za Spaceyho
08.11.2017 | Filmové novinky

Je to více než týden, co se na veřejnosti objevil sexuální skandál okolo Kevina Spaceyho. Situace se zpočátku měnila každou hodinu, teď emoce pomalu utichají a začíná se řešit co s roztočenou šestou sezónou. Možností je několik - hlavního hrdinu nechat zabít a nebo přeobsadit. Co si vybere Netflix?

Konečně pořádný trailer na The Crown, na Netflixu už za měsíc
Konečně pořádný trailer na The Crown, na Netflixu už za měsíc
07.11.2017 | Filmové novinky

Pokračování úspěšného seriálu The Crown se blíží mílovými kroky a už přesně za měsíc se dočkáme druhé série. Netflix také vydal první dlouhou ukázku, kde budeme moci blíže nahlédnout do života Alžběty II. a nových výzev, které před ní čekají.

Amazon chystá seriálového Pána prstenů
Amazon chystá seriálového Pána prstenů
06.11.2017 | Filmové novinky

Překvapivá novinka se objevila koncem minulého týdne, společnost Amazon a studio Warner Brothers podle všeho vyjednávají s dědici spisovatele J. R. R. Tolkiena o nové verzi legendárního Pána prstenů. Dočkáme se na Amazon Prime seriálu dříve, než uplynule dvacet let od premiéry prvního dílu nejslavnější verze od Petera Jacksona?

KVÍZ: Jak dobře znáš Stranger Things?
KVÍZ: Jak dobře znáš Stranger Things?
26.10.2017 | Filmové novinky

Právě startuje druhá řada populárního seriálu Stranger Things. Jestli jsi fanoušek a nedočkavě se těšíš, určite pro tebe nebude problém projít naším kvízem a vyzkoušet si, jak moc velký znalec opravdu jsi!