FB pixel TP pixel
První fotky z Gladiátora 2 berou dech. Zápletka je odhalena, trailer za rohem © Vanity Fair / Paramount Pictures

První fotky z Gladiátora 2 berou dech. Zápletka je odhalena, trailer za rohem

Sandálové filmy jsou zpátky! Nebo v to alespoň doufáme, protože první fotky z Gladiátora 2 vypadají naprosto skvěle. Oslavovat mohou hlavně fanoušci Paula Mescala a Pedra Pascala, protože dojde na střet nejoblíbenějších herců současnosti.

Filmové novinky

Magazín Vanity Fair si přichystal pro fanoušky Gladiátora skutečnou lahůdky, když vydal první fotografie z chystaného pokračování Gladiátor 2. V něm se sice nevrátí Russell Crowe, o charismatické bijce a souboje v arénách ale nepřijdeme. A první obrázky naznačují, že sandálové filmy jsou skutečně zpátky a mohla by následovat nová éra starověkých filmů. Samozřejmě za předpokladu, že snímek v kinech utrží velké peníze.

Příběh Maximova syna

Vanity Fair rovněž odhaluje zápletku, která se točí okolo Luciuse (Paul Mescal), který bude odhalen jako potomek Maxima (Crowe) z prvního filmu. Ten v pokračování oscarového hitu žije v ústraní v pobřežním městě Numidia, kde mezi snědými místními jeho bílá kůže a modré oči rozhodně vynikají. Do jedné z mála přežívajících civilizací však zamíří Římané, aby si podrobili Severní Afriku, čímž se veškeré události odšpuntují.

Armády Říma povede Marcus Acacius v podání Pedra Pascala, který podle scénáře kdysi vyrůstal pod bojovým výcvikem samotného Maxima. Navzdory tomu, že jsme jeho postavu v prvním filmu neviděli. Jedná se o elegantní způsob, jak první a druhý film vzájemně provázat. Lucius se tak stane vězněm Říma a dostane se až do tamní arény, v níž bojoval i jeho otec. Zde uzří svou matku Lucillu (Connie Nielsen), která však svého nyní již dospělého syna nepozná. Lucius si postupně vybojuje své místo v potravním řetězci Gladiátorů a vše směřuje k finálnímu střetu s Acaciem. Lucius je přitom jedním z mála, který si uvědomuje, jak moc sláva Říma upadla.

Kromě Pascala a Mescala se v dalších rolích objeví například objev Stranger Things Joseph Quinn, který ztvární císaře Getu. Jeho filmového bratra Caracallu si zahraje Fred Hechinger. Společnými silami se stanou mocnými vládci upadajícího impéria, které je nyní v čirém rozkladu a plné korupce. Gladiátor 2 zamíří do kin 14. listopadu letošního roku a odhalení prvního traileru je plánované na příští týden. V jednom z nejočekávanějších filmů roku se dále objeví Denzel Washington, Connie Nielsen, Djimon Hounsou, Derek Jacobi, Matt Lucas nebo Lior Raz.

Zdroj: Vanity Fair

Reklama
Definitivní hřebík do rakve. Nový Hellboy ukázal trailer a vypadá katastrofálně
Definitivní hřebík do rakve. Nový Hellboy ukázal trailer a vypadá katastrofálně
01.07.2024 16:30:00 | Filmové novinky

Mike Mignola odmítá nechat filmového Hellboye umřít. Nyní přichází již třetí verze osudů rohatého drsňáka a vypadá naprosto šíleně. Skoro byste řekli až amatérsky. Mignola je přitom podepsaný pod scénářem.

Nový špionážní hit Netflixu v našlapaném traileru. Láká na přestřelky, exploze i komedii
Nový špionážní hit Netflixu v našlapaném traileru. Láká na přestřelky, exploze i komedii
01.07.2024 14:40:00 | Filmové novinky

Netflix představil první trailer ke špionážní akční komedii Jednotka všedního nasazení, kde v hlavních rolích zazáří Mark Wahlberg a Halle Berry. Snímek nás láká na nebezpečnou misi plnou agentů, výbuchů, adrenalinových honiček a jiskřivého napětí mezi ústředním párem.

Survivor pokračuje i po Mikýřově výhře. Voyo nabízí i legendární verzi
Survivor pokračuje i po Mikýřově výhře. Voyo nabízí i legendární verzi
30.06.2024 18:45:00 | Filmové novinky

Tuzemská verze třetí řady Survivora už sice svého vítěze zná, s úspěchem vtipálka Mikýře však osudy soutěžících neskončily. Voyo nabízí pokračování po událostech na ostrově, zároveň uvádí i americkou verzi.

Německou invazi ztrestá jediný muž. Nový válečný thriller v parádním traileru
Německou invazi ztrestá jediný muž. Nový válečný thriller v parádním traileru
30.06.2024 18:00:00 | Filmové novinky

Hvězda Hry o trůny Iain Glen ztvární hlavní roli ve válečném thrilleru The Last Front (Poslední fronta), v němž se jako jediný muž postaví invazi německých vojsk. Upoutávka dává velkou naději na drsnou podívanou.