FB pixel TP pixel
Naposledy Gandalfem? Ian McKellen je připraven lovit Gluma © Warner Bros.

Naposledy Gandalfem? Ian McKellen je připraven lovit Gluma

Studio Warner Bros. a producent Peter Jackson chystají další návrat do Středozemě. V novém snímku Hon na Gluma se bude pátrat po Prstenu moci a ve hře jsou samozřejmě Aragorn a Gandalf. Viggo Mortensen je návratu otevřený, jak to má Ian McKellen?

Filmové novinky

Ian McKellen je živoucí legendou a těžko si lze představit jakýkoli potenciální spin-off Pána prstenů s Gandalfem, v němž by britský rodák neztvárnil svou slavnou roli. Proto se fanoušci i filmoví novináři herce ptají, jak to s návratem do Středozemě má poté, co byl oznámen nový snímek The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, který nám ukáže, jak se zárodky Společenstva snažily získat informace o poloze Jednoho prstenu.

Režisér a aktuálně producent filmu Peter Jackson prohlásil, že ho příběh Gluma fascinuje, protože odráží lidskou náturu. „Myslím, že je Glum ztotožnitelný, protože každý z nás má v sobě něco z Gluma i Sméagola,“ prohlásil v nedávném rozhovoru pro magazín Deadline. „Chceme se na jeho příběh podívat skutečně do detailu, hlouběji než bylo možné v předchozích filmech. Zatím nedokážeme říct, kdo Glumovi zkříží cestu, ale necháme se vést profesorem Tolkienem,“ dodal Jackson.

Znalci předlohy samozřejmě ví, že zásadní roli při hledání Gluma měli Aragorn a Gandalf, přičemž Viggo Mortensen se návratu do role hraničáře a budoucího krále Gondoru rozhodně nebrání. Podobně je na tom i Ian McKellen, který letos oslavil již 85. narozeniny. „Pokud budu naživu,“ prohlásil s humorem stále aktivní herec, jehož aktuálně můžete vidět v divadelní hře Player Kings. „Slyšel jsem, že se v Tolkienově světě něco děje a měsíce jsem se neholil,“ prohlásil na konto své divadelní role. McKellen však zatím žádnou nabídku nedostal. „Zatím neexistuje scénář, ani nabídka nebo plán,“ potvrdil dosud známé informace. Premiéra Honu na Gluma se sice chystá na rok 2026 a režírovat má Andy Serkis, i samotné studio Warner Bros. však potvrdilo, že prozatím je vše ve velmi rané fázi příprav. Je ale dobré vědět, že stará parta nemá problém s návratem.

Zdroj: Deadline / Warner Bros.

Skvělá psí akce z Johna Wicka ohromila i speclalistu. Co má k realismu daleko?
Skvělá psí akce z Johna Wicka ohromila i speclalistu. Co má k realismu daleko?
09.06.2024 12:20:00 | Filmové novinky

Filmová série John Wick proslula nejen tváří Keanu Reevese, ale také díky choreografii akčních scén. Napříč čtyřmi filmy jsme mohli vidět nejen pozoruhodné přestřelky či souboje s noži, ale také scény, ve kterých jsou důležití vycvičení psi. Tím je nejvýraznější díl podtitulem Parabellum. Jak se na tyto scény dívá bývalý armádní psovod?

Nový Star Wars seriál má rekordní sledovanost. Fanoušci jsou ale zklamaní a nenávistní
Nový Star Wars seriál má rekordní sledovanost. Fanoušci jsou ale zklamaní a nenávistní
07.06.2024 17:00:00 | Filmové novinky

Zatímco v minulých letech nás služba Disney Plus skoro až bombardovala novým, velkolepým obsahem, letos bylo až na výjimky ticho po pěšině. Alespoň doteď. Streamovací služba totiž hlásí nový hit, nad kterým se vznáší pár ale.

Megahit Sobík Netflixu zavařil. Stalkerka podala žalobu a žádá nesmyslné peníze
Megahit Sobík Netflixu zavařil. Stalkerka podala žalobu a žádá nesmyslné peníze
07.06.2024 15:00:00 | Filmové novinky

Skotská právnička Fiona Harvey, která tvrdí, že je předobrazem postavy Marthy z hitového netflixovského seriálu Sobík, podala na streamovacího giganta žalobu. Jako odškodnění za pomluvu žádá ohromujících 170 milionů dolarů.

Nejlepší komedie roku je konečně na Netflixu. Zaplatil za ni půl miliardy
Nejlepší komedie roku je konečně na Netflixu. Zaplatil za ni půl miliardy
07.06.2024 14:30:00 | Filmové novinky

O nové romantické komedii s nádechem krimi,Vrah naoko, se mluví od loňského podzimu. Ještě aby ne, když ji kritici dlouhodobě označují za nejlepší žánrovku svého druhu za poslední měsíce a v hlavní roli je jedna z čerstvých hvězd stříbrného plátna Glen Powell. Ten se na novince podílel i scenáristicky a vy si nyní jeho dovednosti (herecké i psavecké) můžete užít i na českém Netflixu.