FB pixel TP pixel
Dystopický sci-fi hit Netflixu pokračuje. Odpudivá Díra vám obrátí žaludek © Netflix

Dystopický sci-fi hit Netflixu pokračuje. Odpudivá Díra vám obrátí žaludek

Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na očekávané pokračování svého nečekaného hitu Díra. Ten se stal svého času fenoménem streamovací služby, když ukázal fascinující dystopickou realitu s vězením, které by nikdo zažít nechtěl. Respektive nechtěl by být v jeho spodních patrech.

Filmové novinky 23. 9. 2024 18:15 | Filmové novinky

Už jsou to více než 4 roky, kdy diváky Netflixu ohromila dystopická sci-fi Díra, která se stala globálním fenoménem. Jeden z nejúspěšnějších projektů streamovací služby nyní dostává pokračování a o násilí, krev a hororové noční můry nebude nouze. Díra v roce 2019 ukázala dystopii budoucnosti, v níž jsou vězni umístěni do vertikálních cel, do kterých je shora posíláno jídlo. Tím vznikají společenské rozdíly, neboť krmeni jsou primárně jen ti z horních pater, zatímco ve spodních celách vznikají rozepře v důsledku hladu. Španělská stylovka vykouzlila za málo peněz hromadu nechutné zábavy a dodnes je zacementována v paměti diváků jako žánrovka, která se svými kvalitami vymanila z často vysmívané nabídky největší streamovací služby. Díra se stala pátým nejúspěšnějším cizojazyčným filmem v historii Netflixu a má na kontě více než 82,8 milionů zhlédnutí.

A zdá se, že pokračování půjde ve stejných šlépějích a nabídne další intenzivní a velice brutální podívanou, v níž nebude o nechutnosti a drsnou akci nouze. Už v traileru teče krev, doslova padají hlavy a i pojídání jídla z obřího stolu vypadá jako něco, co vám obrátí žaludek vzhůru nohama. Zajímavostí pro nově uvězněné totiž je, že musí jíst jen jídlo, které si objednali. Tak se totiž má zaručit spravedlnost, neboť když se zákon dodrží, na každého se dostane. Jenže jak dobře známe i z běžné reality, to málokomu stačí. Proč si dát pizzu, když můžu mít i křidélka. A ne každý se chce o svůj žvanec dělit. Díra očividně nechce sundat prst ze satirického tepu doby a opět nabídne hlubší zábavu zabalenou v neutěšeném sci-fi hávu. Vypadá to skvěle a už 4. října se přesvědčíme na vlastní oči.

Zdroj: Netflix

 17 479 zobrazení   64 se líbí
Sebevražedný oddíl od Marvelu v akčním traileru, který mrká na Terminátora
Sebevražedný oddíl od Marvelu v akčním traileru, který mrká na Terminátora
23.09.2024 16:45:00 | Filmové novinky

Marvel sice nový superhrdinský tým představí v kinech až v květnu příštího roku, již nyní ale ukázal první trailer na svou verzi Sebevražedného oddílu. Uskupení Thunderbolts si sice nejdříve půjde po krku, brzy ale zjistí, že je nutné spojit síly proti společnému nepříteli.

Nejvelkolepější film roku ve fantastickém traileru. Gladiátor dva odhaluje akční divočinu
Nejvelkolepější film roku ve fantastickém traileru. Gladiátor dva odhaluje akční divočinu
23.09.2024 16:00:00 | Filmové novinky

Sandálové filmy už zase žijí a druhý Gladiátor potvrzuje, že půjde o největší film této zimy a dost možná i o skutečně největší film tohoto roku. Nový trailer velkolepého spektáklu Ridleyho Scotta vám sice prozradí prakticky celý příběh, když ale ukazuje akční sekvence s loděmi, opicemi a nosorožcem, je vám to upřímně jedno. Na tohle půjdeme do kina prostě všichni.

Nové české erotické drama válcuje Netflix. V kinech naprosto propadlo
Nové české erotické drama válcuje Netflix. V kinech naprosto propadlo
22.09.2024 13:50:00 | Filmové novinky

České filmy nadále potvrzují, že pro tuzemské publikum Netflixu patří mezi nejoblíbenější položky v nabídce streamovací služby. Nyní uspělo erotické drama se sociálním přesahem Jedna noc, které v Česku dokonce poráží i nové sci-fi samotného Netflixu.

Brány Pekla se otvírají v drsném traileru. Nadpřirozený hit Netflixu se vrací po 3 letech
Brány Pekla se otvírají v drsném traileru. Nadpřirozený hit Netflixu se vrací po 3 letech
22.09.2024 11:50:00 | Filmové novinky

Řada fanoušků seriálového hitu Peklo se domnívala, že se pokračování již nikdy nedočká. Ostatně stěžejní tvůrce tvořil jiné projekty pro Netflix a zdálo se, že má natolik plné ruce práce, že návrat pekelných stvůr v dohledné době nenastane. Po třech letech se ale fandové svérázného nadpřirozeného thrilleru dočkají čerstvé várky epizod.