FB pixel TP pixel
IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni © 20th Century Studios

IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni

Od letošního roku nabídne Disney+ svým předplatitelům malý bonus, který potěší především audiofilní nadšence. U vybraných filmů bude k dispozici bombastičtější zvuk v IMAX formátu.

6. 1. 2023 14:30 | Streaming novinky

V listopadu 2021, rok po spuštění své streamovací platformy, se Disney rozhodl svým předplatitelům poskytnout malý bonus, když u vybraných filmů nabídl ve svém katalogu také jeho IMAX verzi. Tyto filmy, mezi nimiž kromě Rakeťáka převládají marvelovské tituly jako Iron Man, Strážci Galaxie či Avengers: Endgame, můžeme na Disney+ sledovat v rozšířeném imaxovském poměru stran, který činí 1.90:1, a u vybraných sekvencí tak nabízí až o 26 % větší obraz. Nyní se u Disneyho rozhodli opět potěšit technologické nadšence a audiofily, kteří investovali do svého domácího kina nemalé částky a začne v tomto roce vedle IMAX video formátu nabízet i originální certifikovaný zvuk IMAX od DTS.

To znamená, že by filmové ozvučení na všech kompatibilních zařízeních mělo být bombastičtější, mělo by mít větší dynamický rozsah a mělo by se tak přiblížit zážitku z IMAX kina. Abyste si ale mohli tento zvukový formát vychutnat, musíte mít doma hardware, který prošel certifikací IMAX Enhanced. Tato kritéria splňují například vybrané modely televizorů od společností Sony a Hisense a AV receivery značek Denon, Marantz a JBL. Přesné datum zařazení zvuku DTS do filmů IMAX Enhanced na Disney+ zatím nebylo stanoveno, ale společnost potvrdila, že se tak stane během letošního roku.

Zdroj: The Verge

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
04.01.2023 17:40:00 | Streaming novinky

Ekonomická krize začne s rokem 2023 výrazněji dopadat i na streamovací služby, které budou muset šetřit. Odráží se to i na investicích pro letošní rok, které narůstají jen nepatrně.

Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
30.12.2022 11:10:00 | Streaming novinky

Netflix se pochlubil svou letošní topkou nejúspěšnějších seriálů a rozhodně se nemá za co stydět. Zatímco v celkových číslech to s filmy bylo slabší, seriálová tvorba konstantně bořila rekordy a nabídla divákům mnohem zajímavější příběhy než kratší celovečerní formáty.

Nové předplatné Netflixu je obřím zklamáním. Vše má změnit trestání příživníků
Nové předplatné Netflixu je obřím zklamáním. Vše má změnit trestání příživníků
27.12.2022 13:40:00 | Streaming novinky

Netflix si od zavedení nového předplatného s reklamními bloky sliboval nový zdroj příjmů, podle čerstvých zpráv se ale ukazuje, že přechod diváků na nižší tarif nebude tak jednoduchý. Netflix navíc selhává v uspokojování inzerentů.

Netflix má další rekordní hit. Epické sci-fi překonalo veškerou konkurenci
Netflix má další rekordní hit. Epické sci-fi překonalo veškerou konkurenci
20.12.2022 15:00:00 | Streaming novinky

I když je mediální pozornost posledních týdnů zaměřena převážně na divácký úspěch teen fantasy Wednesday, ve stejnou dobu drtil netflixovské žebříčky sledovanosti i norský monstr biják Trol od Roara Uthauga.