FB pixel TP pixel
Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady © HBO / Max

Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady

Daemon Targaryen se během první řady seriálu Rod Draka dokázal rychle stát nejoblíbenější postavou mnoha diváků. Ve druhé řadě je však všechny čekalo velmi nepříjemné překvapení. Daemon totiž prakticky všech osm dílů strávil tak trochu nicneděláním. Tvůrce seriálu nyní vysvětlil, proč se pro jeho odsunutí do pozadí rozhodnul.

Filmové novinky 7. 8. 2024 16:00 | Filmové novinky

Pozor: Následující řádky obsahují spoilery z 2. řady seriálu Rod Draka.

Showrunner Rodu Draka Ryan Condal se po finále druhé řady odebral před novináře, aby jim zodpověděl jejich dotazy ohledně seriálu. A jeden z nich se přímo nabízel – proč jsme si za celých osm dílů z Daemona neužili téměř nic? Zatímco v první řadě byl jeho představitel Matt Smith téměř co druhý díl celý od krve svých nepřátel a všude ho bylo plno, druhá řada ho hned v úvodu „uklidila“ na Harrenhal, kde zůstal až do jejího konce.

Netřeba dodávat, že osm dílů plných Daemona, který neustále napůl sní, kterak se potácí polorozpadlými chodbami legendární pevnosti, jeho fanoušky příliš neuspokojily. A kdo ví, jak moc potěšily jeho tvůrce George R.R. Martina, jenž kdysi přiznal, že právě Daemon Targaryen je v rámci všech knih jeho vůbec nejoblíbenější postavou. Condal však vidí Daemonovu linku ve druhé řadě jako více než smysluplnou a její výrazné přibrzdění bylo zcela záměrné.

Daemon prý potřeboval čas

„Myslím, že je nepopíratelnou skutečností, že Daemon si zkrátka potřeboval na nějakou dobu odpočinout. A myslím, že když si vezmeme Daemonovo rozhodnutí pokleknout a opět potvrdit svou loajalitu vůči Rhaenyře, je jasné, že k něčemu takovému nemůže vést jen jedna událost. Je to souběh celé řady faktorů a složitá rovnice, kterou postupně v průběhu sezóny prožíval a která ho nakonec dovedla až k tomuto bodu,“ snažil se Condal bránit, co si pro Daemona vymyslel.

Nekonečná Daemonova nuda: Tvůrce Rodu Draka brání kritizovaný děj druhé řady © Max

„Měli jsme opravdu zájem Daemona v průběhu druhé řady pokořit, abychom jej pak mohli dovést na místo, kde je jako osobnost dál a v mnoha ohledech – minimálně pro své nepřátele – ještě mnohem nebezpečnější. Protože nyní tady máme velmi soustředěného Daemona, který má pouze jeden jediný cíl – dosadit na trůn Rhaenyru,“ popsal tvůrce seriálu svou snahu udělat Daemonův návrat zpět na stranu své manželky a královny vzhledem k jeho dřívějšímu rozpoložení co nejvíce uvěřitelným.

Harrenhal změnil to, jak Daemon vnímá vládu svého bratra

Čas strávený na Harrenhalu Condal ze svého pohledu vnímá jako „nezbytný“ pro to, aby Daemon mohl projít jistým osobním růstem a vybudoval si zdravější vztah se sebou samotným. Nyní je tak opravdu připraven odevzdat celou svou loajalitu i svůj život do rukou Rhaenyry. A co víc, jeho proměna zcela změnila také to, jak nyní vnímá vládu svého bratra na Železném trůnu.

„Myslím, že tam byl naplněn jistou mocí, vírou v sebe sama a také v Rhaenyru, což jsou všechno věci, kterými jsme ho chtěli vyzbrojit, aby se jeho charakter mohl posunout. A tak jsme mu dali tuhle věc [jeho vize vlastního budoucího osudu i osudu celého Západozemí, pozn. red.], která pro něj byla nepopiratelná, kterou viděl na vlastní oči a která jím otřásla. A díky níž si uvědomil, že Viserys nebyl jen plný historie a nesmyslů, jak to dřív Daemon pravděpodobně vnímal,“ dodal Condal o tom, co události druhé řady pro Daemona a jeho činy do budoucna znamenají.

Zdroj: Collider

Reklama
Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
Brutální sci-fi Netflixu je naprostý propadák. Krvavá vize Zacka Snydera ostudně nezaujala
07.08.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Minulý víkend měly na Netflixu premiéru rozšířené verze dvoudílného sci-fi eposu Rebel Moon od Zacka Snydera. Čísla sledovanosti prozradila, že jeho „krvavější a odvážnější“ dobrodružství prakticky nikoho nezajímalo.

Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
Akční náhul Mizerové 4 je online po 2 měsících. Víme, kde si ho přehrát v nejlepší kvalitě
06.08.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější akční řádění Mizerů v podání Willa Smithe a Martina Lawrence je po dvou měsících od uvedení v kinech konečně dostupné online. A my víme, kde najdete nejlepší verzi.

Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
Kultovní sci-fi seriál Ztraceni míří na Netflix. S dabingem však nebude
06.08.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Jsou to více než dva roky od chvíle, kdy se kultovní sci-fi Ztraceni objevila v kompletní podobě na Disney Plus. Dlouho se zdálo, že se seriál od ABC nikam jinam nepodívá, jenže změny ve streamovacích válkách nakonec umožnily Netflixu seriál pořídit. Bude to hit?

Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší
Konec Rodu draka potvrzen. Sledovanost klesla, poslední řady budou zřejmě opět kratší
06.08.2024 13:30:00 | Filmové novinky

Tvůrce a scenárista seriálu Rod Draka Ryan Condal během tiskové konference v pondělí 5. srpna oznámil, že první realizovaný prequel Hry o trůny poběží ještě dvě další řady a událostmi té čtvrté pak definitivně skončí. Zároveň poskytl informace o tom, v jakém stavu se aktuálně nachází produkce následující třetí řady fantasy seriálu.