FB pixel TP pixel
Největší akčňák roku bude online už po měsíci v kinech. Nečekaně propadl © Warner Bros.

Největší akčňák roku bude online už po měsíci v kinech. Nečekaně propadl

Šlo o jeden z nejočekávanějších filmů letošního roku. Jenže nakonec nejnovější část ságy Šíleného Maxe v kinech nenaplnila očekávání a víceméně propadla. Nyní se studio Warner Bros. pokusí získat peníze od diváků, kteří do kin nevyrazili a vystačí si se sledováním filmu v pohodlí domova.

Filmové novinky

160 milionů dolarů. To je suma, kterou snímek Furiosa: Sága Šíleného Maxe získal z globálního uvedení v kinech. A to je málo. Strašně málo. Film s rozpočtem přesahujícím 170 milionů dolarů potřeboval v kinech získat alespoň dvojnásobné číslo na tržbách, jenže ačkoli trailery byly hojně sledované a očekávání obrovská, prequel milovaného akčního nářezu Šílený Max: Zběsilá cesta nenaplnil komerční očekávání.

Zůstává otázkou, proč se to stalo. Jak je možné, že regulérně největší akčňák začátku letní sezóny propadne takto monumentálním způsobem? Inu, letošní jaro je velice pomalé a dokud do kin nepřišly filmy jako Mizerové: Na život a na smrt a V hlavě 2, prorokoval se regulérní konec kin. Nyní už je situace lepší, nad Furiosou ale pro mnohé zůstává rozum stát. Je však dobré si uvědomit, že předchozí Šílený Max se stal událostí tak trochu přes noc a nabídl výraznou změnu stylu celé série. Vizuál byl svěží, v hlavní roli exceloval miláček publika Tom Hardy s rovněž populární Charlize Theron a navíc šlo o navázání dosavadních příběhů. Furiosa je prequel, který jen doplňuje příběh z minula, Šílený Max má jen drobné cameo, Anya Taylor-Joy má k popularitě Theron daleko, Chris Hemsworth je ve filmu k nepoznání a vizuál se příliš nezměnil.

Studio Warner Bros. každopádně není s výsledky z kin spokojené a hrne film urychleně do online distribuce. Tam Furiosa dojede už měsíc po uvedení v kinech (Duně to trvalo 45 dní). Snímek bude dostupný online 25. června, přičemž v Česku nedostupná platforma Amazon Prime (nikoliv SVOD Prime Video) snímek nabídne už o den později od 21:00. Snímek už do předprodeje zařadil i Apple a očekává se dostupnost i na Google Play a Rakutenu, jak je u podobných filmů obvyklé. V předprodeji je film i v Česku dostupný za 399 Kč.

Zdroj: Forbes / Warner Bros.

Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát
Jeden z nejděsivějších hororů je zpátky. Smrtící Úsměv vám po traileru nedá spát
19.06.2024 15:40:00 | Filmové novinky

Hororový trhák Úsměv v roce 2022 uchvátil diváky i kritiky a v kinech utržil více než 200 milionů dolarů. Není tedy divu, že se o dva roky později chystá do kin pokračování, které dál prohloubí prokletí spojené s lidským traumatem. První upoutávka vyvolává výrazné zneklidnění a děs.

Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
Nejdražší sci-fi Netflixu dostane novou verzi. Natočí ji mistr velkolepých spektáklů
18.06.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Seriál Netflixu Problém tří těles byl jednou z nejočekávanějších novinek letošního roku. Kolem sci-fi ságy se ale též točila řada kontroverzí, včetně věrnosti adaptace nebo „white washingu“. Pokud vás z jakýchkoliv důvodů seriál Netflixu neuspokojil, ale látka vás stále zajímá, možná vás nadchne chystaná nová verze.

Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
Nejhorší sci-fi roku se vrací na Netflix. Necenzurovaná verze všechno překope a zalije krví
18.06.2024 16:20:00 | Filmové novinky

Režisér Zack Snyder hodlá dodržet svůj slib a připravuje pro fanoušky rozšířené verze svého sci-fi eposu Rebel Moon. Nyní s Netflixem ohlásil datum premiéry a odhalil nové názvy obou filmů, které mají být krvavější a odvážnější.

Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
Kultovní Watchmeni se vrací ve dvou filmech. Trailer ukázal první záběry unikátního stylu
17.06.2024 19:30:00 | Filmové novinky

Komiksové veledílo, které bylo dlouhé roky považované za nezfilmovatelné. To jsou Watchmen. Legendární komiks scenáristy Alana Moora se dočkal hrané adaptace z rukou režiséra Zacka Snydera, ještě doslovnější verzi nabídl rozhýbaný komiks a zajímavou interpretaci přinesl seriál od HBO. A nyní dojde na další filmovou verzi.