FB pixel TP pixel
Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu © Tri-Star Pictures

Schwarzenegger promluvil k Rusům. Státnicky obnažil ruskou propagandu

Bývalý kalifornský guvernér a filmová megahvězda, Arnold Schwarzenegger, promluvil ve videu zveřejněném na sociálních sítích k ruskému lidu. Ve státnicky stylizované řeči zmínil svůj vztah k Rusům skrze filmy i sport.

18. 3. 2022 7:00 | Filmové novinky

Filmová hvězda a bývalý guvernér Kalifornie, Arnold Schwarzenegger, se rozhodl na svých sociálních sítích uveřejnit video, ve kterém hovoří k ruským občanům a odhaluje v něm lži, které šíří ruský stroj propagandy. Schwarzenegger se přitom ve videu nesnaží působit autoritativně, naopak se snaží ruským občanům přiblížit a vysvětlit jim, že je jejich přítelem. Úvod videa je věnován jak natáčení snímku Rudé horko, který vznikl koncem 80. let, tak Arnoldově fascinaci ruským vzpěračem Jurijem Vlasovem. Poté, co přiblíží svůj vztah k Rusku a jeho běžným občanům, začne přibližovat propagandu Kremlu a jeho vůdce Vladimira Putina. Schwarzeneggerův projev přitom doprovází autentické záběry z bojů o Ukrajinu. Schwarzenegger s jejich pomocí chce Rusům ukázat, že jejich vláda lže nejen o důvodech invaze, ale i o ztrátách, které ruští vojáci utrpěli. Emocionální video je už nyní označováno za jeden z nejsilnějších projevů současné války o Ukrajinu.

Zdroj: Insider

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Komiksáci slaví. HBO se stává domovem skvostných animáků (nejen) s Batmanem
Komiksáci slaví. HBO se stává domovem skvostných animáků (nejen) s Batmanem
17.03.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Přepnutím HBO GO na HBO Max se sice výrazně ztenčila nabídka licencovaných projektů, přibyla ale celá řada filmů a seriálů vycházejících z komiksové stáje DC Comics. Na své si přijdou převážně fanoušci animovaných adaptací těch nejlepších světových komiksů. Podívejte se, co můžete nově sledovat.

Kdy bude nový Batman na HBO? Službě informace unikla
Kdy bude nový Batman na HBO? Službě informace unikla
17.03.2022 12:45:00 | Filmové novinky

Nový Batman s Robertem Pattinsonem v hlavní roli slaví v kinech nemalý úspěch. Přesto již příští měsíc zamíří přímo na HBO Max. Informaci potvrdil únik dat.

Daredevil a další drsné marvelovky už mají nový domov. Čelí ale kritice
Daredevil a další drsné marvelovky už mají nový domov. Čelí ale kritice
17.03.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Trvalo to jen dva týdny a oblíbené temnější seriály od Marvelu získávají nový streamovací domov. Po Netflixu se tak Daredevil nebo Punisher přesouvají na Disney Plus, a to se některým divákům vůbec nelíbí.

29 komiksových filmů a seriálů, které aktuálně najdete na HBO Max
29 komiksových filmů a seriálů, které aktuálně najdete na HBO Max
16.03.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Spuštění HBO Max výrazně zvýšilo knihovnu titulů na motivy DC Comics. A i když mezi nimi chybí celá řada milovaných projektů včetně Keatonových Batmanů nebo Gunnova Sebevražedného oddílu, rozhodně je z čeho vybírat.