FB pixel TP pixel
Vzali brokovnice a popravili své rodiče. Mrazivý příběh vraždících bratrů ovládl Netflix © Netflix

Vzali brokovnice a popravili své rodiče. Mrazivý příběh vraždících bratrů ovládl Netflix

Když před dvěma lety vstoupil na obrazovky Netflixu příběh sériového vraha a kanibala Jeffreyho Dahmera, byl z toho hit, na který Netflix, ani diváci jen tak nezapomněli. A nyní přichází nepřímé pokračování, které nabídne vrahy hned dva. A jejich příběh je rovněž nemálo zvrácený.

Filmové novinky 20. 9. 2024 19:40 | Filmové novinky

Seriál Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera patří mezi největší hity streamovací služby Netflix. V rámci anglické seriálové tvorby jde o třetí nejúspěšnější projekt, který zaznamenal přes 115 milionů zhlédnutí. Úspěšnější byly v této kategorii jen dva jiné seriály - čtvrtá řada Stranger Things a nepřekonatelná Wednesday, která zaznamenala 252 milionů zhlédnutí. Není tedy divu, že streamer neotálel a o dva roky později vyrukoval s novým příběhem, který je pro někoho možná ještě mrazivnější.

Monstra Menendezovi

Seriál Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových vypráví o bratrech Menendezových, kteří byli v roce 1996 usvědčeni z vraždy vlastních rodičů. Tohoto činu se bratři měli dopustit kvůli rodinnému dědictví, dodnes však tvrdí, že pravým důvodem bylo psychické, fyzické a sexuální týrání. Těžko ale říct, jaké chování by obhájilo fakt, že rodiče de facto připravili palbou o obličeje.

Diváci se ale už dělají úsudek sami, protože seriálová novinka ihned po premiéře ovládla žebříčky nejsledovanějších seriálů Netflixu napříč glóbem. Aktuálně je sice seriál jedničkou pouze ve 35 zemích světa, dá se ale očekávat, že teprve během víkendu se příběh Menendezových pořádně dostane divákům pod kůži. Už prvotní data platformy FlixPatrol však jasně ukazují silné trendování nového projektu, jemuž se daří nejen v zámoří, ale i v Evropě. Naopak slabší výsledky zatím hlásí Asie. Kupříkladu v Thajsku je seriál pouze na šestém místě, ve Vietnamu na 3. pozici. V Japonsku se do TOP 10 ani nedostal. To ale nic moc špatného neznačí. Asijský trh je totiž hodně specifický a často západní projekty Netflixu spíše ignoruje. Zbytek světa ukazuje, že Netflix opět uhodil hřebíček na hlavičku a naservíroval divákům příběh, který na první dobrou donutí k obnovení předplatného.

Zdroj: FlixPatrol / Netflix

 4 702 zobrazení   48 se líbí
Miliony lidí povraždí smrtící sníh. Trailer postapokalyptické sci-fi láká na The Last of Us od Netflixu
Miliony lidí povraždí smrtící sníh. Trailer postapokalyptické sci-fi láká na The Last of Us od Netflixu
20.09.2024 19:00:00 | Filmové novinky

Není pochyb o tom, že od sebe streamovací služby rády opisují. Pokud se nějakému titulu daří, hned se konkurence vyrojí s podobnou alternativou, aby zlákala část publika k sobě. A nejinak je tomu u Netflixu, který se nyní pokusí přinést vlastní verzi post-apokalyptického hitu The Last of Us.

Mučení, popravy a intriky. Speciální jednotka v akčním traileru bojuje s terorismem i osobním životem
Mučení, popravy a intriky. Speciální jednotka v akčním traileru bojuje s terorismem i osobním životem
20.09.2024 15:50:00 | Filmové novinky

Špionážní thriller Taylora Sheridana Lioness se vrací s druhou řadou již na konci října. Právě vydaný trailer láká na hvězdné obsazení a ještě intenzivnější podívanou plnou morálních dilemat ve světě tajných operací.

Drsňák Butler je zpátky! Akční hit z Netflixu láká v traileru na dokonalou loupež
Drsňák Butler je zpátky! Akční hit z Netflixu láká v traileru na dokonalou loupež
19.09.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Akční thriller Dokonalá loupež sice neslavil velký úspěch u kritiků, diváci si ho ale oblíbili a především na něj hodně koukali. Mimo jiné na Netflixu, kde jde o jeden z nejpopulárnějších žánrových filmů posledních let. Není divu, že se dočkáme většího pokračování.

Zklamání pro Primu i Novu: 8 let stará kriminálka válcuje novinky komerčních televizí
Zklamání pro Primu i Novu: 8 let stará kriminálka válcuje novinky komerčních televizí
19.09.2024 18:20:00 | Filmové novinky

Když v roce 2016 uvedla kabelová televize HBO původní seriál Pustina režiséra Ivana Zachariáše a režisérky Alice Nellis, byl z toho hit, o kterém se mluvilo snad úplně všude. Nyní, o osm let později, je Pustina zpátky a kraluje sledovanosti. A komerční televize se musí drbat na hlavě.