FB pixel TP pixel
Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku © Focus Features

Stvůra děsivější než zlo v mrazivém traileru. Upírský spektákl se točil v Česku

Zatímco v USA se děsivý Nosferatu zjeví již na Vánoce, v Česku si počkáme až do nového roku. Novinka režiséra Roberta Eggerse však slibuje mrazivou podívanou, ve které upíři opět získají renomé děsivých monster.

Filmové novinky 1. 10. 2024 6:00 | Filmové novinky

Režisér Robert Eggers koncem roku 2024 konečně uvede svůj očekávaný snímek Nosferatu, jenž je reimaginaci hororové klasiky z 20. let minulého století Upír Nosferatu, která už se jednoho remaku v minulosti dočkala. Eggers slibuje temný horor, který z dětí noci opět udělá monstra, kterých je radno se bát.

Snímek vypráví příběh Thomase Huttera, který se dostane do kontaktu s hrabětem Orlokem, o němž netuší, že je upírem. Orlok se posléze upne na Hutterovu manželku Ellen, kterou v této verzi ztvární Lily-Rose Depp. Ta nahradila původně obsazenou Anyu Taylor-Joy, jež nemohla film natáčet z časových důvodů. Roli Orloka ztvární Bill Skarsgard, Thomase Huttera si zahraje Nicholas Hoult.

Nepřímá adaptace Drákuly

Eggersův snímek samozřejmě velmi připomíná Drákulu od Brama Stokera, z právních důvodů však není jeho adaptací, ale adaptací původního filmu Nosferatu, který nemohl využít jmen z knižního příběhu. I proto ve filmu nevystoupí postava Van Helsinga, ale Albin Eberhart Von Franz, jehož si zahraje Willem Dafoe.

Pro Čechy je samozřejmě atraktivní skutečnost, že se film natáčel ve zdejších luzích a hájích. Hlavní natáčení probíhalo od 20. února 2023 v barrandovských filmových studiích. Dále se natáčelo v Praze, na zámku Rožmitál nebo na hradě Pernštejn. V USA bude film uveden letos na Vánoce, v Česku je premiéra plánovaná na 2. ledna 2025.

Zdroj: Focus Features

Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
Marvel slaví nečekaný hit. Čarodějnická novinka překonává očekávání
30.09.2024 19:20:00 | Filmové novinky

První epizoda nového seriálu z dílny Marvelu Agatha: Za vším schovaná dosáhla na Disney+ během prvního týdne solidní sledovanosti. I když se tato čísla nedají srovnat s největšími hity z portfolia Disneyho, jde o relativně slibný začátek.

Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
Sebevražda, které nikdo nevěří. Případ, který otřásl Českem, v mrazivém traileru
30.09.2024 14:45:00 | Filmové novinky

Před deseti lety se v Letňanech odehrála děsivá smrt mladé dívky Anety. Policie případ uzavřela jako sebevraždu, zdá se však, že vyšetřování neproběhlo zcela standardně. Nyní se tvůrci snímku Aneta rozhodli podivný případ otevřít a nechat celou situaci posoudit zahraničními experty.

Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
Naprosté fiasko a ostuda. Nový Hellboy je tak špatný, že nejde do kin
29.09.2024 19:40:00 | Filmové novinky

Tohle si rohatý bijec vážně nezasloužil. Upoutávky na nového Hellboye nevzbuzovaly mnoho optimismu na blížící se premiéru a nyní se tvůrci rozhodli, že film do kin minimálně v USA raději vůbec nepošlou. Místo toho lacině vyhlížející fantasy půjde rovnou online.

Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl
Nejvysmívanější komiks se vrací jako seriál. Hlavní roli nikdo nechtěl
29.09.2024 19:10:00 | Filmové novinky

DCU z dílny autorské dvojice James Gunn a Peter Safran na rozdíl od Zacka Snydera neopomene členy nejslavnějšího kosmického pořádkového sboru. V plánu je mysteriózní seriál, do kterého byli lákáni Josh Brolin a Matthew McConaughey. Oba nakonec odmítli, Jordana ale i tak ztvární kvalitní herec.