FB pixel TP pixel
Gratulace! Český seriál získal poprvé v historii cenu Emmy! © TMDB

Gratulace! Český seriál získal poprvé v historii cenu Emmy!

Mezinárodní ceny Emmy jsou rozdány a Česká republika může oslavovat! Nominaci totiž úspěšně proměnil online seriál z produkce Bionautu #martyisdead režiséra Pavla Soukupa.

České novinky

Tak to jsme opravdu nečekali, ale o to více jsme mile překvapeni! Minisérie #martyisdead, kterou můžete sledovat na Mall TV a která má již ohlášené "pokračování" #annaismissing, získala na Mezinárodních cenách Emmy nejcennější sošku v kategorii minisérií. Mezinárodní ceny Emmy sice nejsou tak známé jako klasické ceny Emmy, přesto toto hodnocení nemá menší hodnotu. Ostatně v kategorii seriálových dramat vyhrála i u nás známá McMafia, v dokumentech oscarovka Pro Samu a v minulosti si tuto cenu odnesli i herci Kenneth Branagh, Dustin Hoffman nebo Anna Friel.

Znovu se tedy potvrzuje, že pokud si kreativní tým dokáže vzít na paškál atraktivní, mezinárodně zajímavé téma, má šanci uspět i v konkurenci více než tisícovky dalších projektů a vyšvihnout se mezi televizní elitu. Výhra #martyisdead je o to příjemnější, že za projektem stojí režisér Pavel Soukup, který nás v minulosti bavil již svými krátkými projekty Lesapán nebo Domovoj, které jasně naznačovaly, že se v tuzemsku rodí nebývalý žánrový talent, který má na dobré látky a jejich zpracování čich.

Na výsledky v dalších kategoriích mezinárodních Cen Emmy se můžete podívat tady.

 2 026 zobrazení   69 se líbí
Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů!
Netflix letos nabídl češtinu u téměř 500 nových filmů a seriálů!
09.11.2020 12:00:00 | České novinky

Často se od diváků Netflixu dozvídáme, že nabízí titulů s českým jazykem příliš málo na to, aby se jim vyplatilo si ho předplácet. Inu, podívali jsme se do statistik a nezdá se, že by nabídka byla zrovna malá. Jen letos Netflix nabídne zhruba 500 nových filmů a seriálů s podporou mateřštiny.

Netflix kontruje HBO a přidává 7 českých filmových hitů!
Netflix kontruje HBO a přidává 7 českých filmových hitů!
05.11.2020 10:00:00 | České novinky

Pokud českých filmů na Netflixu stále nemáte dost, pak pro vás máme dobrou zprávu. Streamovací služba opět zalovila v českých vodách a přináší hned sedmičku snímků, které patří stále do kategorie přírůstků novějšího data vzniku.

Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení
Startuje Film Naživo: Další služba pro sledování divadelních představení
04.11.2020 10:00:00 | České novinky

Od 1. listopadu je spuštěna online platforma Film Naživo, na které si diváci mohou pustit divadelní představení, která převážně během první vlny pandemie získala filmovou podobu.

Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
Odpověď Netflixu? HBO tasí v listopadu hromadu českých filmů!
03.11.2020 12:00:00 | České novinky

Netflix od loňského listopadu velmi výrazně zabral v přidávání českého obsahu. Patří mezi něj samozřejmě i české filmy, kterých je již přes 200. Reakce nyní přichází od HBO, které v listopadu přidalo do nabídky 18 českých snímků prvotřídní kvality.