FB pixel TP pixel
Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy © Warner Bros.

Poslední film Clinta Eastwooda je tady! Trailer slibuje sžíravé drama, které nedostanete z hlavy

Herecká a režijní legenda Clint Eastwood oslavila již neskutečných 94 let. Zatímco většina lidí podobného věku sedí doma pod dekou a doufá, že se dožije dalšího dne, charismatický filmař pokračuje v plnokrevné dramatické tvorbě. A nyní odhalil zdá se svůj definitivně poslední film, který řeší sžíravou otázku viny a trestu.

Filmové novinky 1. 10. 2024 18:30 | Filmové novinky

Samotný Clint Eastwood se sice v novém filmu Juror #2 neobjeví, jeho rukopis ale poznáte už z první upoutávky. Ta se soustředí na odvěké téma osobní zodpovědnosti a viny a trestu. Vypráví totiž příběh Justina Kempa, mladého muže, který jednoho večera do něčeho vrazí autem. Domnívá se, že jde o zvíře, které z místa nehody uteklo, posléze však zjišťuje, že možná zabil člověka.

A aby toho nebylo málo, Kemp se posléze stává členem poroty v případu vraždy, která se možná nestala. Možná to byl totiž právě on, kdo dotyčnou dívku uprostřed noci srazil vozem a za její smrt nemůže muž, u kterého byste si vražedné tendence tipnuli na první dobrou. Jak Justin rozlouskne tuhé morální dilema, když ho doma čeká šťastná rodina za cenu obětování jiného života?

Studio Warner Bros. Eastwoodův podle mnohých poslední snímek pošle do kin 1. listopadu letošního roku, u nás však zatím stanovenou premiéru nemá. Ambice studia jsou přitom jasné, ideálně film dostat na letošní Oscary. V hlavní roli muže sužovaného dilematem se objeví Nicholas Hoult, v dalších rolích se objeví Toni Collette, Gabriel Basso ze seriálu Noční agent od Netflixu a dorazí i Zoey Deutch nebo Kiefer Sutherland.

Zdroj: Warner Bros.

Reklama  8 545 zobrazení   118 se líbí
Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku
01.10.2024 6:00:00 | Filmové novinky

Zatímco v USA se děsivý Nosferatu zjeví již na Vánoce, v Česku si počkáme až do nového roku. Novinka režiséra Roberta Eggerse však slibuje mrazivou podívanou, ve které upíři opět získají renomé děsivých monster.

Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
30.09.2024 19:20:00 | Filmové novinky

První epizoda nového seriálu z dílny Marvelu Agatha: Za vším schovaná dosáhla na Disney+ během prvního týdne solidní sledovanosti. I když se tato čísla nedají srovnat s největšími hity z portfolia Disneyho, jde o relativně slibný začátek.

Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
30.09.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Před deseti lety se v Letňanech odehrála děsivá smrt mladé dívky Anety. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, zdá se však, že vyšetřování neproběhlo zcela standardně. Nyní se tvůrci snímku Aneta rozhodli podivný případ otevřít a nechat celou situaci posoudit zahraničními experty.

Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
29.09.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Tohle si rohatý bijec vážně nezasloužil. Upoutávky na nového Hellboye nevzbuzovaly mnoho optimismu na blížící se premiéru a nyní se tvůrci rozhodli, že film do kin minimálně v USA raději vůbec nepošlou. Místo toho lacině vyhlížející fantasy půjde rovnou online.