FB pixel TP pixel
Nová detektivka Netflixu přepisuje rekordy. Zaklínač je zralý na zrušení © Netflix

Nová detektivka Netflixu přepisuje rekordy. Zaklínač je zralý na zrušení

O vánočním čase debutoval na Netflixu jeden z nejočekávanějších filmů roku 2022 – druhý díl detektivní série Na nože s podtitulem Glass Onion. A vydaná čísla sledovanosti potvrzují, že si diváci výstředního vyšetřovatele Benoita Blanca v podání Daniela Craiga zamilovali.

4. 1. 2023 13:40 | Filmové novinky

Netflix právě aktualizoval své týdenní žebříčky sledovanosti a my se můžeme podívat, jak se dařilo nejočekávanějšímu filmovému přírůstku prosince a možná i celého loňského roku – komediální detektivce Na nože: Glass Onion. První týden totiž tato sympatická hříčka nabitá velkými hollywoodskými jmény získala 82 milionů zhlédnutých hodin, což se považovalo za mírné zklamání, protože Netflix nalil do celého projektu (který zahrnuje i třetí díl) několik stovek milionů dolarů. Účetní streamera si ale mohou nyní alespoň mírně oddychnout a ospravedlnit masivní rozpočet, Glass Onion vykazuje ve svém druhém týdnu mnohem zajímavější čísla. V období od 26. prosince do 1. ledna dosáhl druhý díl série o detektivu Blancovi na výtečných 127 milionů hodin.

Dohromady tak má Glass Onion na kontě 209 milionů hodin, což film ve sledovanosti za prvních deset dní zařadilo na 3. místo historických tabulek. Lepší byl v minulosti pouze akční výplach Red Notice s Dwaynem Johnsonem a satira s Leonardem DiCapriem K zemi hleď!. Po necelých dvou týdnech od premiéry stihl druhý díl série Na nože nakouknout také do první desítky nejsledovanějších anglicky mluvených snímků, kde prozatím drží poslední desátou příčku. Premiéra Glass Onion také nakopla sledovanost prvního dílu, který se dostal na třetí místo týdenní tabulky s 16 miliony hodinami. Druhé místo pak získala Matilda Roalda Dahla: Muzikál, která si připsala slušných 41 milionů zhlédnutých hodin.

V anglicky mluvených seriálech již šestý týden po sobě vládne neuvěřitelná Wednesday, na druhém místě se pak drží další netflixovský seriálový hit Emily v Paříži se svou třetí řadou. Alespoň na třetí místo se pak dostal nový tragický spin-off Zaklínač: Pokrevní pouto, který musí Netflix vnímat po všech stránkách jako velké zklamání – čísla sledovanosti jsou prostě za očekáváním a reakce diváků jsou drtivě negativní. S celou sérií to do budoucna nevypadá vůbec dobře. Uvidíme, jak se nakonec povede rozlučka s Henrym Cavillem ve třetí řadě. Radost Netflixu na druhou stranu určitě dělá japonská série Alice in Borderland, která vládne neanglicky mluveným seriálům. První řada se opět vyšvihla do první desítky a na druhém místě drží 30 milionů zhlédnutých hodin, druhá řada pak vládne na prvním místě se 74 miliony hodinami.

Zdroj: Variety

 23 zobrazení  
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Kdy bude Avatar 2 konečně online? Událost roku trumfne Marvel i další hity
Kdy bude Avatar 2 konečně online? Událost roku trumfne Marvel i další hity
03.01.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water aktuálně řádí několik týdnů v kinech a zatím se nezdá, že by se z nich chystal odejít. James Cameron opět trefil homerun a strategie studia Disney zřejmě dozná výrazných distribučních změn.

Netflix zrušil jeden z největších nových sci-fi seriálů. Uzavření příběhu se nedočkáme
Netflix zrušil jeden z největších nových sci-fi seriálů. Uzavření příběhu se nedočkáme
03.01.2023 15:12:00 | Filmové novinky

Netflix i na počátku nového roku pokračuje v nemilosrdném rušení nerentabilních projektů. Poslední obětí této praktiky je vysokorozpočtové sci-fi od tvůrců seriálového hitu Dark.

Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy
Je 2. řada Wednesday v ohrožení? Fanoušky hitu Netflixu vystrašily zákulisní zprávy
03.01.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Seriál Wednesday sice patří mezi největší hity Netflixu, nyní se však zdá, že by vůbec nemusel dostat očekávanou druhou řadu. Do tvorby pokračování totiž vstupují závažné zákulisní problémy.

Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
Avatar 3 nabídne nečekané padouchy. Čeká nás ohnivé peklo
02.01.2023 19:00:00 | Filmové novinky

Jelikož o úspěchu filmu Avatar: The Way of Water již nemůže být pochyb, je na místě se ptát, o čem vlastně třetí film bude? Závěr druhé části nabízí určité indicie, přičemž tvůrci nově nabídli další detaily. Na Pandoru mimo jiné míří noví zloduši.