FB pixel TP pixel
Festival Be2Can se od 21. října přesouvá online s VOD předplatným zdarma © TMDB

Festival Be2Can se od 21. října přesouvá online s VOD předplatným zdarma

Tradiční přehlídka festivalových filmů z Benátek, Berlinale a Cannes byla po pěti dnech vládními nařízeními přerušena, záhy však nachází nový život. Distribuční společnost Film Europe totiž má plán B!

České novinky

Ne každý organizátor filmového festivalu je jako KVIFF, který nebude online snad ani kdyby z nebe začaly padat meteority a města zaplavila vlna sarančat či jiné boží rány. Distribuční společnost Film Europe, která letos spustila povedenou online platformu Edisonline a která každý rok přináší filmový festival Be2Can s tím nejzajímavějším z hlavních evropských festivalových okruhů, tušila, že se letošní fyzický ročník Be2Can možná neuskuteční a předem chystala alternativu. A na tu nyní skutečně dojde, neboť byl festival Be2Can po pěti dnech vládními nařízeními proti pandemii zrušen. Od 21. října však znovu ožije a do 25. října nabídne každý den jeden novinkový festivalový film a jeden bonus z katalogu Film Europe. A to za zatraceně výhodnou cenu!

Festival Be2Can se od 21. října přesouvá online s VOD předplatným zdarma © TMDB

Be2Can Online Restart již má aktivní webovou stránku, kde se můžete podívat na program i rovnou zakoupit vstupenky. Cena je lidově stanovená na 100 Kč, přičemž se vždy jedná o celodenní vstupenku, ve které je obsažena možnost zhlédnout filmovou novinku ve dvou časech a následně si užít ještě doplňující film z dřívějších ročníků z katalogu Film Europe. Nově navíc organizátoři přicházejí se vskutku parádním dárkem, kdy za onu stokorunu dostanete i 14denní předplatné samotné VOD služby Edisonline s jejími 2 TV kanály. Což je bez legrace nabídka, která se neodmítá. Po zaplacení se vám přístup do Edisonline aktivuje okamžitě. Potřeba je samozřejmě pouze registrace. Pokud byste ale přesto váhali, rozhodně si poslechněte náš starší podcast, kde jsme Edisonline chválili ve velkém!

Z filmů, které jsou letos v nabídce můžeme doporučit všechny. Nicméně naprostou povinností je dramedie o alkoholismu Chlast režiséra Thomase Vinterberga nebo další z experimentálních haluzí Gaspara Noého Lux Aeterna. Online na Edisonu pak aktuálně najdete zhruba 250 dalších skvělých filmů. Vážně potřebujete vědět víc?

 407 zobrazení   20 se líbí
PODCAST: Budoucnost kin, lockdown č. 2 a podzimní hity Netflixu a spol.
PODCAST: Budoucnost kin, lockdown č. 2 a podzimní hity Netflixu a spol.
16.10.2020 9:00:00 | České novinky

Filmtoro Podcast je po několikatýdenní pauze zpátky a je rozhodně co probírat. Znovu se nám totiž zavřela kina, na krku máme další lockdown, kterému prý nemáme říkat lockdown, a také se na nás řítí celá řada podzimních novinek ze všech koutů streamingu.

Divácký hit Šarlatán bude za Česko bojovat o letošního Oscara
Divácký hit Šarlatán bude za Česko bojovat o letošního Oscara
14.10.2020 | České novinky

Česká filmová a televizní akademie vybrala snímek, který se bude v letošním roce ucházet o slavného Oscara. Z 10 nominovaných snímků byl nakonec vybrán Šarlatán polské režisérky Agnieszky Holland. Ten se však ještě musí prosadit do nominací samotných amerických Akademiků.

KVIFF od 18.11. a bez onlinu? Zkornatělá organizace asi žije mimo realitu
KVIFF od 18.11. a bez onlinu? Zkornatělá organizace asi žije mimo realitu
11.10.2020 17:00:00 | České novinky

Tradiční podoba MFF v Karlových Varech se letos kvůli koronaviru nekonala a místo ní jsme se v létě dočkali přehlídky Tady Vary. Nyní se chystá 54 1/2. ročník karlovarského festivalu a člověk má dojem, že organizátoři žijí na jiné planetě než zbytek světa. Chtějí totiž festival pořádat fyzicky.

Podle české videohry Kingdom Come: Deliverance vznikne film či seriál!
Podle české videohry Kingdom Come: Deliverance vznikne film či seriál!
09.10.2020 9:00:00 | České novinky

Veleúspěšná počítačová hra Kingdom Come: Deliverance od společnosti Warhorse se dočká hrané adaptace. Práva na zfilmování koupil bývalý šéf mezinárodní produkce Netflixu a vše je zatím ve stádiu příprav.