FB pixel TP pixel
Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem © Lionsgate

Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem

Po tragickém skonu Williama Hurta zůstala klíčová postava dalších fází MCU, proslulý generál Thaddeus Ross, neobsazena. Po sérii spekulací nyní Marvel potvrdil herce, který Hurta nahradí. A jedná se o pořádně hvězdné jméno!

18. 10. 2022 12:00 | Filmové novinky

Thaddeus "Thunderbolt" Ross se v komiksech objevil už v roce 1962 a jedná se o jednoho z největších oponentů Neuvěřitelného Hulka. Generál americké armády jej po několik desetiletí neúnavně lovil, strpět ale musel i několik vztahů své dcery s Hulkovým alter egem Brucem Bannerem. V roce 2008 si ale Ross vpíchl sérum a stal se z něj fanoušky milovaný Red Hulk, který se postupně ze zloducha propracoval na antihrdinu. Red Hulk v sérii z roku 2012 stanul i v čele týmu podobně laděných antihrdinů jménem Thunderbolts.

Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem © Marvel Comics

Ross se vedle komiksů a animovaných projektů samozřejmě objevil i ve filmech. Ve snímku Hulk od Anga Leeho si jej zahrál milovaný knírač Sam Elliott, který toužil i po angažmá v MCU a projektu Neuvěřitelný Hulk z roku 2008. Louis Leterrier a producenti z Universalu ale tehdy vsadili na oscarového Williama Hurta, jenž pak zaznamenal návrat do MCU v Občanské válce a následně také v Infinity War, Endgame a Black Widow. William Hurt bohužel letos 13. března, tedy týden před dvaasedmdesátinami, zemřel a Marvel musel řešit dilema - přeobsadit, či vynechat?

Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem © Marvel Studios

Thunderbolt je ale klíčovou postavou pro další fáze, protože se objeví v chystaných projektech Captain America: The New World Order a hlavně Thunderbolts, přičemž ve druhém jmenovaném by měl plnit úlohu „zlého Furyho“. A i když se úplně nabízela možnost návratu Sama Elliotta, role se nakonec chopí jiný a podstatně slavnější herecký bard.

Rosse si totiž zahraje samotný Harrison Ford! Vitální osmdesátník sice několikrát naznačil, že pátý Indiana Jones bude jeho posledním filmovým projektem, nabídka od Marvelu jej ale vrací zpět do akce. Ford v posledních letech vedle pětky Indyho natočil například seriál Shrinking pro Apple TV+, aktuálně pak natáčí také prequel úspěšného Yellowstonu jménem 1923. V roli Thunderbolta Rosse jej v kinech uvidíme (minimálně) 3. května a 26. července roku 2024.

Zdroj: THR

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
17.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Doug Liman a herecká hvězda Tom Cruise plánují společný snímek, jenž se bude z části natáčet na Mezinárodní vesmírné stanici. Cruise by pak měl jako první civilista uskutečnit i výstup do vesmíru.

Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
16.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman jen dva týdny po oznámení, že se vrací k roli Wolverina, naběhl do fitka začal pumpovat pořádné železo. Deadpool se mezitím dočkal odložení o pár měsíců kvůli problémům s produkcí chystaného Bladea.

Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
Nejlepší válečný film dekády míří na Netflix. Recenze chválí jatka bez kompromisu
16.10.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že podzimní nabídku bude mít Netflix silnou i v letošním roce. První recenze jeho adaptace protiválečné klasiky totiž nešetří chválou a mluví o nejlepším válečném spektáklu za poslední dekádu.

Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo
Nejbrutálnější komiks roku! Nový akčňák The Rocka sbírá chválu a má nečekané cameo
16.10.2022 11:50:00 | Filmové novinky

První diváci měli možnost vidět očekávaný komiksový trhák Black Adam, na jehož přípravách strávil Dwayne Johnson alias The Rock více než dekádu. Podle prvních reakcí se však čekání vyplatilo a výsledkem je jeden z nejzábavnějších spektáklů za poslední dobu. Především, co se týče značky DC Comics.