FB pixel TP pixel
Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj © Paramount Pictures

Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj

Tom Cruise udělá pro filmové fanoušky naprosto všechno a nebojí se jít až na pomyslnou hranici myslitelného. Nyní si v rámci natáčení nové Mission: Impossible vyšlápl na největší kaskadérský kousek v historii, který zahrnuje jízdu na motorce a následný seskok padákem. A je to podívaná, ze které pojišťováky polévá studený pot.

19. 12. 2022 16:15 | Filmové novinky

Tom Cruise je opravdová akční hvězda, která se nebojí prakticky ničeho. Cruise jako jeden z mála herců v Hollywoodu neváhá riskovat vlastní život, aby divákům dopřál realistickou podívanou, která do nich napumpuje adrenalin na několik týdnů dopředu. Nejinak je tomu i během natáčení nových dílů Mission: Impossible, kde se rozhodl provést největší kaskadérský kousek historie. Ten spočívá v obřím Base jumpingu, tedy skoku z pevného objektu, který má v případě nové nemožné mise podobu seskoku z rozjetého motocyklu. Ten v nejvyšší rychlosti opustí gigantickou rampu, načež Cruise provede let vzduchem, na jehož konci je otevření padáku.

Provedení takového kousku samozřejmě vyžaduje extrémní přípravu. Ta měla v případě Cruise podobu více než 500 zkušebních seskoků padákem a drsný trénink v motocrossu, během něhož provedl nějakých 13 000 skoků na tréninkovém závodišti. Tím ale úsilí filmařů samozřejmě neskončilo. Režisér Christopher McQuarrie totiž musel přijít na způsob, jak Cruise nasnímat, abychom si ho jako diváci naplno užili. Musely se vybrat správné objektivy, na řadu přišel i dron, přičemž bylo vůbec otázkou, jestli Cruise během bláznivé kaskadéřiny třeba nevylétne v norské krajině mimo záběr. Jak se ale můžete přesvědčit na videu, vše dopadlo na jedničku, i když se u toho štáb málem zhroutil nervozitou.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
19.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Hvězdný Tom Cruise se rozhodl před koncem roku během natáčení nového Mission Impossible stylově ve volném pádu poděkovat fanouškům za dosavadní podporu a popřát šťastné svátky.

Trailer nejočekávanějšího filmu příštího roku je tady. Oppenheimer vyvolává mrazení v zádech
Trailer nejočekávanějšího filmu příštího roku je tady. Oppenheimer vyvolává mrazení v zádech
19.12.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Režisér Christopher Nolan konečně představil plnohodnotný trailer na svůj chystaný životopisný snímek Oppenheimer, který se zabývá nejen životem J. Roberta Oppenheimera, ale také jeho strašlivým dílem atomové bomby, který dal lidstvu nejobávanější zbraň hromadného ničení.

Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury
Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury
18.12.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Scenáristé jednoho z nejlepších hororů posledních let usedli na režijní sesli svého nového sci-fi, které zavede Adama Drivera na prehistorickou Zemi. Člověk budoucnosti se tak střetne s dinosaury v souboji na život a na smrt.

První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli!
První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli!
16.12.2022 17:30:00 | Filmové novinky

O celovečerním zpracování příběhů panenky Barbie se mluví několik let, až v příštím roce nás ale konečně čeká slavný přechod do hrané podoby. S hvězdným obsazením a komediálním nádechem na hraně geniální parodie.