FB pixel TP pixel
Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah © HBO Max

Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah

Minulý týden jsme přinesli informace o tom, že streamovací služba HBO Max přijde o některé velké seriály, které byly dlouhou dobu stabilní součástí jejího katalogu. Nyní máme potvrzeno, že ke ztrátě obsahu skutečně došlo. Co přesně už na HBO nenajdete?

19. 12. 2022 16:45 | Filmové novinky

Minulý týden jste se na Filmtoru mohli dočíst, že z HBO zmizí některé seriálové tituly, jejichž odepsání má značně vylepšit ekonomickou bilanci nově vzniklé společnosti Warner Bros. Discovery. Předchozí vedení se totiž před spojením firem Warner Bros. a Discovery chovalo značně rozmařile a nasekalo dluhy přesahující 2 miliardy amerických dolarů. Podle šéfa společnosti Davida Zaslava, který proslul tím, že po nástupu do funkce začal okamžitě rušit řadu projektů v důsledku nutných úspor, je dokonce nutné ušetřit ještě o miliardu více, než se původně očekávalo. Z toho důvodu bylo rozhodnuto, že nabídka HBO ještě před koncem roku prořídne i o některé velmi známé tituly jako Westworld, Vychováni vlky, Viktoriánky či Zakletý v čase. A soudný den nastal právě dnes.

Z nabídky HBO Max zmizely následující původní projekty:

Odstraněny byly i tyto partnerské projekty:

Odstranění a snahu dále licencovat uvedené projekty nám již minulý týden potvrdilo i české zastoupení HBO, které nemělo jinou možnost, než se řídit rozhodnutím mateřské společnosti Warner Bros. Discovery. Ta podle vyjádření pokračuje ve strategickém vyhodnocování, jak navýšit počet předplatitelů a monetizovat svůj obsah. Společnost se tak nedávno rozhodla licencovat některé původní pořady HBO a HBO Max třetím stranám v rámci služeb FAST (víceméně prodloužená ruka televize, jež je dostupná zdarma s podporou reklam), aby se staly součástí balíčkové nabídky. Na podobné službě pracuje i samotná společně Warner Bros. Discovery, představit by ji pak měla v příštím roce.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
19.12.2022 16:15:00 | Filmové novinky

Tom Cruise udělá pro filmové fanoušky naprosto všechno a nebojí se jít až na pomyslnou hranici myslitelného. Nyní si v rámci natáčení nové Mission: Impossible vyšlápl na největší kaskadérský kousek v historii, který zahrnuje jízdu na motorce a následný seskok padákem. A je to podívaná, ze které pojišťováky polévá studený pot.

Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
19.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Hvězdný Tom Cruise se rozhodl před koncem roku během natáčení nového Mission Impossible stylově ve volném pádu poděkovat fanouškům za dosavadní podporu a popřát šťastné svátky.

Trailer nejočekávanějšího filmu příštího roku je tady. Oppenheimer vyvolává mrazení v zádech
Trailer nejočekávanějšího filmu příštího roku je tady. Oppenheimer vyvolává mrazení v zádech
19.12.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Režisér Christopher Nolan konečně představil plnohodnotný trailer na svůj chystaný životopisný snímek Oppenheimer, který se zabývá nejen životem J. Roberta Oppenheimera, ale také jeho strašlivým dílem atomové bomby, který dal lidstvu nejobávanější zbraň hromadného ničení.

Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury
Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury
18.12.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Scenáristé jednoho z nejlepších hororů posledních let usedli na režijní sesli svého nového sci-fi, které zavede Adama Drivera na prehistorickou Zemi. Člověk budoucnosti se tak střetne s dinosaury v souboji na život a na smrt.