FB pixel TP pixel
Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu © Showtime

Sériový vrah Dexter se vrací! První fotky ukazují mladou verzi a první vraždu

Jeden z nejznámějších sériových vrahů televizní historie se vrací. Na konci června se začal natáčet prequel Dexter: Original Sin, který popíše zrod legendárního zabijáka a jeho kodexu. Podívejte se na první fotky ze seriálu, v němž uvidíme Christiana Slatera a Sarah Michelle Gellar.

Filmové novinky 19. 7. 2024 13:00 | Filmové novinky

V roce 2006 se začal na stanici Showtime vysílat kultovní krimi seriál Dexter, v němž hlavní roli forenzního analytika Dextera Morgana pracujícího pro miamskou policii, který je zároveň sériovým vrahem, dokonale ztvárnil charismatický Michael C. Hall. Seriál měl celkem osm řad a vysílal se od roku 2006 do roku 2013. Předloni pak ještě přibyla série s názvem Nová krev odehrávající se 10 let po hlavních událostech. Dexter si získal diváky díky napínavému ději, morálním dilematům hlavní postavy a originálnímu spojení kriminálního dramatu s černým humorem. Nyní se postava Dextera Morgana vrací na obrazovky s prequelem Dexter: Original Sin, který se odehrává v roce 1991 v Miami a sleduje hlavního hrdinu, jak se z obyčejného studenta stává sériovým vrahem.

Oficiální anotace podrobněji přibližuje děj prequelu: Když Dexterovy touhy po krvi už nejdou potlačit, musí se naučit ovládat svou temnou stránku. S pomocí svého otce Harryho, který ho vede a zasvětí jej do kodexu, se Dexter učí, jak zbavit společnost nebezpečných jedinců, aniž by se dostal do hledáčku policie. Zvláštní výzvou pro mladého Dextera je jeho stáž na forenzním oddělení miamské policie, kde musí pečlivě skrývat své skutečné úmysly.

Televizní stanice Showtime spolu s bratrskou streamovací službou Paramount+ nyní odhalují první fotky ze seriálu, v němž si mladého Dextera zahrál Patrick Gibson, v roli Harryho uvidíme Christiana Slatera a novou šéfku policie ztvárnila Sarah Michelle Gellar. Na Original Sin se bude podílet i původní showrunner a výkonný producent Clyde Phillips. Seriál, jehož natáčení bylo zahájeno koncem června a bude mít dohromady deset epizod, dosud nemá stanovené datum premiéry. V Česku by měl být mladý Dexter k vidění na stanici Skyshowtime.

Zdroj: Variety / Showtime / Paramount+

Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
Boj o osud lidstva končí předčasně. Akční sci-fi Halo je zrušena, existuje naděje na spásu
19.07.2024 10:50:00 | Filmové novinky

Adaptace akční sci-fi videohry Halo vstoupila na obrazovky služeb Paramount+ a SkyShowtime před dvěma roky. Startovala jako jeden z nejúspěšnějších seriálů na streamovacích platformách, jenže v zákulisí to vřelo. Druhá řada doznala výrazných změn a ačkoli šla kvalita nahoru, nyní se Paramount rozhodl se seriálem skončit předčasně. Boj proti Covenantům ale možná není u konce.

Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
Wednesday utíká ze světa mrtvých. Jenna Ortega září v traileru Burtonova Beetlejuice
18.07.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Ještě než se Jenna Ortega vrátí v pokračování netflixovského hitu Wednesday, uvidíme ji v jiném morbidním projekty od režiséra Tima Burtona. Vrací se totiž legendární Beetlejuice a hvězda seriálové verze Addamsovy rodiny je nepochybně jeho hlavní hvězdou. Michael Keaton se ale dlouho nebavil tak jako tady.

Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
Strach, hnus a kyselina! Vetřelec: Romulus ve fantastickém traileru nešetří krví a násilím
18.07.2024 18:25:00 | Filmové novinky

Už za měsíc se do světových kin přiřítí nejnovější Vetřelec, který si rozhodně neklade malé cíle. Po zklamání z filmů Prometheus a Vetřelec: Covenant se série vrací blíž ke kořenům a snaží se najít kompromis mezi přístupy Ridleyho Scotta a Jamese Camerona. Výsledek zatím vypadá naprosto skvěle.

Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
Trailer seriálové Duny slibuje skvělé sci-fi pro dospělé. Prohloubí mytologii a filmy
18.07.2024 17:30:00 | Filmové novinky

Letos na podzim se fanoušci Duny Franka Herberta konečně dočkají seriálového zpracování, které doplní úspěšné velkofilmy Denise Villeneuva. Duna: Proroctví nás zavede do historie světa okolo Arrakisu a detailněji představí řád Bene Gesserit a jeho manipulace napříč panujícími rody.