FB pixel TP pixel
Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete

Jelikož se náš první přehled hollywoodských párů, které od sebe jde někdy jen těžko rozeznat, dočkal vcelku vřelého přijetí, připravili jsme si pro vás pokračování. Máte tedy občas guláš i v těchto hereckých dvojicích?

Tipy na film

Pokud by vám přišlo, že jsme nějaké ty hollywoodské dvojníky vynechali, rozhodně se nezapomeňte podívat i na náš první článek na toto téma z října minulého roku.

Channing Tatum a Charlie Hunnam

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Zatímco našemu prvnímu článku vévodil takzvaný „Tom Hardy ve slevě“ v podání Logana Marshall-Greena, tentokrát to odstartujeme zase „Channingem Tatumem ve slevě“. Samotného Tatuma totiž sice všichni dobře známe například ze sérií Bez kalhot nebo 21/22 Jump Street, Charlie Hunnam však ještě donedávna zas až tak známým hercem nebyl. Vidět jste ho ale rozhodně mohli třeba v seriálovém Zákonu gangu, prvním Pacific Rimu, předloňské epice Guye Ritchieho Král Artuš: Legenda o meči nebo čerstvé netflixovce Triple Frontier, kde si zahrál po boku Bena Afflecka, Oscara Isaaca a Pedra Pascala.

Zachary Levi a John Krasinski

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Oba tihle usměvaví chlapíci s bambulovými nosy si udělali jméno ztvárněním seriálových šprtů: Krasinski jako Jim Halpert v americkém Kanclu a Levi jako Chuck Bartowski v akční komedii Chuck. Oba ale od té doby ušli poměrně dlouhý kus cesty: Krasinski vloni zazářil v seriálovém Jacku Ryanovi nebo filmovém hororu Tiché místo (které bylo zároveň i jeho režisérským debutem), zatímco Levi se nám v kinech už příští týden představí jako (ne)dospělý superhrdina Shazam.

Zach Braff a Dax Shepard

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Zacha Braffa alias J.D. Doriana ze seriálových Doktůrků asi nemusíme moc představovat (byť za zmínku určitě stojí i jeho režisérská kariéra), oproti tomu ale Dax Shepard zas až tak známé jméno pořád ještě není. Zahlédnout jste ho ale mohli třeba ve filmových CHIPS: Bláznivá hlídka nebo seriálech Veronica Mars a The Good Place, kde hraje spolu se svou manželkou Kristen Bell.

Isla Fisher a Amy Adams

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Zatímco v minulém žebříčku pozici sympatických zrzek okupovaly Bryce Dallas Howard a Jessica Chastain, tentokrát tu máme Islu Fisher ze série Podfukáři a Amy Adams, kterou můžete znát například z loňského seriálu Ostré předměty nebo jako Lois Lane z filmového světa DC Comics. Obě dvě si navíc zahrály i v thrilleru Noční zvířata, ve kterém hlavní hrdinka čte knihu, jedna z jejíchž hlavních postav je založená právě na ní. Hlavní hrdinku tu přitom hraje Adams, zatímco její knižní protipól pak Fisher. Tolik jen k tomu, že vzájemné podobnosti obou hereček jsme si zjevně nevšimli jenom my.

Amy Adams a Jenna Fischer

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Teď už se nám to trošičku zamotává. Isla Fisher a Jenna Fischer mají sice podobné příjmení a obě se mohou chlubit slavnými (ex)manželi (Isla si vzala Sachu Barona Cohena, zatímco Jenna je bývalou manželkou Jamese Gunna), vzhledově už si ale zas až tak podobné nejsou. Pokud si ale vedle sebe postavíme Jennu Fischer a již zmíněnou Amy Adams, tam už se to leckomu splést může. A zatímco Amyinu kariéru už jsme si stručně shrnuli, Jenna nejvíce zazářila v již zmíněném Kanclu spolu s Johnem Krasinskim nebo komediích jako 40 let panic či Ledové ostří.

Sam Worthington a Jai Courtney

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Sam Worthington měl zhruba před deseti lety skrze snímky jako Avatar, Terminator Salvation nebo Souboj Titánů vcelku slušně našlápnuto stát se novou hollywoodskou hvězdou, od té doby jsme ho ale prakticky už skoro nikde neviděli (byť ho má čekat teoretický návrat na výsluní skrze chystaná čtyři pokračování Avatara). Řada diváků si jeho absence ale dost možná ani nevšimla, protože britského Worthingtona vcelku plynule nahradil Australan Jai Courtney, který se ze seriálového Spartaka vypracoval třeba až k pátému Terminátorovi (kde kupodivu hraje jinou postavu než Worthington ve čtverce) nebo komiksovému Sebevražednému oddílu.

