FB pixel TP pixel
Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera © Warner Bros.

Daniel Radcliffe naznačil, kdy by se mohl vrátit do role Harryho Pottera

Režisér prvních dvou filmů o mladém kouzelníkovi a producent třetího dílu, Chris Columbus, prozradil, že by jednoho dne rád zfilmoval scénář divadelní hry a volné pokračování Harryho Pottera s názvem Prokleté dítě. Do kouzelnického světa se nechce vrátit sám.

21. 3. 2022 14:00 | Filmové novinky

Prokleté dítě je – na rozdíl od předchozích sedmi knih – napsané jako scénář, který posloužil vzniku divadelní hry. Příběh sleduje nejen původní trojici, ale také Albuse, nejmladšího syna Harryho a Giny, a mnoho dalších mladých kouzelníků, které čeká první dobrodružství na škole čar a kouzel v Bradavicích. Podle Columbuse by bylo zfilmování prokletého dítěte „filmovým požehnáním“. Svůj plán přirovnal k J.J. Abramsovi, který v roce 2015 vrátil na stříbrná plátna kultovní sérii Star Wars s hvězdami původního hereckého ansámblu.

Proti jeho plánu jde však sám představitel Harryho Pottera, Daniel Radcliffe. Ten totiž ještě není připravený vrátit se do kouzelnického světa. „Není to něco, co by mě momentálně zajímalo,“ řekl v rozhovoru pro The New York Times. „Dostávám se do bodu, kdy začínám mít pocit, že je Potter již za mnou a jsem opravdu spokojený tam, kde jsem dnes. Vrátit se zpět k této roli by pro mne byla velká životní změna. Nikdy neříkám nikdy, ale lidem ze Star Wars trvalo taky 30, 40 let, než se vrátili do svých rolí. V mém případě je to zatím jen 10 let.“

Columbus chtěl režírovat původně všech osm filmů o Harry Potterovi. Rozhodl se však od natáčení po druhém díle odejít, neboť trávil příliš mnoho času bez své rodiny. Již v roce 2015 ale připustil, že by se do kouzelnického světa rád vrátil. „Rád bych se vrátil a natočil další díl. Nemyslím teď Fantastická zvířata, o těch si myslím, že jsou úžasná, ale já bych rád natočil další film se známou trojicí – Harry, Hermiona a Ron. Zajímá mě, co se s nimi stalo po konci osmého filmu. Máme tu časový posun o osmnáct let. To znamená, že je tu osmnáct let příběhů.“

Zdroj: Entertainment Weekly

 3 zobrazení  
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
Herní legenda Tekken ožívá na Netflixu. A první trailer vypadá skvěle
20.03.2022 14:15:00 | Filmové novinky

Videoherní rubačka Tekken je plná zajímavé mytologie a propracovaných vztahů mezi postavami. A doposud nemá adekvátní filmovou či seriálovou adaptaci, která by stála za řeč. Teď by se to mohlo změnit.

Sci-fi roku? Recenze chválí Halo za velkolepost, fanoušky však úplně nepotěší
Sci-fi roku? Recenze chválí Halo za velkolepost, fanoušky však úplně nepotěší
20.03.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Nová akční sci-fi Halo měla masivní rozpočet 90 milionů dolarů, což ji řadí na úroveň Hry o trůny. Není divu, že vyvolává nemalá očekávání. Nyní jsme se díky prvním recenzím dočkali reakcí na výsledné dílo. A ne všechno sklidilo chválu.

Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu
Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu
18.03.2022 7:00:00 | Filmové novinky

Bývalý kalifornský guvernér a filmová megahvězda, Arnold Schwarzenegger, promluvil ve videu zveřejněném na sociálních sítích k ruskému lidu. Ve státnicky stylizované řeči zmínil svůj vztah k Rusům skrze filmy i sport.

Komiksáci slaví. HBO se stává domovem skvostných animáků (nejen) s Batmanem
Komiksáci slaví. HBO se stává domovem skvostných animáků (nejen) s Batmanem
17.03.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Přepnutím HBO GO na HBO Max se sice výrazně ztenčila nabídka licencovaných projektů, přibyla ale celá řada filmů a seriálů vycházejících z komiksové stáje DC Comics. Na své si přijdou převážně fanoušci animovaných adaptací těch nejlepších světových komiksů. Podívejte se, co můžete nově sledovat.