FB pixel TP pixel
Brutální video z Doctora Strange 2 ukazuje krvavou řež plnou mozků a zlámaných těl © Marvel Studios

Brutální video z Doctora Strange 2 ukazuje krvavou řež plnou mozků a zlámaných těl

Na sociálních sítích byla zveřejněna brutální akční scéna z akčního hororu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která se nakonec do výsledného střihu nevešla. Mrkněte na ni.

30. 9. 2022 10:00 | Zajímavosti

Liang Yang, který koordinoval kaskadérské kousky a souboje například pro komiksové akční snímky Wonder Woman 1984 či Morbius, se na Instagramu podělil o brutální video z kaskadérských zkoušek k filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, které se bohužel nakonec do výsledného filmu nedostalo. Bitka se měla odehrávat na začátku filmu, když Scarlet Witch zápolila s bojovníky Kamar-Taj. Natočená scéna je previzualizací a odehrává se ve studiu kaskadérského týmu, kde se dublérka ztvárňující Wandu Maximoff pustí do několika nepřátel a různými násilnými způsoby je likviduje.

Náročná akční sekvence v jednom záběru ukazuje propracované plánování a koordinaci kaskadérského týmu, které byly potřeba k natočení tak sugestivní a násilné scény. Ačkoli jsou přidané vizuální efekty poměrně strohé, umí scéna zprostředkovat brutální surovost a odhodlání Scarlet Witch, která si umanutě jde pro „své“ děti. Vzhledem k syrovosti a drsnosti scény je poměrně jasné, proč se nakonec nedostala do výsledného filmu, který by tak v amerických kinech pravděpodobně neunesl rating PG-13 a jeho nepřístupnost by se musela zvýšit.

Zdroj: CBR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Incest, homosexualita a potoky krve. V Rodu draka přituhuje a bude hůř
Incest, homosexualita a potoky krve. V Rodu draka přituhuje a bude hůř
20.09.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Ostřílení fandové Hry o trůny jsou na trochu krve či dámské ňadro sice zvyklí, ale Rod draka s každým dalším dílem důrazněji naznačuje, že má v úmyslu jít za pomyslnou linii tabu ještě o krok dál. I přesto (a zároveň naštěstí) není šokování naturalistickými záběry zdaleka jedinou zbraní seriálu.

Rod draka řeší bizarní incest a dědice trůnu: Co znamenal ten bílý jelen?
Rod draka řeší bizarní incest a dědice trůnu: Co znamenal ten bílý jelen?
08.09.2022 13:00:00 | Zajímavosti

Třetí díl Rodu Draka z dílny HBO Max díky bohu drží laťku nastavenou prvními dvěma díly a bez okolků nadále tne do živého. Teče krev, létají kusy střev, tu a tam leží ohořelý člověk, zatímco na druhé straně se politikaří, pletichaří a řeší mnohdy ještě špinavější a krutější intriky.

7 odkazů a detailů z Prstenů moci, které potěší každého fanouška Pána prstenů
7 odkazů a detailů z Prstenů moci, které potěší každého fanouška Pána prstenů
05.09.2022 12:00:00 | Zajímavosti

Byť to vypadá, že tvůrci Prstenů moci v prvních dílech našlapují až příliš opatrně a pomalu, na kultovní trilogii Pána prstenů naštěstí nezapomněli. Právě naopak, už úvodní dvě hodiny přinesly hned několik významných náznaků a odkazů, které fanoušky filmů i knih potěší i poučí. O co přesně jde?

Nečekaný zvrat i pedofilie v Rodu Draka: Proč Daemon nezabil Rhaenyru?
Nečekaný zvrat i pedofilie v Rodu Draka: Proč Daemon nezabil Rhaenyru?
31.08.2022 17:00:00 | Zajímavosti

Hned druhé pokračování nového seriálu HBO Max ze světa Hry o trůny nabídlo slušný „WTF“ moment (v dobrém slova smyslu), který možná řadě diváků vrtá hlavou. Daemon Targaryen měl šanci zabít jediného dědice trůnu i hlavního rádce krále a stát se jediným smysluplným nástupcem. Proč nakonec vycouval?