FB pixel TP pixel
Potvrzeno! Daredevil a další marvelovky opouští Netflix © Netflix

Potvrzeno! Daredevil a další marvelovky opouští Netflix

Nejlepší seriály na Netflixu opouští katalog streamovacího giganta. Daredevil, Jessica Jones a další marvelovské hity budou dostupné už jen do konce měsíce února.

11. 2. 2022 18:30 | Filmové novinky

Když se seriál Daredevil objevil v roce 2015 na Netflixu, působil jako zjevení a revitalizace věhlasného hrdiny z komiksových sešitů. Pryč byla campovitost Bena Afflecka. Najednou jsme dostali opravdu temný příběh, který si hrdina z Hell's Kitchen zaslouží. Daredevil se nakonec dočkal tří sérií, než byl Netflixem zrušen kvůli blížícímu se vzniku streamovací služby Disney+ a plánům Disneyho korporátu uzmout si oblíbeného hrdinu zpět. Ostatně před koncem roku 2021 se vrátil v podání Charlieho Coxe ve filmu Spider-Man: Bez domova, jeho protivník Kingpin zase hostoval v seriálu Hawkeye. A nyní přichází další fáze, kdy Daredevil a další odejdou z Netflixu úplně.

Stane se tak již 28. února a nezůstane jen u hrdinského ďábla. Netflix opustí i zbylé seriály, které vznikly ve spolupráci s Marvelem. Jmenovitě Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, The Punisher a týmovka The Defenders. A důvod? Ačkoliv všechny seriály měly nálepku Netflix originálu, produkoval je Disney/Marvel, ten se k nim ovšem dříve moc nehlásil. Ale smlouva byla zřejmě od začátku nastavena tak, že dříve nebo později si je Disney stáhne k sobě. Ostatně svoje tituly stáhl z Netflixu už před lety, aby měl zásobu pro svoji službu Disney+ a postavy začal postupně zapojovat do svých filmů a seriálů. A nyní končí i éra samotného streamování na Netflixu, dá se očekávat, že Disney je přesune na svoji službu Disney+, Star+ či Hulu, podle toho na jakém kontinentu bydlíte. Disney+ u nás ale nebude dříve než v červnu, máte tedy jen pár dní na to dokoukat si, co jste nestihli.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejslavnější severský detektiv se vrací na Netflix v temném traileru
Nejslavnější severský detektiv se vrací na Netflix v temném traileru
11. 2. 2022 15:30:00 | Filmové novinky

Již příští týden se na obrazovky předplatitelů vrátí oblíbený švédský detektiv Kurt Wallander, který se v druhé řadě pustí do nového případu. Zároveň se ale bude vyrovnávat se svou temnou minulostí.

Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy
Jurský svět 3 v traileru láká na nadvládu ještěrů, epickou akci a legendy
10. 2. 2022 16:00:00 | Filmové novinky

Režisér Colin Trevorrow a studio Universal odhalili první velkolepý trailer na závěr trilogie Jurský svět. Svět nyní hýří dinosaury a hrdinové všech generací se musí spojit, aby zabránili zkáze ve velmi divokých akčních scénách.

Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
Pán prstenů ukázal Galadriel a další. Největší fantasy seriál vypadá božsky
10. 2. 2022 15:00:00 | Filmové novinky

Amazon pomocí deníku Vanity Fair odtajnil první fotografie z chystané adaptace Pána prstenů z dílny J.R.R. Tolkiena. Fanoušci postav jako Galadriel či Elrond se mohou očividně těšit na velkolepou podívanou na úrovni filmů Petera Jacksona.

Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
Seriál o Obi-Wanu Kenobim má datum premiéry a první fotku stárnoucího Jedie
10. 2. 2022 0:05:00 | Filmové novinky

Přesně pětačtyřicet let po svém epickém debutu v Nové naději se Ben Kenobi vrátí! V novém seriálu na Disney+ si ho opět zahraje fanoušky zbožňovaný Ewan McGregor a zdá se, že proti sobě bude mít ještě jiného soupeře, než Darth Vadera.