Mamie Gummer a Grace Gummer

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Že má Meryl Streep dceru, která je také herečka, to už jste možná věděli. Věděli jste ale, že má takové dcery dvě? A teď která je která! Starší dceru Mamie můžete znát třeba z Vedlejších účinků Stevena Soderbergha, Nikdy není pozdě (kde si zahrála i s maminkou) nebo třetí řady Temného případu. Oproti tomu její mladší sestru Grace jste mohli vidět například v seriálech American Horror Story, Mr. Robot nebo Newsroom. Pokud by vás ale zajímalo, která je která konkrétně na přiložené fotce, tak to už byste toho po nás chtěli asi vážně moc…

Mamie/Grace Gummer a Leelee Sobieski

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Uff… zase se nám to trochu zamotává. Že jsou si podobné Mamie a Grace jakožto dvě sestry, to samozřejmě není zas až tak zvláštní. Jenomže to, jak si je s oběma těmito herečkami podobná Leelee Sobieski, celou situaci už docela komplikuje. Kde že jste ale Sobieski mohli vidět, abyste měli jistotu, že nejde o nikoho ze Streepovic rodiny? Proslavila se zejména jako dětská herečka třeba v Drtivém dopadu nebo Spalující touze. Později si pak zahrála například v nechvalně proslulém Rituálu s Nicolasem Cagem nebo Veřejných nepřátelích Michaela Manna.

John Mulaney a Grant Gustin

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Zatímco Grant Gustin se nám všem vpálil do paměti jakožto seriálový Barry Allen alias Flash, John Mulaney má na kontě o něco víc zajímavých projektů, a to včetně například Saturday Night Live nebo nejrůznějších nočních talk shows a vlastních stand-up vystoupení. Důvodem, proč vám ale Granta Gustina nikdy nepřipomínal, by taky mohlo být to, že Mulaney se věnuje zejména dabingu, a to například v podobě seriálů jako Oškliví Američané a Big Mouth nebo loňského filmového animáku Spider-Man: Paralelní světy, kde namluvil prasečího superhrdinu Spider-Hama.

Emma Watson a Kiernan Shipka

Dalších 10 hereckých dvojic, které si možná pletete © TMDB

Emmu Watson alias Hermionu Granger z filmové série Harry Potter asi opět nemusíme nijak sáhodlouze představovat. Poslední dobou je ale zároveň čím dál těžší umět tuto britskou herečku na první dobrou rozeznat od její americké kolegyně Kiernan Shipky. Ta udělala díru do světa už v útlém věku (podobně jako i Emma) jakožto představitelka dcery Dona Drapera v seriálových Šílencích z Manhattanu, od loňského roku ji však můžeme vídat převážně na Netflixu v jejím novém seriálu The Chilling Adventures of Sabrina, jejíž druhá řada by na této platformě ostatně měla vyjít už začátkem dubna.

 365 zobrazení   2 se líbí
10 nejdrsnějších rolí Clinta Eastwooda
10 nejdrsnějších rolí Clinta Eastwooda
24.03.2019 8:00:00 | Tipy na film

V krimi thrilleru Pašerák se Clint Eastwood opět vrhá před i za kameru, aby předvedl, že ve svých 88 letech nepatří do starého železa a stále dokáže vystřihnout hrdinu drsnějšího než šmirglpapír. Pojďme se společně ohlédnout za jeho nejlepšími rolemi celuloidových drsňáků.

10 filmů, které musíte vidět na Febiofestu
10 filmů, které musíte vidět na Febiofestu
21.03.2019 12:00:00 | Tipy na film

Pražský filmový festival Febiofest začíná již 21. března a při letmém pohledu na košatý program je jasné, že nelze z nekonečného nášupu filmů vidět všechny. Od toho jsme tu ale my, abychom vám doporučili alespoň desítku „must see“ filmů, které není radno v kině minout.

Rocky jako životní odraz Sylvestera Stallonea
Rocky jako životní odraz Sylvestera Stallonea
20.03.2019 9:00:00 | Tipy na film

Creed II je konečně dostupný online na Google Play a iTunes a ke konci měsíce se ho dočkáme i na DVD a Blu-ray. Pojďme se proto poohlédnout za celou sdílenou sérií Creeda a Rockyho a za tím, jak se v ní odráží život jejího duchovního otce.

10 filmů z Febiofestu, které můžete vidět online
10 filmů z Febiofestu, které můžete vidět online
19.03.2019 | Tipy na film

26. ročník Mezinárodního filmového festivalu Praha Febiofest začíná již 21. března a v Praze i v regionech nabídne tradičně pestrou přehlídku současných i časem ozkoušených filmů ze všech koutů světa. I kdybyste vážně moc chtěli, všechny projekce ale nemůžete fyzicky stihnout. Od čehož je tu internet a naše oblíbené online služby.