FB pixel TP pixel
Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+? © TMDB

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+?

Marvel ve fázi 4 kromě celovečerních filmů vypustí i několik seriálů, které bude nutné sledovat pro další orientaci v celém MCU. Proto jsme se rozhodli, že se v průběhu příštích týdnů zaměříme na všechny oznámené projekty. Nejprve se podívejme na očekávanou sérii v hlavní roli s bohem Lokim.

Filmové novinky

Premiéra

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+? © TMDB

Loki se objeví na streamovací službě Disney+ počátkem roku 2021, přesnější datum premiéry zatím stanoveno není. Už nyní ale víme, že v první řadě uvidíme šest epizod, přičemž podobné počty epizod v dané sérii bychom měli vidět i u ostatních seriálů. Jestli Loki nějak ovlivní Waititiho snímek Thor: Love & Thunder zatím není známo, opětovné setkání Thora a Lokiho by ale rozhodně přitáhlo davy diváků do kin i k obrazovkám.

Obsazení

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+? © TMDB

Co se hereckého ansámblu týče, jedinou zatím obsazenou rolí je Loki samotný. Tom Hiddleston po snímku Avengers: Infinity Waruž nevěřil, že by se mohl do životní úlohy ještě někdy vrátit, už během filmového promo turné mu ale Kevin Feige i bratři Russoovi sdělili, že si roli zopakuje ve vlastním seriálu. V letošním Avengers: Endgame jsme se nakonec dočkali vysvětlení toho, jak je možné poslat Lokiho do seriálu. Během scény v roce 2012 totiž asgardský princ uprchl za pomoci tesseractu ze Země, čímž rozjíždí novou kapitolu vlastních dobrodružství. Lokiho šestidílný seriál každopádně natočí režisérka Kate Herron, jež se nejvíce proslavila seriálem Sex Education s Gillian Anderson v hlavní roli.

Kdo by se mohl ukázat?

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+? © TMDB

Vzhledem k tomu, že se Loki odehrává v alternativním světě, je velká šance, že se dočkáme všech slavných asgardských postav. V minulých snímcích se z celé plejády nordických bohů ukázali Odin (Anthony Hopkins), Thor (Chris Hemsworth), Frigga (Rene Russo), Hela (Cate Blanchett) a Heimdall (Idris Elba), seriál by ale mohl představit i další nadlidské bytosti pocházející z Asgardu, jež se na Zemi (Midgardu) dočkaly božských poct. Ve hře je například Balder, velitel einherjů a Lokiho zapřisáhlý nepřítel nejen z komiksů. Pokud by měl Loki dostat spojence, nabízí se Enchantress, zlotřilá čarodějka, jejíž vlastní jméno zní Amora. Abychom nezůstali jen u bohů, volnou cestu do seriálu rozhodně mají i Bratři ve zbrani, Lady Sif či Valkýra. Z dalších mimozemských bytostí obývajících devět světů se nabízí ohnivý obr Surtur, původní vládce Jotunheimu Ymir, ledový vlk Fafnir, další vlk Fenrir, případně hadi Nidhögg a Jormungandr. Velice zajímavou možností by rozhodně byla i jakási adaptace komiksu Thor: Vikingové, tedy nástup nemrtvé armády plující v lodích vyrobených z nehtů. Jak v mýtech, tak v komiksech, totiž Loki armádám těchto nemrtvých velí.

Děj

Co zatím víme o seriálu Loki, který uvidíme na Disney+? © TMDB

O ději seriálu stanice Disney+ se neví zhola nic, podle některých dřívějších drbů ale uvidíme Lokiho jako cestovatele časem, jenž ovlivňuje lidské dějiny. My si však spíše myslíme, že díky Lokimu, respektive jeho sérii, řádně prozkoumáme nordickou mytologii ve sdíleném světě Marvelu a podíváme se tak i na světy Yggdrasilu, jež jsme ve filmech nenavštívili. Loki tak může prozkoumat Helheim či Alfheim, případně se vrátit i na planety, jejichž historie nebyla v MCU prozkoumána. Velmi dobrá by pak mohla být dějová linka Lokiho coby vládce Devíti světů, jejíž částečné adaptace jsme se dočkali v kultovním seriálu Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (a koneckonců i v Thor: Ragnarok). Nevíme totiž o nikom, kdo by nechtěl Lokiho vidět dobývat celé planety za pomoci armád ledových obrů či již zmiňovaných mrtvých einherjů.

 232 zobrazení   8 se líbí
Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
Podzimní horory od Netflixu slibují velkou dávku strachu a bezesné noci
17.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Stejně jako loni Netflix vydal trailer s názvem Netflix & Chills, ve kterém láká na svou podzimní halloweenskou hororovou nabídku. Letos se můžeme těšit na pět filmů, ve kterých se objeví Sam Worthington, Patrick Wilson nebo Boyd Holbrook.

Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
Kingovský Castle Rock má první trailer i datum premiéry druhé řady
16.09.2019 | Filmové novinky

Loňský hororový seriálový objev Castle Rock, který sice nevznikl na motivy žádné knihy Stephena Kinga, ale je prošpikován odkazy k jeho dílům, a oproti mnoha jiným adaptacím má onu "kingovskou" atmosféru, se zanedlouho představí s druhou řadou.

HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials
15.09.2019 | Filmové novinky

Pár dní po oznámeném datu premiéry komiksových Watchmenů se kabelová televize HBO spolu s veřejnoprávní britskou BBC rozhodli zveřejnit i den, kdy do světa vypustí první díl své vysoce očekávané fantasy His Dark Materials.

HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
13.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínač, LOTR, Carnival Row nebo His Dark Materials mají políčeno na fantasy korunu Hry o trůny. HBO ale také nezpomaluje, právě naopak. Do produkce míří druhý prequel a tenhle bude mít draky – hodně draků.