FB pixel TP pixel
Nepropadejte panice, Hulu chystá novou adaptaci Stopařova průvodce © TMDB

Nepropadejte panice, Hulu chystá novou adaptaci Stopařova průvodce

Proslulý humoristický sci-fi román Douglase Adamse Stopařův průvodce po Galaxii s největší pravděpodobností dostane novou, tentokráte seriálovou podobu. Chystané adaptace se ujme streamovací společnost Hulu.

Filmové novinky

Samotná stanice Hulu ještě nic oficiálně nepotvrdila, ale podle internetového serveru Deadline se chystá nově zadaptovat slavnou sci-fi Stopařův průvodce po Galaxii spisovatele Douglase Adamse. Role showrunnera se ujme Carlton Cuse (Ztraceni, Jack Ryan) a scenáristickou pozici přijal Jason Fuchs (Wonder Woman, Stíny mezi námi). Práva na Stopařova průvodce vlastní po filmové adaptaci z roku 2005 Disney, čímž se vysvětluje, proč se do adaptace nyní Hulu pouští. Disney je totiž po převzetí Foxu a odkupu podílu Comcastu majoritním vlastníkem této streamovací služby.

Nepropadejte panice, Hulu chystá novou adaptaci Stopařova průvodce © TMDB

Již samotná kniha vznikla jako adaptace šestidílné rozhlasové hry sepsané Adamsem. Ta se vysílala na rádiové stanici BBC v roce 1978. Románové zpracování, které dostalo čtyři další pokračování, pak bylo vydáno v roce 1980. Hned následující rok vznikla i první televizní adaptace se Simonem Jonesem a Davidem Dixonem v hlavních rolích. Vysílala se na stanici BBC, obsahovala šest epizod a setkala se s kladnými diváckými reakcemi. V Česku je pak známější filmová verze z roku 2005 režiséra Gartha Jenningse, ve které si hlavní roli Arthura Denta střihl v té době ještě nepříliš známý Martin Freeman. Vedle něj ve filmu účinkovala další velká herecká jména jako Bill Nighy, John Malkovich, Zooey Deschanel, Sam Rockwell, Alan Rickman nebo Stephen Fry. Film byl nakonec spíše průměrnou adaptací a i výdělek 100 milionů dolarů byl vzhledem k padesátimilionovému rozpočtu střídmý. Stopařův průvodce získal navíc svou komiksovou verzi i textovou počítačovou adventuru.

 112 zobrazení   5 se líbí
Očekávaná gangsterka Irishman má konečně první trailer! Čicháme Oscary?
Očekávaná gangsterka Irishman má konečně první trailer! Čicháme Oscary?
31.07.2019 14:30:00 | Filmové novinky

Dlouho vyhlížený gangsterský snímek Martina Scorseseho, jenž znovu spojí síly Roberta De Nira a Joe Pesciho, má první upoutávku. A vypadá to, že by mohl mít Netflix v ruce i letos oscarové želízko.

První trailer 2. série Mindhunter láká na Charlese Mansona
První trailer 2. série Mindhunter láká na Charlese Mansona
31.07.2019 10:00:00 | Filmové novinky

Po měsících spekulací jsme se konečně dočkali. Netflix totiž vypustil první ukázku z druhé série kriminálky Mindhunter, v níž se bude duo vyšetřovatelů snažit chytit nepolapitelného zabijáka dětí, který řádil v Atlantě roku 1979. A nechybí ani krátký pohled na Charlese Mansona a potvrzení data premiéry.

Příběh služebnice na Hulu i HBO boduje, dočká se čtvrté řady
Příběh služebnice na Hulu i HBO boduje, dočká se čtvrté řady
31.07.2019 | Filmové novinky

Čeští diváci si aktuálně vychutnávají třetí řadu Příběhu služebnice na HBO a mateřská stanice seriálu, americká Hulu, během své páteční prezentace pro Asociaci televizních kritiků oznámila, že již June a dalším služebnicím odklepla čtvrté pokračování.

Dočkají se Sedmilhářky od HBO třetí řady? Šance jsou prý nízké
Dočkají se Sedmilhářky od HBO třetí řady? Šance jsou prý nízké
30.07.2019 | Filmové novinky

Programový ředitel HBO Casey Bloys se v nedávném rozhovoru vyjádřil k možné třetí řadě seriálu Sedmilhářky, a navíc promluvil ohledně probíraného vyšachování režisérky Andrey Arnold na konečné podobě druhé série.