FB pixel TP pixel
Rekordní pád na dno. Sledovanost Elišky a Damiána před koncem zkolabovala © FTV Prima

Rekordní pád na dno. Sledovanost Elišky a Damiána před koncem zkolabovala

U seriálových konců bývá obvyklé, že se diváci spíše vrací, aby zjistili, jak příběh dopadl. Seriál Eliška a Damián ale těsně před cílovou rovinkou naprosto kolabuje a dostal se na rekordně nízká čísla sledovanosti.

Filmové novinky

Minulý týden se sice zdálo, že se seriál Eliška a Damián ohledně sledovanosti odráží ode dna, tento týden však optimistické výhledy rychle srazil do sféry kruté reality. Zatímco před dvěma týdny byla sledovanost pondělní deváté epizody 231 000 diváků a před týdnem došlo k nárůstu na 247 000 diváků, tento týden je historicky nejhorší za celých 11 týdnů v éteru. Podle dat zveřejněných serverem MediaGuru se sledovanost v rámci kategorie 15+ propadla na tristních 226 000 diváků navzdory tomu, že příběh míří do finále a zbývá odvysílat už jen jedinou epizodu. Zbytek pelotonu přitom zůstává stabilní.

Po sérii pondělních vítězství seriálu Kriminálka Anděl každopádně tentokrát slaví na Kavčích horách. Jedničkou večera se totiž stala krimi Oktopus České televize, která znovu překročila hranici 1,1 milionu diváků. Policajti z Prahy 5 to dotáhli na druhé místo s 1,08 miliony diváků a za nimi se šikují Specialisté se 746 000 diváky. Čtvrtá a pátá pozice je beze změn, když Elišku a Damiána opět v suchém tričku přeskakují publicistické pořady Reportéři ČT a Víkend. Smutnou vizitkou pro televizi Prima je, že repríza Ochránce od ČT zaznamenala 160 tisíc diváků a je Elišce a Damiánovi blíž, než by si kdo na začátku podzimu dokázal představit.

Zdroj: MediaGuru / FTV Prima

Marvel se brání rekordnímu propadáku. Trailer nové sci-fi láká na nečekaná camea Avengers
Marvel se brání rekordnímu propadáku. Trailer nové sci-fi láká na nečekaná camea Avengers
07.11.2023 11:45:00 | Filmové novinky

S Marvelem to v poslední době nevypadá dobře. A zatímco v seriálech nově vznikl Marvel Spotlight jako platforma pro temnější příběhy hrdinů mimo napojení na MCU, ve filmech má komiksový obr před sebou dost možná historický propadák. Ten se pokouší odvrátit trailer, který vzpomíná na Iron Mana a slibuje nečekaná camera a zásadní změny.

Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede
Nové Stranger Things odhalují život Vecny. Video láká na pokračování, které Netflix neuvede
06.11.2023 17:15:00 | Filmové novinky

6. listopad je považován za den Stranger Things a tvůrci se rozhodli potěšit fanoušky a ukázat první střípky z chystaného (před)pokračování, které nám odhalí detailní život Henryho Creela, který se stal obávaným Vecnou a přetvořil Upside Down k obrazu svému.

Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
Rocky byl původně úplně jiný film. Stallone odhalil zásadní změny
06.11.2023 16:10:00 | Filmové novinky

Legendární filmy rozhodně nevznikají podle první verze scénáře. Scenárista mnohdy opakovaně věci mění, přemisťuje, vyhazuje a vrací zpátky. A nejinak tomu bylo v případě Rockyho, který měl být mnohem temnějším filmem a Sylvester Stallone musel oscarovou klasiku velmi měnit, aby získala svůj status totální klasiky a diváckého fenoménu.

Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
Nové Hunger Games viděli první kritici. Zásadním problémem je konec
06.11.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Již příští týden se do kin vřítí nejnovější díl ze série Hunger Games s podtitulem Balada o ptácích a hadech. Kritici, kteří novinku viděli, ji chválí za uhrančivé herecké výkony, uvítali by ale kratší stopáž.