FB pixel TP pixel
HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials © TMDB

HBO zveřejnilo datum premiéry očekávané fantasy His Dark Materials

Pár dní po oznámeném datu premiéry komiksových Watchmenů se kabelová televize HBO spolu s veřejnoprávní britskou BBC rozhodli zveřejnit i den, kdy do světa vypustí první díl své vysoce očekávané fantasy His Dark Materials.

Filmové novinky

Seriál, jenž vznikl jako adaptace knižní trilogie spisovatele Philipa Pullmana s českým názvem Jeho temné esence pojednává o dívce Lyře, žijící v alternativním viktoriánském světě plném létajících divoženek, mluvících medvědů a zvířecích společníků tzv. deamonů, kteří jsou ztělesněním lidské duše. Lyru, kterou ztvární herecké překvapení z komiksového dramatu Logan: Wolverine Dafne Keen, se vydá na výpravu, na níž pátrá nejen po svém zmizelém nejlepším kamarádovi Rogerovi, ale i dalších unesených dětech. Vedle ní pak uvidíme hollywoodskou star Jamese McAvoye, hudebníka a autora muzikálové události posledních let Hamilton Lina-Manuela Mirandu (Mary Poppins se vrací) či seriálové stálice Ruth Wilson (Luther, Aféra), Andrewa Scotta (Sherlock) nebo Clarkea Peterse (The Wire - Špína Baltimoru). Za seriálem stojí držitel Oscara za Královu řeč Tom Hooper a scenárista Jack Thorne. Snad bude přijetí seriálu vřelejší než filmová adaptace z roku 2007 Zlatý kompas s Dakotou Blue Richards, Nicole Kidman a Danielem Craigem, která byla fanoušky kritizována mimo jiné za zbrklé přeskakování důležitých románových událostí. Každopádně to podle ukázek vypadá, že se na seriálu nešetřilo. Datum uvedení první epizody bylo nakonec stanoveno na pondělí 4. listopadu na HBO, diváci na britských ostrovech jej na BBC uvidí dokonce o den dříve. Na HBO Go bude seriál dostupný od 5. listopadu.

 987 zobrazení   33 se líbí
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
HBO chystá druhý prequel Hry o trůny, prozkoumá rod Targaryenů
13.09.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Zaklínač, LOTR, Carnival Row nebo His Dark Materials mají políčeno na fantasy korunu Hry o trůny. HBO ale také nezpomaluje, právě naopak. Do produkce míří druhý prequel a tenhle bude mít draky – hodně draků.

POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
POTVRZENO: Zaklínač dorazí až krátce před Vánocemi
12.09.2019 | Filmové novinky

Oficiální a verifikovaný účet nizozemské odnože Netflixu sdílel v nyní již smazaném postu počet „bezesných“ nocí, které budou muset fanoušci do premiéry Zaklínače přetrpět. Dost možná nechtěně tak ukončil měsíce až roky trvající spekulace o datu vydání seriálu.

Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
Netflixovský Zaklínač nabral posilu ze Hry o trůny i Star Wars
11.09.2019 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak tvůrci fantasy filmů a seriálu dosahují magického nádechu krajiny i jednotlivých lokací? Mnohdy za to můžou neopěvovaní a zřídkakdy zmiňovaní hrdinové, kterým se říká scénografové. A tvůrcům Zaklínače se jednoho scénografa s působivou praxí podařilo ulovit.

Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
Warneři chtějí nového Harryho Pottera s původním hereckým trojlístkem
10.09.2019 | Filmové novinky

Divadelní hra Harry Potter and the Cursed Child londýnského divadla West End se možná dočká zfilmování. Pokukuje po ní studio Warner Bros., které by rádo obsadilo i původního Harryho.