FB pixel TP pixel
První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli! © Warner Bros.

První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli!

O celovečerním zpracování příběhů panenky Barbie se mluví několik let, až v příštím roce nás ale konečně čeká slavný přechod do hrané podoby. S hvězdným obsazením a komediálním nádechem na hraně geniální parodie.

16. 12. 2022 17:30 | Filmové novinky

Animovaných filmů a seriálů s Barbie je sice celá řada, na celovečerní podobu si ale museli diváci a divačky pěkně dlouhou dobu počkat. Ikona od Mattela to ale na stříbrné plátno konečně dotáhne 20. července příštího roku a podle všeho nás čeká docela věrná podívaná minimálně ve smyslu panenkovské estetiky. První teaser trailer se sice z velké části snaží parodovat slavnou 2001: Vesmírnou odyseu, když Barbie představuje jako nový krok v evoluci holčičích panenek, závěrečná koláž ale odhaluje i skutečné záběry z filmu, které jsou růžové, bláznivé, muzikálové a vlastně hodně šílené. Kdyby za režií a scénářem nestála Greta Gerwig, jež má za sebou pecky Lady Bird a Malé ženy, člověk by získal dojem, že tohle bude ujetý propadák. Pod vedením nápadité režisérky by se z toho ale mohla vyloupnout zábavná a možná trochu podvratná jízda s úchvatně panenkovskou Margot Robbie a úsměvným Kenem v podání Ryana Goslinga. Držíme palce.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Poslední velký český seriál roku se povedl. Recenze chválí poctivou zábavu
Poslední velký český seriál roku se povedl. Recenze chválí poctivou zábavu
16.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér David Ondříček patří mezi ostřílené tuzemské tvůrce, jejichž zálibou jsou historické události a velcí lokální hrdinové. Znovu to potvrzuje i v minisérii Král Šumavy, která sbírá spokojené recenze, které v Česku nejsou standardem.

Nejmilovanější herec současnosti přišel o dvě ikonické role. Má ale nový projekt snů
Nejmilovanější herec současnosti přišel o dvě ikonické role. Má ale nový projekt snů
16.12.2022 12:15:00 | Filmové novinky

James Gunn pokračuje v přestavbě roztříštěného DC univerza a občas holt musí udělat nějaký nepopulární krok. Tím posledním proti sobě ale popudil značnou část fanoušků. Režisér a scenárista totiž pracuje na novém filmu o Supermanovi, ve kterém ovšem bude chybět Henry Cavill.

Herectví, které vás donutí k slzám. Nový trailer očekávané oscarovky tne do živého
Herectví, které vás donutí k slzám. Nový trailer očekávané oscarovky tne do živého
15.12.2022 14:50:00 | Filmové novinky

Žhavý kandidát na nejlepších herecký výkon roku se konečně představuje v pořádně naducaném traileru na drama Velryba. Bredan Fraser podle ohlasů předvádí dost možná životní výkon plný lidskosti.

Které seriály Netflix zrušil v roce 2022? Máme kompletní seznam desítek titulů
Které seriály Netflix zrušil v roce 2022? Máme kompletní seznam desítek titulů
15.12.2022 14:40:00 | Filmové novinky

Už jsme si zvykli, že Netflix své seriály nekompromisně ruší, pokud nenaplní vkládaný potenciál. Po právě zrušeném fantasy Válečná jeptiška jsme se pro pořádek rozhodli vydat seznam projektů, které po tomto roce již další epizody nedostanou.