FB pixel TP pixel
Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+ © TMDB

Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+

Disney se na posledních setkáních s investory netajil rozhodnutím, že minimálně v blízké budoucnosti hodlá hodně sázet na svou streamovací službu Disney+. A podle hollywoodských insiderů už se zvažuje, které další filmy vynechají kina ve prospěch sledování online.

Streaming novinky

Mulan, Duše a další

V letošním roce udělal Disney velké přesuny kinopremiér hned dvakrát, když uvedl na Disney+ v Premier Accessu za extra příplatek svou hranou adaptaci Mulan, a následně rozhodl o online uvedení posledního filmu od Pixaru Duše, který podle prvních diváků patří mezi největší trumfy animačního studia. Na rozdíl od Mulan však snímek Duše bude dostupný rovnou v základní verzi Disney+. A podle hollywoodských insiderů se již nyní ve studiu rokuje, které filmy budou následovat.

Disney zvažuje přesunutí dalších chystaných kinofilmů na Disney+ © TMDB

V hledáčku jsou podle všeho tři plánované hrané adaptace populárních disneyovek, které ale nemají takový blockbusterový potenciál jako třeba Aladin nebo Lví král. Jedná se o snímky Cruella (origin záporačky ze 101 dalmatinů s Emmou Stone), Pinocchio (nová verze příběhu o oživlé loutce od režiséra Roberta Zemeckise) a Peter Pan and Wendy, kterou má na starost režisér David Lowery. Ani jeden z filmů nemá podle hlasů ze zákulisí potřebný "hype", aby s jeho uvedením online Disney příliš otálel. A Disney již s loňským remakem Lady a Tramp ukázal, že komerčně méně atraktivní projekty jsou ideální výplň pro zlákání nových předplatitelů.

Disney pro dospělé zřejmě ne... zatím

Včera po internetu rovněž začal kolovat trailer, který byl mnohými považován za Disneyho leaknutou prezentaci investorům, která má proběhnout 10. prosince. V traileru je několik velkých odhalení typu nové verze Disney+ pro dospělé 18+, která by obsahovala filmy studia 20th Century Fox jako Logan: Wolverine. Rovněž je zde oznámené uvedení Black Widow v dubnu příštího roku v rámci Disneyho Premier Accessu. Zdá se však, že se jedná jen o vydařený fake, který nemá s realitou nic společného. Ale třeba 10. prosince podobnou novinku Disney přecejen oznámí. My jsme jako na trní minimálně ohledně oficiálního ohlášení expanze do České republiky.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama  1 427 zobrazení   119 se líbí
Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
Filmy po kinopremiéře za chvíli online? Universal přesvědčil další kinořetězec
20.11.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Hollywoodské studio Universal po uzavření dohody s řetězci kin AMC sjednalo podobné podmínky i s dalším velkým americkým provozovatelem multikin Cinemark. Většina filmů studia by tak měla být dostupná online již 17 dnů po premiéře.

Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
Wonder Woman bude mít premiéru na HBO ve stejný den jako v kinech!
19.11.2020 11:00:00 | Streaming novinky

Plnotučné oznámení si přichystalo studio Warner Bros., které po dlouhém čekání nevyřklo další odložení očekávané Wonder Woman 1984 na příští rok, ale premiéru na streamovací službě HBO Max a v dostupných kinech ve stejný den.

Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
Disney+ má 73,7 miliónů předplatitelů, příchod do Česka nepotvrdil
13.11.2020 7:00:00 | Streaming novinky

Aktuálně ohlášené kvartální výsledky studia Disney přinesly očekávané zprávy o pokračujícím růstu předplatitelů služby Disney+ či velké ztráty v oblasti provozu parků či kinodistribuce. Pro nás nejzajímavější zprávy - tedy kdy bude Disney+ v Česku - jsme se stále nedočkali.

Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii
Netflix jako klasická televize? Lineární vysílání testuje ve Francii
10.11.2020 8:00:00 | Streaming novinky

Mezi některými předplatiteli zaznívají směrem k Netflixu časté výtky na nadměrnou nabídku titulů v jejich knihovně, z níž plyne i jistá nerozhodnost, co si vlastně večer pustit. Nejen tito diváci by mohli uvítat, že se pro ně streamer snaží simulovat klasické televizní vysílání.