FB pixel TP pixel
Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží © Warner Bros.

Ostudný přístup k legendě: Eastwoodův poslední film neuvidíme tak, jak si zaslouží

Studio Warner Bros. je v posledních letech mezi hollywoodskými filmaři považováno za padoucha, který přes peníze nevidí nic jiného. Nyní se značného pohrdání dočkala režijní a herecká legenda Clint Eastwood.

Filmové novinky 21. 10. 2024 16:30 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. čelilo značné kontroverzi již v době covidu, kdy se rozhodlo veškeré filmy z kin přesunout na streaming ve snaze alespoň někde své tituly prodat. Značná část filmařů se kvůli tomu obrátila proti studiu a kupříkladu režisér Christopher Nolan Warnery kvůli strategii s jeho filmem Tenet opustil a Oppenheimera natočil pod konkurenčním Universalem. Warneři se aktuálně pokusili Nolana uplatit šekem, aby se vrátil. Režisér však vypsanou sumu sice přijal, ale vrátit se odmítl. A nyní přístup studia opět poznává Clint Eastwood.

Pohrdání legendou

Herecká a režijní legenda, Clint Eastwood, pak leží dlouhodobě v žaludku šéfa Warner Bros. Discovery Davida Zaslava. Ten po převzetí slavného konglomerátu prohlásil na úkor Eastwoodova předposledního filmu Cry Macho, že nechápe, proč ho studio podporovalo ve výrobě i v distribuci, když nevěřilo, že film v kinech uspěje. Odpovědí tehdejších zaměstnanců bylo, že se s Eastwoodem vždy perfektně spolupracovalo, studiu doručil řadu skvělých a úspěšných filmů a nikdy film nedoručil pozdě nebo s přesáhnutým rozpočtem. Zaslav tehdy slavně pronesl, že „nikomu nedluží žádnou dobročinnost.“

A výsledek nyní jasně vidíme u posledního Eastwoodova filmu Juror #2 o muži, který je porotcem v případu úmrtí, které zřejmě sám způsobil. Podle informací serveru Puck totiž studio až na poslední chvíli rozhodlo, že snímek půjde do kin alespoň v limitovaném množství a původně ho chtělo dát pouze na streaming. Zástupci studia totiž filmu nevěří a dokonce je zaskočilo pozitivní přijetí výtečného prvního traileru. Aktuálně má film jít jen do 50 kin v USA a nemá mít prakticky žádný marketing. Situaci může podle všeho zvrátit jen extrémně pozitivní přijetí diváků a kritiků na blížícím se AFI Film Festivalu. Ať už ale tahle situace dopadne jakkoli, je neuvěřitelné, že si někdo podobným způsobem zahrává s člověkem, který s Warnery spojil svůj profesní život a kterému studio dluží za spousty vydělaných milionů dolarů. Pro filmové fanoušky je navíc smutné, že se pravděpodobně s Eastwoodem a jeho tvorbou nebudou moci rozloučit tím nejadekvátnějším způsobem - v setmělých kinosálech.

Zdroj: World of Reel

Reklama  2 675 zobrazení   2 se líbí
Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
Sériový vrah ji zabije za 20 minut. Novinka Netflixu se odehraje v reálném čase
21.10.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix již za pár dní uvede zajímavou thrillerovou novinku z dílny producenta Sama Raimiho, ve které bude mladá dívka prchat před sériovým vrahem. Nebude to ale mít jednoduché, protože jí v žilách začne proudit paralyzující látka. Jako diváci navíc vše uvidíme v reálném čase.

Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
Nový Pán prstenů naváže na Společenstvo. Chystá se i další film, klíčový je Gandalf
21.10.2024 15:30:00 | Filmové novinky

Z předchozích vyjádření herce Iana McKellena se zdálo, že připravovaný film The Hunt for Gollum pod režijním vedením Andyho Serkise bude rozdělen do dvou částí. Scenáristka filmu však tyto domněnky vyvrátila, ale zároveň naznačila vznik dalších filmů ze světa Středozemě.

Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
Nejvelkolepější film roku je tady! Gladiátor 2 nadchl první diváky, takový spektákl tu nebyl roky
21.10.2024 7:00:00 | Filmové novinky

Pokračování historického hitu s Russellem Crowem má za sebou první uvedení před diváky a zdá se, že nás v kinech čeká opravdová událost. Ridley Scott se údajně po dlouhých letech překonal a naservíroval velkofilm, který se vyplatí vidět.

Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
Nové vesmírné sci-fi překvapuje skvělým trailerem. Připomene Riddicka i Vetřelce
20.10.2024 18:30:00 | Filmové novinky

Kvalitních sci-fi filmů, které se nebojí ohledávat hranice žánru, v posledních letech stále ubývá. Ani Borderlands se však nepodařilo žánru úplně zarazit hřebíček do rakve a vedle Mickey 17 to vypadá, že máme další film, na který se můžeme těšit.