FB pixel TP pixel
Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů © Netflix

Nový hit Netflixu sestřelil Wednesday. Překonává sledovanost i jiných velkých seriálů

Trvalo to sedm týdnů, ale seriálový megahit Wednesday konečně našel přemožitele. Kupodivu ho ale z piedestalu nesesadila žádná očekávaná akční či kriminální novinka, nýbrž zdánlivě nenápadné drama o matce a dceři.

15. 1. 2023 13:00 | Streaming novinky

Ačkoli hitovka Tima Burtona Wednesday patří mezi největší hity konce roku 2022, už bylo načase, aby Netflix do nabídky zařadil nějaký nový úspěch, který globální fenomén dokáže nahradit nejen na titulcích filmových serverů, ale i v tabulkách sledovanosti. A povedlo se. Kupodivu však za masivním úspěchem nestojí žádné velké sci-fi, fantasy, nebo krimi, jak by se dalo podle oblíbenosti těchto žánrů očekávat. První příčku v týdnu od 2. do 8. ledna si totiž urvalo civilní drama o rodinných vztazích Ginny a Georgia, které se svou druhou řadou během prvního týdnu nasčítalo přes 180 milionů nakoukaných hodin. Že se jedná o nemalý úspěch, prokazují i následná srovnání. Seriál Ginny a Georgia totiž zaznamenal větší sledovanost, než jiné velké hity typu Emily in Paris, Vidím vás nebo Cobra Kai. Nechybělo navíc málo a nad druhou řadu zdánlivě nenápadného titulu se musely sklonit i velké fenomény jako Bridgertonovi (2. řada) nebo Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera, které zaznamenaly v prvním týdnu 193 milionů zhlédnutých hodin, respektive 196 milionů zhlédnutých hodin.

Wednesday aktuálně padla až na třetí místo sledovanosti s 81 miliony zhlédnutých hodin, je ale jasné, že se v TOP 10 udrží ještě hodně dlouho. Kromě Ginny a Georgia ji aktuálně přeskočila i seriálová variace na Dannyho parťáky s Giancarlem Espositem Kaleidoskop, která ve stejném týdnu stihla urvat 112 milionů zhlédnutých hodin. Ohledně Ginny a Georgia je rovněž zajímavá skutečnost, že s druhou řadou silně ožil zájem o řadu první, která stihla během týdne nasbírat dalších 44 milionů zhlédnutých hodin. Ukazuje se tak, že z některých seriálů může být zpětně moc pěkný fenomén, který může i později rozšiřovat svou diváckou základnu. Což je skutečnost, kterou zatím Netflix převážně ignoruje, když řadu seriálů ruší ihned po první řadě, pokud nezaujme velkou masu diváků

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky
10.01.2023 15:30:00 | Streaming novinky

Překvapivou zprávu nejvyšší kvality dnes odeslali z centrály SkyShowtime. Po dohodě s HBO nová streamovací služba přebere celkem 21 nedávno stažených, dokončených či nikdy neodvysílaných seriálů. Chybět nebudou ani české seriály.

IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
06.01.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Od letošního roku nabídne Disney+ svým předplatitelům malý bonus, který potěší především audiofilní nadšence. U vybraných filmů bude k dispozici bombastičtější zvuk v IMAX formátu.

Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
04.01.2023 17:40:00 | Streaming novinky

Ekonomická krize začne s rokem 2023 výrazněji dopadat i na streamovací služby, které budou muset šetřit. Odráží se to i na investicích pro letošní rok, které narůstají jen nepatrně.

Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
30.12.2022 11:10:00 | Streaming novinky

Netflix se pochlubil svou letošní topkou nejúspěšnějších seriálů a rozhodně se nemá za co stydět. Zatímco v celkových číslech to s filmy bylo slabší, seriálová tvorba konstantně bořila rekordy a nabídla divákům mnohem zajímavější příběhy než kratší celovečerní formáty.