FB pixel TP pixel
Nová detektivka Netflixu dál láme rekordy. Zlomí i historickou tabulku sledovanosti? © Netflix

Nová detektivka Netflixu dál láme rekordy. Zlomí i historickou tabulku sledovanosti?

Režisér Rian Johnson pokračuje se svým pokračováním detektivního hitu Na nože v krasojízdě a i v uplynulém týdnu nasbíral další desítky hodin sledovanosti. Má dokonce šanci vyšplhat až mezi trojici nejsledovanějších filmů v historii streamovací služby.

15. 1. 2023 15:30 | Streaming novinky

Když Netflix v březnu roku 2021 koupil práva hned na dvě pokračování hitu Na nože, měl bezpochyby nemalá očekávání. Ono totiž naládovat do práv na dvojici komorních detektivek 450 milionů není jen tak. Zdá se však, že režisér Rian Johnson doručil přesně ten typ produktu, který streamovací gigant požadoval. Ačkoli jsou obecně hodnocení kritiků a diváků u Na nože: Glass Onion slabší než v případě prvního filmu, který ještě zamířil do kin, pokračování, jež mělo v kinech jen limitovaný release, neustále stoupá historickým žebříčkem nejvíce sledovaných filmů Netflixu. Aktuálně má dokonce šanci dostat se mezi trojici nejlepších snímků v dějinách služby.

V týdnu mezi druhým a osmým lednem strávili diváci u Glass Onion dalších 44 milionů hodin, čímž navázali na úspěšných 82 a 127 milionů z předchozích týdnů. Film dokonce překonal ve svém třetím týdnu sledovanost horké novinky Bledé modré oko s Christianem Balem, která zaznamenala o více než milion hodin menší sledovanost. Celkově se tak pokračování detektivního hitu o Benoit Blancovi v podání Daniela Craiga vyšvihlo na pátou pozici historické tabulky anglicky hovořících snímků Netflixu, když má na kontě přes 253 milionů zhlédnutých hodin a na čtvrtý akčňák The Gray Man ztrácí ani ne 200 tisíc hodin. Pokud by si navíc Glass Onion udržel výdrž, mohl by se v závěrečném týdnu (Netflix měří jen prvních 28 dní) dostat až na třetí příčku, kterou aktuálně vlastní V pasti s 282 miliony hodin. Již nyní je jasné, že na první dvě pozice Johnsonův film nedosáhne. K zemi hleď! má totiž na kontě přes 359 milionů zhlédnutých hodin a Red Notice 364 milionů hodin.

Zdroj: Netflix TOP 10

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů
Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů
15.01.2023 13:00:00 | Streaming novinky

Trvalo to sedm týdnů, ale seriálový megahit Wednesday konečně našel přemožitele. Kupodivu ho ale z piedestalu nesesadila žádná očekávaná akční či kriminální novinka, nýbrž zdánlivě nenápadné drama o matce a dceři.

Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
10.01.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Překvapivou zprávu nejvyšší kvality dnes odeslali z centrály SkyShowtime. Po dohodě s HBO nová streamovací služba přebere celkem 21 nedávno stažených, dokončených či nikdy neodvysílaných seriálů. Chybět nebudou ani české seriály.

IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
06.01.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Od letošního roku nabídne Disney+ svým předplatitelům malý bonus, který potěší především audiofilní nadšence. U vybraných filmů bude k dispozici bombastičtější zvuk v IMAX formátu.

Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
04.01.2023 17:40:00 | Streaming novinky

Ekonomická krize začne s rokem 2023 výrazněji dopadat i na streamovací služby, které budou muset šetřit. Odráží se to i na investicích pro letošní rok, které narůstají jen nepatrně.