FB pixel TP pixel
Proč se těšit na Disney Plus? Uvidíme na něm i vzácné Star Wars klasiky © TMDB

Proč se těšit na Disney Plus? Uvidíme na něm i vzácné Star Wars klasiky

Evropské Disney+ konečně dotahuje svého amerického kolegu a v průběhu června výrazně rozšíří svou nabídku Star Wars titulů. Kromě všech epizod Skywalker Ságy a všech seriálů na něm uvidíme i legendární Holiday Special a další klasiky.

Filmové novinky

2. dubna přidalo americké Disney+ celou řadu starších projektů, mezi kterými se objevila i kategorie "Star Wars Vintage". Ta zahrnuje legendární seriál Clone Wars z dílny Genndyho Tartakovskyho, ve kterém vidíme první výskyt generála Grievouse či Asajj Ventress a také Winduovu obrovskou moc v užívání vesmírné Síly. Vedle tohoto projektu pak Vintage kolekce nabízí i oba dva díly Dobrodružství Ewoků, jež vznikly v osmdesátých letech po premiéře Návratu Jediů a zaměřily se na příběh Wicketa W. Warricka, a také ewocký animovaný seriál, který doprovázel vydání figurek od Hasbra. V rámci Vintage se fanoušci v USA mohou podívat i na starší seriály Droids a The Story of the Faithful Wookiee, opravdovým Svatým grálem pak je nechvalně proslulý Star Wars: The Holiday Special, jenž nám představil Chewieho rodinu a většina herců se za účinkování v něm dodnes stydí.

Proč se těšit na Disney Plus? Uvidíme na něm i vzácné Star Wars klasiky © TMDB

Všechny výše zmíněné projekty se v průběhu června objeví i na holandském Disney+, což značí, že bychom se jich měli v případě příchodu služby do České republiky dočkat i my. Samozřejmě v případě, že nemá někdo zakoupená práva, což je ale v tomto případě vysoce nepravděpodobné. Podle našich aktuálních informací se spuštění Disney+ v Česku chystá na září letošního roku. Alespoň to naznačují velmi živé práce v dabingových studiích, které nyní dabují všechny velké Disney+ originály, které zatím vznikly. V rámci Star Wars nabídky se na Disney+ vedle všech filmů Skywalker ságy a spin-offů, jako Rogue One: Star Wars Story či Solo: Star Wars Story, můžeme těšit i na seriály Povstalci, Klonové války, Bad Batch či Mandalorian a také na celou řadu Lego animáků a nejrůznějších kraťasů spojujících Předalekou galaxii.

 661 zobrazení  
Chris Pratt likviduje vesmírný šmejd v traileru na sci-fi Tomorrow War
Chris Pratt likviduje vesmírný šmejd v traileru na sci-fi Tomorrow War
28.05.2021 12:00:00 | Filmové novinky

V budoucnosti hrozí lidstvu vyhubení mimozemským nepřítelem. Naštěstí je tu Chris Pratt, aby nám zachránil zadek.

Bude Armáda mrtvých 2? Snyder už ví, jak bude pokračování vypadat
Bude Armáda mrtvých 2? Snyder už ví, jak bude pokračování vypadat
28.05.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Kromě právě odvysílané zombie řežby Armáda mrtvých dorazí zanedlouho na Netflix dva prequely, které toto univerzum dále rozšíří. Dočkáme se ale i přímého filmového pokračování?

Cobra Kai potvrzuje 4. řadu prvním trailerem. A hned s návratem legendy!
Cobra Kai potvrzuje 4. řadu prvním trailerem. A hned s návratem legendy!
27.05.2021 17:45:00 | Filmové novinky

Čtvrtá řada Cobra Kai by měla do pár měsíců dorazit na Netflix, a tak streamovací služba láká na nové přírůstky do sbírky karatistů. A tentokrát se vrátí legendární padouch, kterého naznačila již třetí řada.

Her o trůny bude hromada. HBO rozjíždí přípravu dalšího seriálu
Her o trůny bude hromada. HBO rozjíždí přípravu dalšího seriálu
27.05.2021 13:30:00 | Filmové novinky

Hry o trůny není nikdy dost, řeklo si vedení HBO, a tak nás brzy čeká řada nových příběhů ze Západozemí. Rod draka se nyní natáčí, přípravy na dalších seriál jsou ale v plném proudu.