FB pixel TP pixel
Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové © BBC

Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové

Kultovní britský sci-fi seriál Pán času dostane v chystané nové sérii také nového představitele hlavní role. A díky nové dohodě britské BBC ji budeme moci sledovat i v Česku.

27. 10. 2022 13:30 | Filmové novinky

Pokud jste milovníky kultovního sci-fi seriálu Pán času, který nás svými neuvěřitelnými dobrodružstvími oblažuje již od roku 1963, tak vězte, že se televizní stanice BBC, která za výrobou seriálu stojí, domluvila na jeho odvysílání mimo Velkou Británii a Irsko se společností Disney. Ta bude nyní vlastnit exkluzivní mezinárodní vysílací práva, takže se seriálu dočkáme na streamovací platformě Disney+ i u nás v České republice.

Vysílací práva se vztahují na právě chystanou novou řadu seriálu, ve které uvítáme také nového – již 15. představitele Pána času - kterého si zahraje Ncuti Gatwa. Tohoto sympaťáka můžete znát především ze skvělého netflixovského komediálního dramatu Sexuální výchova, kde si zahrál postavu gaye Erica. Nový Pán času by tak měl být prvním homosexuálním Doktorem, což je další výrazný zlom po prvním ženském Doktorovi v minulých řadách. Nových epizod dlouhohrajícího sci-fi seriálu, ve kterém si Pána času v posledních letech zahráli například David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi či Jodie Whittaker, se dočkáme na konci příštího roku, kdy seriál oslaví 60 let od svého vzniku. V minulosti byl Pán času dostupný na Netflixu, aktuálně ho však na platformě již nenajdete. S výjimkou dvou neoficiálních adaptací s Peterem Cushingem Pán času a Dalekové a Pán času: Invaze Daleků na Zemi roku 2150.

Zdroj: Variety

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
26.10.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Seriálová novinka z dílny režiséra Guillerma del Tora je konečně online a zdá se, že se jedná o trefu do černého. Recenze 8 částí nové antologie jsou totiž nadmíru spokojené a shodují se s nadšením diváků, kteří již první epizody také viděli.

Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
26.10.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Veleúspěšný režisér James Gunn v příštím roce zakončí své působení u Marvelu třetím dílem Strážců galaxie. Ještě předtím nás ale s oblíbenou partou kosmických hrdinů vezme na Modrou planetu na vánoční oslavy. A dostaví se i oblíbený pozemský herec!

Henry Cavill potvrdil nové filmy se Supermanem. V dojemném videu dává jasný slib
Henry Cavill potvrdil nové filmy se Supermanem. V dojemném videu dává jasný slib
25.10.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Patrně nejlepší představitel Muže z oceli vůbec se konečně oficiálně vrací. Henry Cavill v emotivním videu potvrdil, že ho uvidíme v celé řadě dalších DC projektů a fanoušci okamžitě volají po druhé sólovce v rámci DCEU.

25 nejlepších hororů na Netflixu, které si můžete pustit na Halloween
25 nejlepších hororů na Netflixu, které si můžete pustit na Halloween
25.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Halloween je tu a kromě filmových novinek v kinech ho můžete oslavit i na Netflixu. Ten má ze všech streamovacích služeb rozhodně nejrozsáhlejší hororovou galerii a nabízí všechny subžánry. Pojďme si proto démonické, slasherové a další projekty představit.