FB pixel TP pixel
Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky © HBO

Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky

Překvapivou zprávu nejvyšší kvality dnes odeslali z centrály SkyShowtime. Po dohodě s HBO nová streamovací služba přebere celkem 21 nedávno stažených, dokončených či nikdy neodvysílaných seriálů. Chybět nebudou ani české seriály.

10. 1. 2023 15:30 | Streaming novinky

SkyShowtime je poslední velká streamovací platforma, která v našem regionu zastupuje značky, televize a platformy, které zatím u nás exkluzivně nejsou. Jedná se o společnou aktivitu dvou konkurentů, Universalu a Paramountu, kteří se zhruba v polovině Evropy rozhodli spojit síly proti Netflixu či Disney+ a místo svých samostatných streamovacích služeb (Peacock a Paramount+) nabídnou jednu společnou. Top Gun: Maverick, Jurský svět, Rychle a zběsile či Mission Impossible, ale také seriály jako Yellowstone, Dexter či SpongeBob už takto fungují v severní a jižní Evropě, do našeho regionu se chystá služba nejspíše v únoru letošního roku. Dnešní tisková zpráva sice přesný termín nenabídla, ale odhalila jinou pecku.

Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky © SkyShowtime

Pro celkem 21 zemí odkupuje práva na HBO seriály, které služba buď v posledních měsících překvapivě stáhla nebo natočila, ale zatím neuvedla. O tom, že HBO (resp. vlastník Warner Bros Discovery) stahuje tyto seriály z platformy rozhodují peníze - tím, že se tam neobjevují, nemusí se platit samotným tvůrcům či hercům za opakované přehrání. Zároveň jsou otevřené nabídce na trhu, když každý platící může tyto seriály vzít na určitou dobu k sobě. Původně se spekulovalo, že by se tyto starší seriály objevily na nějaké službě zdarma, u nových seriálů byly ve hře domácí či lokální televize. Nakonec je výsledek jiný - následující seznam seriálů zakoupil právě SkyShowtime a dočkáme se jich po spuštění této služby u nás.

Jedná se o tedy o

A nakonec také dva české seriály, které zmizely v druhé polovině minulého roku z HBO Max - politickou minisérii Bez vědomí a cestovatelsko-jídelní reality show Spolu a Hladoví, která se na platformě ohřála jen pár měsíců, i když se jednalo o českou vlajkovou loď původního obsahu se spuštěním nové verze v březnu 2022.

Ohromné překvapení! Odstraněné seriály HBO přebírá konkurence, včetně české novinky © HBO Max

Vedle toho SkyShowtime získalo od HBO práva na tři nové seriály, které sice HBO natočilo, ale kvůli škrtům je neuvedlo. Sem patří finsko-švédská kriminálka ID, polské drama Warszawianka a především pro nás zajímavý a očekávaný česko-slovenský seriál Jana Hřebejka s názvem Vítěz. Ten pojednává o bývalém premiérovi, který se po odchodu z úřadu snaží "vládnout" alespoň doma, i když nemá po dlouhé politické kariéře ani ponětí, jak to v rodinném životě chodí. V hlavních rolích se představí Ivana Chýlková a Milan Ondrík. Pro tyto seriály ještě SkyShowtime neuvedlo datum premiéry, ale očekává se, že to bude do konce roku. SkyShowtime získalo kromě práv na vysílání těchto neuvedených a vybraných seriálů také práva na natočení dalších řad, což hned zužitkovalo u posledního chybějícího - španělského dramatického seriálu V dobrém i zlém, kde SkyShowtime zaplatí i druhou řadu.

SkyShowtime zatím neuvedlo, jak moc bude aktivní v nové evropské produkci, kterou právě HBO nedávno zcela zastavilo. Je však dobrým krokem, že se našel silný hráč, který je pro náš region znovu zpřístupní. Ohledně dalších zmizelých HBO Max seriálů (například Westworld) zatím žádné zprávy nejsou. Čekáme také na přesné datum spuštění SkyShowtime u nás, zatím víme jen orientačně o únoru, maximálně březnu 2023. Do té doby si můžete přečíst základní informace o SkyShowtime, které jsme pro vás nově připravili, či se podívat pod kapotu nabídky, kterou už postupně importujeme z nabídky v Nizozemí a zemí bývalé Jugoslávie. Cena i parametry jsou tedy zatím pouze předběžné.

Zdroj: MediaGuru

Tomáš Vyskočil
Svůj první filmový web spustil už v roce 1999. Od té doby si uvědomil, že nebude dělat nic jiného než psát o filmech na internet. A tak založil a spustil FilmPub, první velký filmový magazín. O pár let později přešel na seriály a pro pár fanoušků spustil Lost.cz. Protože těch fandů bylo najednou dost, rozhodl se spustit i další weby a tak vznikla Edna.cz. Mezitím pracoval a psal třeba pro Premiere, DiViDi a další filmové časopisy. Když mu kamarádi před pár lety říkali, že stahují pirátské filmy, protože u nás není nabídka, tak si jeden víkend sedl, naprogramoval skript, který stáhl všechny dostupné nabídky u nás a tak vzniklo Filmtoro. Filmy a seriály už neopustí, protože filmy a seriály nikdy neopustily jeho.
IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
IMAX konečně míří naplno online. Špičkový zvuk si ale neužijí všichni
06.01.2023 14:30:00 | Streaming novinky

Od letošního roku nabídne Disney+ svým předplatitelům malý bonus, který potěší především audiofilní nadšence. U vybraných filmů bude k dispozici bombastičtější zvuk v IMAX formátu.

Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
Netflix a spol. čelí krizi. Čekejte méně velkolepých seriálů a filmů online
04.01.2023 17:40:00 | Streaming novinky

Ekonomická krize začne s rokem 2023 výrazněji dopadat i na streamovací služby, které budou muset šetřit. Odráží se to i na investicích pro letošní rok, které narůstají jen nepatrně.

Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
Netflix odhalil nejsledovanější seriály roku. První místo se dá zpochybnit
30.12.2022 11:10:00 | Streaming novinky

Netflix se pochlubil svou letošní topkou nejúspěšnějších seriálů a rozhodně se nemá za co stydět. Zatímco v celkových číslech to s filmy bylo slabší, seriálová tvorba konstantně bořila rekordy a nabídla divákům mnohem zajímavější příběhy než kratší celovečerní formáty.

Nové předplatné Netflixu je obřím zklamáním. Vše má změnit trestání příživníků
Nové předplatné Netflixu je obřím zklamáním. Vše má změnit trestání příživníků
27.12.2022 13:40:00 | Streaming novinky

Netflix si od zavedení nového předplatného s reklamními bloky sliboval nový zdroj příjmů, podle čerstvých zpráv se ale ukazuje, že přechod diváků na nižší tarif nebude tak jednoduchý. Netflix navíc selhává v uspokojování inzerentů.