FB pixel TP pixel
Levnější HBO Max s reklamami startuje již příští měsíc. Kolik bude stát? © TMDB

Levnější HBO Max s reklamami startuje již příští měsíc. Kolik bude stát?

Oproti Netflixu, Amazonu či Disney+ je HBO v počtu předplatitelů stále pozadu. Vedení stanice se proto rozhodlo vydat levnější verzi podpořenou reklamami. Co o ní víme?

Streaming novinky

Streamovací války postupují po spuštění nových služeb do dalších fází bojů o diváka a zástupci internetových televizí proto vymýšlejí nové a nové strategie, jak k sobě přivábit další předplatitele. A mezi nejdůležitější patří vedle kvalitním obsahem nabité knihovny samozřejmě i cena. A tu má HBO Max oproti konkurenci nastavenou poměrně vysoko na 14.99 dolarech. Pro srovnání můžeme uvést ceny ostatních hráčů na americkém trhu: Disney+ má v USA měsíční paušál 7.99 dolarů, Netflix nabízí své služby v základní verzi za 8.99 dolarů, v standardu za 13.99 a premium je za 17.99 dolarů, Amazon Prime Video pak stojí 8.99 dolarů. Není proto divu, že HBO se rozhodlo svou cenovou politikou reagovat na dění na trhu a před několika měsíci vydalo zprávu, že po vzoru stanic Hulu a Paramount+ nabídne i levnější variantu s reklamami.

Levnější HBO Max s reklamami startuje již příští měsíc. Kolik bude stát? © TMDB

Nyní se konečně jeho vedení odhodlalo své dřívější vyjádření konkretizovat. HBO podpořené reklamami se bude jmenovat HBO Max With Ads (HBO Max s reklamou), bude dostupné od půlky června a američtí diváci za něj zaplatí měsíčně 9.99 dolarů. Tato nová verze je považována za klíčovou součást růstové strategie. Očekávaná cena ale byla o něco nižší a uvidíme do budoucna, kolik diváků bude ochotno platit nikterak nízkých 10 dolarů a ještě mít pořady přerušované otravnou reklamou. Hulu stojí v této variantě 5.99 dolarů a Paramount+ vyjde na 4.99 dolarů, což jsou mnohem přijatelnější ceny. HBO naposledy oznámila, že má dohromady 41,5 milionu předplatitelů HBO a HBO Max v USA a 61 milionů po celém světě. Očekává však, že do konce roku 2025 bude mít 120 až 150 milionů předplatitelů. HBO Max by měla do České republiky dorazit na podzim tohoto roku, pravděpodobně i s touto novou, reklamami podpořenou verzí.

 2 217 zobrazení   20 se líbí
Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze
Není čas na prodej? Amazon nabízí za Bonda a MGM nekřesťanské peníze
20.05.2021 6:00:00 | Streaming novinky

Po chvilce ticha je opět na stole prodej věhlasného studia MGM některému ze streamovacích hráčů. Po Netflixu a Applu nyní o koupi jedná Amazon. A jeho nabídka je opravdu obří.

Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
Půjde Duna v Česku jen do kin? Exkluzivita HBO bude asi jen v Americe
19.05.2021 7:00:00 | Streaming novinky

Pokud jste se těšili, že se na podzim konečně rozjede HBO Max i v našich končinách a my si budeme moct vybrat, jestli si na očekávanou sci-fi Duna zajdeme do kina, nebo si ji pustíme v domácích podmínkách, máme pro vás špatné zprávy.

Streamingové války hlásí další bitvu, WarnerMedia a Discovery se slučují
Streamingové války hlásí další bitvu, WarnerMedia a Discovery se slučují
18.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

To, o čem se ještě během víkendu jen spekulovalo, se před několika hodinami stalo realitou. Operátor AT&T, majitel mediálního koncernu WarnerMedia, oznámil, že společně s konkurenční skupinou Discovery zakládají nový společný podnik. Boj o diváka online se tak dále přiostřuje.

Disney+ nesplnila očekávaní počtu předplatitelů. Bude konečně v Česku?
Disney+ nesplnila očekávaní počtu předplatitelů. Bude konečně v Česku?
14.05.2021 9:00:00 | Streaming novinky

V nejnovější prezentaci pro investory měl Disney jednu novou a jednu staronovou pasáž. Novinkou je, že na rozdíl od posledních superúspěchů musel přiznat, že v posledním čtvrtletí rostla jeho streamovací služba Disney+ méně, než se čekalo.