FB pixel TP pixel
Nabídka Disney Plus dál chudne. Po očekávané fantasy ruší i oblíbený sitcom a sci-fi © 20th Century Fox

Nabídka Disney Plus dál chudne. Po očekávané fantasy ruší i oblíbený sitcom a sci-fi

Loňský rok byl bolestivý hlavně pro Netflix. Letos se zdá, že stejný osud čeká konkurenční studio Disney. Od března letošního roku jeho streamovací služba ztrácí předplatitele, filmy určené pro kino distribuci komerční úspěchy neslaví a aby toho nebylo málo, čelí společnost další žalobě. Není divu, že Disney začíná razantně omezovat své výdaje.

Filmové novinky

S návratem Boba Igera do funkce generálního ředitele Disney bylo oznámeno, že společnost v budoucích letech začne rozumněji nakládat se svými výdaji. Nyní se zdá, že ona chvíle skutečně nastala. V květnu letošního roku společnost představila svůj plán, který si klade za cíl ušetřit 1,5–1,8 miliardy dolarů ročně.

Nejvíce se změny dotknou značek jako je Marvel či Star Wars, poté filmů určených pro streamovací službu Disney Plus. V posledních měsících navíc společnost z platforem Disney Plus a Hulu začala stahovat desítky původních seriálů a filmů. Nejnovější oznámení se pak týká dvou již natočených seriálů, které měly zakotvit původně na Disney Plus, nyní si však premiéru odbudou zřejmě u konkurence.

Kapitán Nemo nedorazí

Již dříve se Disney rozhodl, že neuvede fantasy Kronika rodu Spiderwicků, nyní nechce podle magazínu Deadline zařadit do nabídky ani volnou adaptaci slavné knihy Julese Vernea Dvacet tisíc mil pod mořem s názvem Nautilus. První ze zmíněných projektů bude šestidílným seriálem vycházejícím z knih Holly Black a Tonyho DiTerlizziho. Oproti tomu Nautilus by měl být desetidílným prequelem Verneovy slavné knihy s kapitánem Nemem. Kde nakonec oba seriály skončí, to zatím není jasné. Je však velmi pravděpodobné, že těmito škrty Disney neskončí a v budoucnu se tak můžeme těšit na další utahování korporátního opasku. Ostatně i během tohoto víkendu zvládl Disney zrušit i sitcom Jak jsem poznala tvého otce, který distribuovala právě jeho dospělejší streamovací služba Hulu.

Zdroj: Deadline / Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Prima prorazila seriálové dno. Rvačka v Elišce a Damiánovi sklízí posměch internetu
Prima prorazila seriálové dno. Rvačka v Elišce a Damiánovi sklízí posměch internetu
03.09.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Od nového primáckého seriálu s Emmou Smetanou v hlavní roli se mnoho nečekalo. Přesto tvůrci dokázali nízko nastavenou laťku podlézt a dokonale zesměšnit sebe i své herce. Rvačka v Elišce a Damiánovi je totiž fenomenálně špatná natolik, že se stala virální.

První Terminátor měl mít důležitou scénu o robotech. Naštvaný Cameron ji vystřihl
První Terminátor měl mít důležitou scénu o robotech. Naštvaný Cameron ji vystřihl
01.09.2023 16:25:00 | Filmové novinky

S režisérem Jamesem Cameronem si není radno zahrávat a už vůbec není moudré snažit se ho tlačit do věcí, které nechce. Své o tom ví i finančníci prvního Terminátora, s jejichž tlaky režisér Titanicu a Avatara rychle zatočil.

Alternativní konec Flashe odhalen. Batmanovo nové cameo je mnohem vtipnější
Alternativní konec Flashe odhalen. Batmanovo nové cameo je mnohem vtipnější
01.09.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Komiksový propadá Flash měl během své výroby hned několik různých konců, z nichž si studio Warner Bros. vybíralo. Nyní byl odhalen zřejmě ten nejvtipnější, který si humorně pohrál s cameo rolí Batmana.

Nejlepší válečné seriály míří na Netflix. Bratrstvo neohrožených uvidíme už v září
Nejlepší válečné seriály míří na Netflix. Bratrstvo neohrožených uvidíme už v září
31.08.2023 16:50:00 | Filmové novinky

A je to tady! Ačkoli se nejprve zdálo, že dohoda mezi HBO a Netflixem nebude zahrnovat jiné regiony než USA, nakonec se ukazuje, že cenné seriály z katalogu HBO si užijí i předplatitelé Netflixu v českém regionu. Po seriálech Nesvá a Hráči dorazí i válečné seriálové klasiky.